Fy så jag skäms

Jag var ju på VC för att kolla mitt blodtryck idag och när jag satt där i väntrummet kom det in en kvinna, så mager att hon bara var skinn och ben. När hon böjde sig fram vid luckan där man anmäler sig såg man bara benknotor vid höfterna och ryggraden och armar och ben var som pinnar. Hon kan inte ha vägt mer än en 35-40 kg.

Fy så jag skämdes 😳 över att jag grämer mig över bagateller som lite tinnitus.

Blodtrycket tyckte sköterskan förresten inte alls var för högt, men vi får väl se vad läkaren säger om det. De brukar ju tycka att alla ska ha blodtryck som tonåringar.

Jag åkte i alla fall ner på Snäckan efteråt och förutom en massa glada pensionärer som spelade kubb och minigolf och åt grillkorv i det vackra solskenet fanns det fullt av såna här vackra sländor.

När det blev kaffedags drog vi oss inomhus och hade frågesport, lotterier och planeringar inför höstens aktiviteter. En trevlig eftermiddag blev det och jag känner mig lite gladare faktiskt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, SPF. Bokmärk permalänken.

34 svar på Fy så jag skäms

 1. Åh vad härligt att du gjorde lite kul saker, förstår att humöret genast för upp i topp! 😀

 2. Maj B Berggren skriver:

  Jag tycker inte du ska skämmas alls. Var och en har sin ”lilla plåga” men visst kan det ge en Tankeställare att se och höra hur andra har det.
  Vacker bild på trollsländan. //M

 3. Znogge skriver:

  Jag tycker inte att du ska tänka så. Var och en har sitt och det blir varken bättre eller sämre med att jämföra.

  Kram

 4. Sylvia skriver:

  När man ser hur många drabbas så hårt av sjukdomar så blir man verkligen skamsen det håller jag med dig om. Men för den skull ska man inte strunta i de krämpor man har eller får. Bättre att gå en gång för mycket till doktorn än att inte gå alls. Det blir ju inte billigare för samhället långa loppet.
  Min make har alltid det övre trycket högt när han går till läkaren. Han blir så stressad. Vi köpte därför en bltr-mätare av samma märke som de har på VC genom distriktssköterskan och kollar och det är inte alls så högt hemma i lugn och ro.

  Så fin bild på trollsländan 🙂
  Kram Sylvia

 5. margareta wårenius skriver:

  De blir ju varken sämre eller bättre att du grämer dej!

  margareta

 6. Rovie skriver:

  Tänker inte så längre för det hjälper inte mig. Numera tänker jag att jag haft det värre själv då blir det annorlunda.

  Vilken underbart fin trollslända du fotat. Härliga färger som man blir glad av.

  Ha det gott 😀

 7. Beppan skriver:

  Det finns många som har det eländigt på många sätt.
  För den skull ska man inte ignorera de egna bekymren.

  Skönt att dagen slutade i dur!!

 8. Elisabeth skriver:

  Vilken tur att blodtrycket är ok. Tinnitus kan var nog så besvärligt.
  Bilden på sländan var jättefin. Den piggar upp! Ha dé!

 9. mien skriver:

  När jag var barn och maten inte föll en på läppen så fick jag alltid höra att man skulle tänka på barnen i Biafra. Barnen i Biafra hade det säkert förskräckligt, men jag tyckte inte om maten för det.
  Tinnitus är inte kul.

  • Ingrid skriver:

   Det där fick vi också höra – tänk på barnen i Afrika som svälter – och precis som du säger, inte blev maten godare och inte blev de mättare för att vi inte åt. 🙄

   Jag vet ju vilka besvär du har med dina öron. 😉

 10. Anne-Lie skriver:

  Vilken vacker trollslända.

 11. Bettan skriver:

  Inte ska du skämmas… Hennes problem är ju inte de samma som det du har. Å att leva med denna hemska Tinnitus måste vara ett rent (ursäkta)helvete… Tragiskt att det inte har kommit på en lösning till detta. Min svägerska berättade nämligen i helgen att även hon har detta. Å tydligen den svåraste graden av dem. Hade hon inte haft sin familj hade hon inte orkat att leva säger hon.
  Så jag hoppas att utvecklingen ska gå frammåt då fler å fler drabbas av just detta eländet.
  Så miljoner av kramar till dig & än en gång varmt tack.

 12. Janne skriver:

  Vi har haft en ung tjej i 20-25 års åldern som bott i porten bredvid oss. Hon har bara ätit LCHF kost och är smal som en spik. Jag tror det är för många ideal idag om att man ska se ut som dom i mode tidningarna. Lilly och jag vi ser ut som vi gör men vi går promenader för att inte bli för tjock och förstelnade. 😀 😀 Ha det bra !

 13. Rigmor skriver:

  Ja…så kan man känna efteråt, att man skäms. Men det ska man inte, man måste få pysa över ibland. Som min väninna sa förra sommaren, när hon visste att det var hennes sista. ”Jag vill inte att folk ska gå omkring och hela tiden tycka att de inte får beklaga sej, och allra minst inför mej, för livet är så”. Klokt…
  Skönt att läsa dom sista raderna, att du känner dej lite bättre till mods…
  Kram kram

 14. Raija skriver:

  Vad fint att blodtrycket var på bra nivå. Ibland är det bra att se att andra har det klart värre än en själv. Men samtidigt är det ju du som har jobbigt med dina problem och då får man faktiskt klaga lite.
  Fint att du orkade med lite sällskap senare.

 15. Birgitta skriver:

  Nä, man skall inte alls skämmas för att man klagar över krämpor. Det finns ALLTID nån som har det värre. Men det innebär ju inte att man själv inte lider av sina egna. Jag gnällde över min cancer, men en medpatient fick livsuppehållande cytostatika. Han finns inte idag. :-(. Innebär detta att jag inte fick klaga lite grand?

  Skönt att ditt blodtryck var bra. Och vad bra att du gick på träffen! Du blev ju lite gladare i alla fall?

  Kramis!

 16. Ailas skriver:

  Nu hoppas jag att du slipper medicineringen. Det ska man inte göra i onödan, håller med dig. Tror att sådana trevliga eftermiddagar bidrar till god hälsa… Hade själv en härlig dag igår!

  Fortsatt fin dag!
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *