Full fart….

Fredag 15 augusti 2008 | 16:30 | 19&#176

har det varit på oss pensionärer idag. Åke hade klockan på ringning redan kl 05.30 för han skulle köra ett lass säd till Lantmännen för en granne. De skulle köra med varsitt lass och vara nere redan 06.20. Jag låg lugnt kvar i sängen ett tag till. Åke var hemma straxt efter 7 och då vilade han ett tag, åt frukost och sedan gav han sig iväg för att hjälpa till med ringvältning och det tog hela förmiddagen.

Jag satte igång tvättmaskinen och sedan gick jag ut i trädgården och började plocka upp nedfallna äpplen och grenar efter gårdagens stormvindar. Jag hade bytt handdukar och lagt rent i sängarna på morgonen så det blev några maskiner tvätt och vädret var bra så jag kunde hänga ute. Men efter lunch kom vår arrendator och började så raps på åker här utanför och det dammade så hemskt, så jag fick plocka ner tvätten igen. Det mesta hade hunnit torka, men lite fick jag hänga inne.

I eftermiddag har jag hackat gångarna och räfsat, så nu ser det riktigt bra ut. En vända på Klinte har vi också varit. Kattmaten (och en del annat också) var slut och då är ju katastrofen nära. När herrarna kommer inmarscherande vill det till att man får fram matburken kvickt. Annars får man snubbla fram i köket med två katter snoende kring benen. Grållen jamar uppfordrande och Svarten slår efter mig med tassen för att jag ska se att han börjar bli irriterad.

I morgon ska jag till Hemse och jobba på Kupan mellan 10 och 13. Vi är bara två stycken i morgon, men förhoppningsvis ska det gå bra ändå. Vi får väl koncentrera oss på att expediera kunderna. Sortering, städning och sådant får komma i andra hand. Det är inte lätt att få folk att ställa upp och jobba ideellt. Vi är 300 personer i Fröjel, men bara 3 som är villiga att ställa upp och jobba 1 dag/mån för Röda Korset?!?

Ha en riktigt trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *