Fyra busungar

Det regnar i dag, om man nu kan kalla det för regn, men det far något blött i luften då och då. Jag har varit ute i soprummet ett par vändor och det känns riktigt behagligt ute. En dag av lite andhämtning för naturen och alla dem som inte är så förtjusta i värmen.

Den här regnvädersdagen måste man ju försöka utnyttja på bästa sätt, så jag satte igång med lite bakning på förmiddagen och det var länge sedan nu, så inte kom jag ihåg att mjölet var nästa slut.
När jag fått in en sockerkaka i ugnen åkte jag därför till Konsum och köpte mjöl medan den gräddades, för på arbetsbänken stod en blivande deg till schackrutor och väntade och nu är de också färdiga. Sedan röjde jag lite i frysen och upptäckte att jag nog skulle behövt baka bullar också, men det får anstå till en annan dag.

Bertil har namnsdag i dag och Bertil hette kusin Görans pappa, men han kallades för Moppe. Det var nog bara faster Magnhild som sa Bertil, alla andra sa Moppe. Jag satt och letade bland mina gamla foton efter ett på honom, men blev sittande och försjönk i minnen från förr och bland alla kort hittade jag ett av fyra riktiga busungar.

Mellansyster Barbro, kusin Göran, lillasyster Kerstin och så jag
Klickbar bild

När det här kortet av de fyra busungarna togs har jag inget minne av, men det måste vara hemma i Görans trädgård och det skulle kunna vara sommaren 1947. Se så vi har klätt ut oss mitt i sommaren! Det syns dåligt, men till vänster i bilden i höjd med Barbros huvud, sitter hunden Fussi på en bänk insvept i filtar, så hon är tydligen utklädd hon också. Fussi var en otroligt snäll hund och henne kunde vi göra nästan vad vi ville. Hon fann sig i det mesta.

Farbror Moppe trodde nog att han köpt en engelsk setter, men Fussi hade nog lite andra anlag också och blev en stor och kraftig hund. Trots det seglade hon lätt över staketet och kom ofta hem till oss och hälsade på. Mamma brukade göra ett paket till henne med någon godsak i och med paketet i munnen sprang hon hem, hoppade över staketet och in i trädgården och först då öppnade hon det och åt upp innehållet. Minnen, minnen……..

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat, Nostalgi, Odvalds, Väder. Bokmärk permalänken.

16 svar på Fyra busungar

 1. Anne-Lie skriver:

  Så gott med lite hembakat. Riktig behaglig värme idag. Jag vet inte vilken ände jag ska börja i, putsa fönster, städa eller rensa ogräs. Är dessutom lite trött idag efter resan till Dalarna där vi varit på begravning. Min svåger fick en hjärtattack när han var ute och simmade.
  Fick klicka upp det foto för att se hunden som sitter på soffan, man blir glad av de glada barnen.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   När man åker på en begravning blir man både psykiskt och fysiskt utmattad, så du behöver nog ta igen dig lite efter den resan.
   Visst blir man glad av att se glada barn.
   Kram

 2. Znogge skriver:

  Vilken underbar bild på ett härligt gäng busungar! När man hittar en sådan är det lätt att fastna i minnenas arkiv. Fussi verkade dessutom vara en klok och trevlig bekantskap på många vis och tålig dessutom.

  Så fina blir aldrig mina schackrutor som har en klar tendens till att bli runda men jag funderar ändå på att baka en omgång. Den sortens småbröd är alltid ett säkert kort att ha i frysen.

  Kram och fortsatt fin måndag!

 3. Musikanta skriver:

  Man blir lätt lite vemodig när man hittar så här gamla fina bilder och inser att tiden har gått så oerhört fort. Men visst är det roligt att minnas. Baka är den enda form av matlagning som jag inte tycker är tråkig. Men nu har jag varit däckad i nästan en vecka på grund av min jobbiga förkylning med feber så jag har inte orkat göra någonting. Men idag känner jag mig ganska pigg så det går åt rätt håll i alla fall. Städningen är eftersatt så det blir tyvärr den som jag måste ta itu med i morgon. Kakorna får vänta. Håller med Znogge om att mina schackrutor aldrig blir så fina som dina, mer rundnätta…
  Kram från Ingrid

 4. Kraka skriver:

  Åh så gott det skulle vara med några av de där kakorna till en kopp kvällskaffe. Trevligt med gamla foton!
  Kram

 5. Lyckliga ni, som fick regn, även om det var lite! Här har det också varit molnigt idag, men inte en droppe!
  Vilket underbart kort på de fyra busungarna! Man kan se på bilden hur roligt ni hade! Jag har klistrat in kort i album ända tills för några år sedan och jag tittar igenom ett eller två album per kväll, men jag har 61 st, så det tar sin tid. Men roligt är det! Minnen, minnen…

  Vilka fina kakor du bakar! Jag bakar bara kakor till jul, men bröd bakar jag ofta!
  Ha det gott, kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Det var så lite regn, så det hade nog ingen annan effekt än att det fräschade upp luften lite.
   Jag har skannat in alla de äldre fotona från mammas och mina album, men resten får vara.
   Kram

 6. Elisabeth skriver:

  Gott med nybakat! Härliga minnen du delar med dig av. Jag har haft en del bestyr hemma. Senare idag åker vi iväg på äventyr. Vi ska ta Ellen via Danmark och Färöarna till Island, så det blir sporadiska besök en tid framåt. Ha dé riktigt bra. Kramar Elisabeth

 7. Helena skriver:

  Vad duktig du är som bakar i värmen. Det är alltid bra att ha något i frysen.
  Vilken härlig hund, och väluppfostrad som tog med godsakerna hem.
  Här är äntligen värmen blitt mera normal, och lite regn har vi fått.

 8. skogsnuvan skriver:

  Vilken härlig bild

Kommentarer inaktiverade.