Funderingar i adventstid

Fredagen den 26 november 2004

Det är fredag förmiddag och jag har gått och pysslat litet, tagit fram ljusstakar och slingor och laddat upp litet inför advent. Sedan ska jag åka till stan och jobba några timmar. Jag tar bussen in kl 09.50 och sen får jag se hur länge jag blir kvar. Tillgången på sysselsättning får avgöra hur långa mina arbetsdagar blir.

Advent är en rätt fin tid, nu när allt är mörkt och grått. I år har jag köpt ljusnät, som jag ska sätta i buskarna på framsidan. Få se om jag kan få till någon bra bild, när det hela är klart och härligheten lyser. Granen som vi brukat ha ljus i har blivit alldeles för stor. Nu måste man ha skylift om man ska komma upp i toppen på den. Förra året satte vi bara ljus nedtill, så långt man kunde nå med stege.

När jag var barn, hävdade mamma bestämt, att till advent skulle man bara ha adventsstjärnor och de vanliga adventsstakarna med 4 levande ljus i. De elektriska ljusstakarna hörde julen till! Jag ärvde hennes sätt att se på saken, så det tog många år innan jag accepterade att plocka fram även de elektriska stakarna till advent, men nu har jag ett antal som ska placeras ut i morgon.

Nej, nu är det dags för mig att plocka i ordning litet, leta fram katterna och få ut dem och sen ska jag ge mig iväg till bussen för vidare befordran till den stora staden, Visby.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Helger, Vardag och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.