Förrädisk halka

Hu så det har blåst och yrt omkring med snö i natt. Jag sov jättedåligt och var uppe och tittade ut flera gånger. Redan vid tre låg det en stor snödriva utanför mitt köksfönster och på uppfarten. Nästa koll var vid halvsex och då hade tidningen kommit. Jag tog den med mig till köksbordet och bläddrade i den en stund, men så gick jag och la mig igen och slumrade till, men vaknade vid sjutiden av att snöröjningsmaskinen slamrade.

När jag kom upp var all snö på uppfarten borta (tack David!), vägen var plogad och det hade slutat snöa, men det blåste fortfarande.

När jag tittade ut genom vardagsrumsfönstret i morse, fanns det nästan ingen snö och gräset lyste grönt på sina ställen, det var bara mot häcken som det samlat sig en snödriva och så ser det fortfarande ut. Kung Bore är ganska nyckfull verkar det som.

Jag satte igång en tvättmaskin när frukosten var avklarad och sen ringde en bekant och pratade en stund. Även om det blåser idag, så bryter solen genom molnen då och då och det är bara några enstaka grader kallt, så efter lunch byltade jag på mig ordentligt och gav mig iväg ut. Först en vända till soprummet och sen tänkte jag leverera lite flera räkningar från SPF. Det blev dock bara en, för det är fruktansvärt halt. Den där lösa snön och isen under den är väldigt förrädisk och man får inget bett alls med broddarna. Dessutom var det oplogat i Vallekvior där jag tänkt gå, så efter att ha rappat till ordentligt några gånger och nästan halkat omkull gick jag hem igen.

Jag måste säga att jag var glad att jag kom hem helskinnad. Det är väl kanske att ta i att säga att det var skönt ute, men det var uthärdligt i alla fall, så det var ju synd att jag inte vågade gå längre. Nu får jag hålla mig inne tills det blir lite bättre väglag. Jag kanske rent av skulle ta fram motionscykeln från skamvrån. 😉

Grattis alla kalar förresten, idag är det er egen dag och flaggdag dessutom, för Kungen har ju också namnsdag.

Karl på gutamål heter Kal, med stor eller liten bokstav, och flera karlar blir kalar. De mår bra av uppskattning och därför får alla karlar sin egen dag.

Ha en lugn och skön tisdagseftermiddag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Seder o bruk, Väder. Bokmärk permalänken.

12 svar på Förrädisk halka

 1. Lambergsfrua skriver:

  Ja man får verkligen vara försiktig nu, när halkan slår till. Klokt av dig att stanna inne. Det är inte värt att riskera benbrott för några räkningars skull.
  Här snöar det också. Vi var tvungna att ge oss ut en litne sväng med bilen och det gick bra, fast väglaget inte var det bästa. Nu stannar vi inne resten av dagen.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Jag får se hur det är i morgon. Får jag ut bilen kanske jag tar den i stället för att promenera, för jag måste ner på samhället och idag var det rent livsfarligt.
   Kram

 2. Birgitta skriver:

  Tycker gott de kan både sluta ploga och salta. Låt oss pulsa i gosig mjuk snö. Ställ bilarna och ta sparken om man ska ut! Eller skidorna. Eller snöskorna. Snön är guds gåva till mänskligheten under vintern. Ljust – luddigt – dämpat – mysigt.

  🙂
  Kram

 3. Idag har jag inte varit ute alls, utan min ”kal” har tagit hand om rastningen av Santos (3 gånger) plus att han nu har åkt till Hemse för att handla mat. Inte dumt….. 😉
  Men den största anledningen till det sista är att han var tvungen att åka till järnaffären för att inhandla några grejor till traktorn han håller på att renovera. Han är så sugen på att få den klar och det är bara några smågrejor kvar, alltså kunde han inte vänta längre (han hade tänk att åka redan igår). Ibland är det bra med gubbar som har nån kul hobby! 😆

 4. Corina skriver:

  Just nu -15 grader hos mig. Kommit lite kallsnö men inte ens lönt att skotta, det får ligga 🙂 Kram !

 5. Kicki skriver:

  Vi har också fått en hel del snö idag och blåst också, men ganska milt, bara ett par minusgrader.
  Jag tar ju sparken med Jolly och Triss, medan Berra promenerar med Skorpan. Vi har ett jättebra sparkföre på vägen, men jag saknar att inte kunna vara på sjöisen.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag skulle verkligen behöva en spark så att jag slapp vara så rädd att halka. I morgon måste jag iväg ner på samhället, men jag kanske tar bilen.
   Kram

 6. Morgonstund – med frukost och tidning – har ju guld i mund.
  Men att få gå tillbaka och lägga sig, somna om och ha det skönt… jag vill också bli pensionär! 😯

Kommentarer inaktiverade.