Första höststormen

I dag är Gotlandspressen full av rapporter från nattens oväder, som med orkanbyar drabbade ön. Inställda färjor till fastlandet och inställd Fåröfärja, avblåsta tak och nerblåsta träd och ett ganska spekulativt fynd, en uppspolad flundra på parkeringen vid Kallis.

Det har blåst isande kalla nordanvindar i dag, men det har trots allt varit solsken, utom en liten stund på eftermiddagen då det drev in en liten snöby, så liten att det inte ens gick att ta ett foto av den.

I eftermiddag har jag haft ett styrelsemöte med SPF här och då var vi i vår samlingslokal. Det är så bra att samlas runt ett stor bord med våra pärmar och papper. Det börjar bli dags att planera för nästa års aktiviteter, så vi måste snart ha ett nytt möte. Vi vill ju ha ett färdigt program tills det blir dags för årsmötet.

Nu gäller det att vara redo med godispåsen, för man vill ju inte bli utsatt för bus

Några små söta häxor ringde på dörren och hade med sig det här kortet.

– Om ni inte får något godis då, frågade jag, vad gör ni då för bus?
– Inget alls, sa de.

Det är klart att de fick lite godis i sina spann. Jag var ju förberedd inför morgondagens Halloweenfirande!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i SPF, Väder. Bokmärk permalänken.

20 svar på Första höststormen

 1. Znogge skriver:

  Även här har det blåst rejält men vi kom nog ändå lindrigare undan. Jag passade på att köpa lite lösgodis i dag. Minns nämligen ett år när brevlådan fylldes med jord. Det var inte kul alls och någon repris är vi inte intresserade av.

  Kram och god kväll!

 2. Åke skriver:

  Jag såg någon bild från en färja över till er i helgen, det skummade regält på topparna upp över båten… Blåst bra här med… men jag bor ju inomskärs 🙂 Tur jag hade mina hundar i snöre igår på promenaden… tog fram mössan igår också

 3. Ja, ni drabbades nog värst där ute i havet! Även här har det blåst rejält ett par dagar nu. Synd, för det ser så soligt och skönt ut inifrån, men det biter rejält i kinderna när man går ut. Har idag istället kört in till Malmö och handlat en vinterjacka och ett par vinterkängor. Det gäller att vara förberedd…
  Så trevligt det låter att förbereda nästa års aktiviteter inom, SPF! Ni gör så mycket kul och intressant!
  Kram, Monica

 4. Helena skriver:

  Det blåser här också. Det måste vara besvarligt när färjorna inte går.
  När barnen svarar att dom inte gör bus, får dom lite godis. Vi har många barn runt där vi bor, så vi har också förberett oss.
  Hoppas du får en fin tisdag.

 5. Anne-Lie skriver:

  Min systerdotter och hennes kille var på Gotland i helgen (han tävlade i crosstävlingen på Gotland) De sa att det gungade rejält på färjan hem till fastlandet på söndagkvällen.
  Kram!

 6. Gunnel skriver:

  Det brukar aldrig komma några häxor och knacka på här, men i år har jag en egen liten häxa inne i huset.

 7. Skogsnuvan skriver:

  Usch det låter hemskt. Jag gruvar mig för ovädren. Just nu snöar det men blåser inte och jag tror inte det blir mycket snö för det är i alla fall plusgrader så det blir väl regn och då går snön bort tack och lov.

 8. Märtha skriver:

  Ojdå! Då skall jag inte småsvära över kvarliggande snöfläckar här. Idag har vi strålande sol, går man ut drabbas man av värmeslag – just nu plus 0,6 grader, klockan tolv.

 9. Elisabeth skriver:

  Kul med de små godissugna barnen! Höststormarna däremot kan jag gärna vara utan! Ha dé gott!

 10. Den uppspolade flundran var ju lite kul – en stor nyhet? 😀
  Ja, vad vore livet utan en massa olika väder, då har vi nåt att prata om.
  Håll i hatten och i dig själv, så du inte blåser bort min vän!

Kommentarer inaktiverade.