Första arbetspasset på Träffpunkt Klintehamn – Gorm

Anders är det idag och det har varit milt väder, så nu kan vi hoppas på en kall och fin jul. Det stämmer ganska ofta, det där gamla talesättet som säger att vädret på Andersdagen har sin motsats på julafton.

Klockan tolv idag började jag mitt första arbetspass på den nya Kupan i Klintehamn och det var riktigt trevligt. Det var inte så många kunder, men man gick nog inte så gärna ut idag i blåsten, så det kanske är anledningen.

Suderviljan har en väldigt trevlig blomsteravdelning

När vi stängt, städat och räknat kassan gick jag iväg till Konsum och handlade lite, för stormen Gorm har ställt till det så att det inte funnits någon el på Stenstugu sedan i natt någon gång, så familjen Foti har varit här i kväll och fått lite varmt mat i magen.

Stormen Gorm nöjde sig inte bara med att vara en storm, utan det har varit orkanstyrka i byarna och det har blåst något alldeles hemskt i natt. Korgen med en höstplantering i, som stod utanför ytterdörren är försvunnen. Plantorna hittade jag på en gräsmatta en bit härifrån, men själv korgen har inte synts till. Julkransen som hängde på dörren hade hamnat på verandan hos en granne en bit härifrån och….
…ställningen med fågelmat och ljungamplar låg omkullvräkt på gräsmattan. Rosettkudden hade blåst ner från sin hylla och låg nere i dräneringsgrusen. Tur att krukan höll i alla fall!

Här på Odvalds har det inte varit strömavbrott, men GEAB kämpar för fullt för att åtgärda alla avbrott på ön. Edoardo och Alessia, som var här och övade på svenska på förmiddagen, tyckte att jag hade väldigt varmt och skönt. Nu i kväll är ännu 900 abonnenter på Gotland utan ström och det är begränsad framkomlighet på en del vägar på grund av nerfallna träd. Jag undrar hur mycket skog som blåst ner för Bosse?

Uppdatering 19.30

Så här ser det ut! MMS från Bosse nu i kväll.

Trevlig måndagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Röda Korset, Stenstugu, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Första arbetspasset på Träffpunkt Klintehamn – Gorm

 1. Anne-Lie skriver:

  Så du har också haft besök av den hemska Gorm. Han var på väldigt framfusigt humör i natt.

  Så trevligt det låter att arbeta på Kupan. Hoppas det brukar vara välbesökt.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   I Hemse där jag varit förut under många år har det alltid varit mycket folk, men det tar väl lite tid att arbeta in en verksamhet. I Klintehamn har det bara varit öppet drygt en veckan.
   Kram

 2. Karin skriver:

  Usch inget vidare med nerblåst skog! Vi får åka till sommarstugan i veckan och se om något har hänt där!
  Fortsatt fin vecka!
  Kram Karin

 3. Musikanta skriver:

  Besvärligt med strömavbrott i synnerhet nu är det är vinter och kallt. Det är ju många som har elvärme. Undrar vart din korg tog vägen, kanske någon som hade ”behov” av den? Tur att dina andra omkullblåsta saker klarade sig. Ser mysigt ut på Kupan i Klintehamn. Bilden var väl därifrån, eller?
  Kram från Ingrid

 4. Laila Östergren skriver:

  Här har vi klarat stormen bra. Det är bara lite mindre grenar som blåst ner. Under vår promenad såg vi ett flertal träd som blåst ner. Strömavbrott hade vi från ca kl 4 till 11 så vi ska inte klaga. Förmiddagskaffet fixades med hjälp av gasolköket.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Så skönt att ni slapp lindrigt undan. Jag såg att jag har fått in en massa löv på gräsmattan på min baksida, så jag får väl ut med räfsan när det blåst färdigt.
   Kram

 5. Ja, vädret kan verkligen ställa till det. Vi hade Gorm här på förnatten och det dånade rejält. Massor med avbrutna grenar på tomten men inga större skador. Och inget strömavbrott…
  Nu hoppas vi på lite lugnare väder, det har varit lite oroligt den senaste veckan!
  Kram, Monica

 6. Lisbeth M skriver:

  Ja hu vilken blåst det varit,många stormskador för många .Då är det tur man har försäkring som gäller.Vi har inte haft strömavbrott,men vi kokade extra mycke kaffe i morse ifall om.
  Men våra hockeykillar som spelat i Stockholm kom inte hem förrns idag pga av blåst,men dom har inte vart sjösjuka som tur är.
  Va roligt att ni nu fått kupan i Klinte me,den får vi besöka när vi är i Klinte nästa gång.
  Du har dina nära o kära omkring dig,precis som vi,de är livskvalite de!!!
  Ha en fin vecka.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Det har visst varit värst på södra Gotland, men när man såg hur havet såg ut idag, var det lätt att förstå hur otrevligt det måste ha varit på havet.
   Ha en fin vecka du också!
   Kram

 7. Hillevi skriver:

  Ajdå, en hel del träd har ju fallit med en massa extrajobb till följd. Och du har fått jaga blomkrukor. Tur ändå att den där ställningen inte gick genom fönstret.

 8. Skogsnuvan skriver:

  Tänkte på dig när jag såg att det skulle storma över Gotland. Det verkar bli fler och fler stormar men här har vi klarat oss ganska braIdag blåser det men inte så farligt.

 9. znogge skriver:

  Gorm var ingen trevlig bekantskap så det var verkligen skönt att han kilade vidare. Men även i dag blåser det ganska så rejält här hos oss. Alla träd står dock där de ska i vår trädgård. Alltid något!

  Kram

 10. Kicki skriver:

  Du får nära och bra nu när du är på Kupan på hemmaplan i.s.f. Hemse. Men du kanske är på båda ställena?
  Hoppas att blåsten bedarrat nu och att alla återfått sin ström.
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Jag har två arbetspass inbokade i Hemse och dem ska jag givetvis ta, sen nöjer jag mig nog med Klintehamn,
   Nu har det lugnat sig en aning och strömmen är tillbaka.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.