Fototriss del 317: Så här ser det ut där jag är

Så fick man då en extra timme idag och alla klockor är omställda utom den i bilen. Det brukar ta ett tag innan jag kommer ihåg den. De flesta ändrar sig ju automatiskt, men jag har fem som jag har backat en timme idag.

Idag tänkte jag att jag skulle vara med i Fototrisset och speciellt när temat är årstidstema.

VECKANS TEMA…
… är SÅ HÄR SER DET UT DÄR JAG ÄR. Det här är Fototriss årstidstema, då vi dokumenterar den aktuella årstiden och nu är det HÖSTEN som är i fokus.

Hur ser hösten ut hos dig just nu? Är det många löv kvar på träden, värmer solen fortfarande eller har det till och med kommit lite snö? Visa med nytagna bilder och ta sen en resa genom hösten via de andra deltagarnas bilder.

Jag löste färdigt GA-krysset medan jag drack morgonkaffet och sen skrev jag på kuvertet för att skicka in lösningen till tidningen, satte på ett frimärke och gick iväg till brevlådan. Det skulle ju vara nytagna foton till fototrisset idag, så jag tog mobilen med mig, men det regnade och blåste, så jag trodde att paraplyet skulle vända sig, så jag gick kvickt in igen.

Ett foto inifrån skulle man ju kunna ta i alla fall tänkte jag. Den här söta cyklamen vann jag på Röda Korsets lotteri på Klinte marknad och den har verkiigen givit valuta för pengarna. Utanför fönstret prunkar shersminhäcken i gult.

Så blev det lite uppehållsväder och då smög jag ut och tog ett foto av sommarens sista ros. Den har stått länge och börjar se lite trött ut, men ännu pryder den sin plats.

En ringblomma envisas också med att blomma. På gotländska kallar vi dem solsicka. Sicka betyder suga på svenska, så översatt betyder solsicka – solsugare. Det är väl ett bra namn på den här blomman!

 

Nu ska jag ladda upp lite foton till SPF:s hemsida från auktionen igår och så ska jag skriva ett referat och lämna in det till helagotland.se. Det är en lämplig sysselsättningen en sån här dag.

Ha en skön söndag!

Uppdatering:  Jag glömde ju länka till Fototriss-sidan. Fler som visar bilder från vårt avlånga land hittar du om du klickar HÄR

Tilläggas kan också att jag gjort lite nytta idag. Jag har varit hos Bosse och hjälpt honom med faktureringen av 2015 års vägavgifter för Mulde Vägsamfällighet. Hoppas att vi fått allt rätt i år. Förra året blev det fel på bg-numret. 😈

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Fototriss, Fröjel, Odvalds, SPF. Bokmärk permalänken.

24 svar på Fototriss del 317: Så här ser det ut där jag är

 1. Gunnel skriver:

  Du har fortfarande en hel del färggranna blommor hos dig, ser jag. Den enda klocka jag behöver ändra är den i bilen, och det gör jag inte. Jag behåller sommartiden på vintern med. Inte för jag tror det blir varmare i bilen, men jag tycker det är så bökigt att ändra den. Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag har varit ute och kört idag, men inte kom jag ihåg att ändra klockan i bilen. När jag kom hem trodde jag att klockan var fem, sen när jag kom in fick jag se att den bara var fyra. Ännu en timme tillgodo. 😉

 2. Bitten skriver:

  Skönt att se att det är lite sommar kvar på Gotland.

 3. Lambergsfrua skriver:

  Så vackra blommor du visar både ute och inne. Hoppas vädret bättrar sig hos dig under dagen. Här har vi solsken och ca +10
  Det är roligt att följa dina fototriss. Jag kommer aldrig ihåg att fotografera ett visst datum och då är det liksom ingen vits med det hela.
  Ha en fin dag!
  Kram,
  Lambergsfrua 🙂

 4. Blir lite avundsjuk på er som fortfarande kan njuta av blommor ute

 5. Elisabeth skriver:

  Härligt med de fina blommorna när det är ruggigt ute. Vi har haft en riktigt vacker dag idag!

 6. Kari skriver:

  Har blitt så glad i de gule, røde og orange blomstene i år. Neste år blir det definitivt både solsikker og solsikker/ringblomst. Takk for at du deler med deg av en siste rest av sommer!

 7. Musikanta skriver:

  Alldeles utmärkt annorlunda triss.
  Kram från Ingrid

 8. Kraka skriver:

  Du har många fina blommor, både ute och inne.

  Kram

 9. Så roligt att du kallar ringblommor för solsickor! Det gjorde min mamma också, men hon va ifrån södra Skåne…
  Här har vi haft fint väder hela helgen – när ni hade fint var det dåligt här – vi turas om!
  Kram, Monica

 10. wiolettan skriver:

  Så vackert, otroligt vackra bilder och blomster.
  Tänk att rosen och ringblomman står sig än, fantastiskt.
  Igår var det lite regn på morgonen, men idag är det solsken och småkallt, endast 3 plusgrader i morse.
  Hoppas att det gick bra för dig med fotona och referatet till SPF. Vi har också en tidning på vårt SPF som jag har skrivit referat i bland om våra resor.
  Trevlig dag.
  Kram!

 11. Ulla Anderstedt skriver:

  Det blev fina foton av blommorna trots regnet. Visst fick vi en extra timme igår, men jag sov ju över hos dottern, så jag blev sen i alla fall. I varje fall idag då jag låg och läste till 1 igår på en ny läsplatta, vilket gick så lätt. Här har vi sol idag och nu är jag på väg ut på min promenad. Ha en skön dag du också! kram

 12. Beppan skriver:

  Inte så höstlikt hos dig som här i norr.
  Fantastiskt att rosen blommar än!

Kommentarer inaktiverade.