Första sommardagen

Måndag 14 april 2008 | 09:50 | 5&#176

Idag, när Tiburtius har namnsdag, är det, enligt den gamla bondepraktikan, den första sommardagen. I år stämmer det väldigt dåligt tycker jag, för än så länge kan man möjligen kalla det för vårväder. Det har regnat en hel del nu på morgonen och det ser ut att kunna komma mera.

Att det är så svalt väder är dock något som är väldigt positivt när man betänker att det heter – Om Tibertiusdagen är varm och solig blir det en kall och regnig sommar – Då borde sommaren i år bli fin! Jag kollade hur vädret var den 14 april förra våren och då hade vi 16 grader varmt och solsken. Och visst var förra sommaren ganska kylig och regnig, det kanske stämmer trots allt.

Idag ska jag till Visby för det där tandläkarbesöket. Det är ingenting som jag ser fram emot precis, men det är väl bara att stå ut och hoppas att jag inte har några andra hål. Den trasiga tanden har inte besvärat mig alls, så förhoppningsvis ska den gå att laga på ett enkelt sätt.

Trots att det var den 13:de igår så gjorde jag färdigt våra deklarationer på eftermiddagen. Jag tänkte ta med dem idag och lämna in dem på skatteverket, men så berättade Krister att han höll på att deklarera via Internet och att det var så hemskt smidigt och då var jag ju tvungen att kolla det. Och det var verkligen precis som han sa. Skatteverket har gjort en helt otroligt avancerad och lätthanterlig sida med hjälpsidor och automatiska summeringar. Förut har man inte kunnat deklarera via Internet om man ska lämna näringsbilaga, men nu kan man göra även den där. Jag kan verkligen rekommendera alla att använda sig av deklaration via Internet.

Nu ska jag gå och föna till håret, man måste ju vara lite fräsch när man kommer till tandläkaren.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väderprat, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.