Ganraidans dag – Ny krona – Vattenbrist

En ganraidare kan man kalla en person som reder ut garn t ex tilltrasslade fiskegarn/nät eller helt enkelt en garnhärva. Av det uttrycket har Allnakku bildat ett ord med en helt ny betydelse:

Här är ett nygutniskt ord för personen som ser till att det är ordning och reda på hemsidan på internet. Webmaster heter det på engelska. Och svenska!

Idag var jag uppe lite tidigare än vanligt, för jag skulle ta bussen till Visby för ett tandläkarbesök. När jag kom upp fick jag se att det var alldeles vitt ute, men snöfallet hade redan gått över i regn.

Jag tog med paraplyet när jag gick iväg och det var tur, för det var inte nådigt att stå och vänta på bussen i blåsten och snöslasket. Annars är det är så behändig att åka buss, för vi har en hållplats precis vid Odvaldsområdet.

Man håller på och bygger om Visby busstation

När jag kom till Visby var det fortfarande samma eländiga väder, så jag gick direkt till tandläkaren och satte mig där och väntade tills det var dags för mig att komma in, i stället för att spankulera runt i stan. Nu är den nya kronan på plats och även om det känns lite ovant när jag tuggar, så blir det nog bra. Annars får jag komma tillbaka och justera den så att jag blir nöjd. Ska man betala 7000:- minus ett statligt tandvårdsstöd på 1770:- alltså totalt 5230:- vill det till att man kan tugga obehindrat.

Slaskigt och otroligt blött. Jag borde haft gummistövlar

Jag missade precis 11.35-bussen och att ta någon vända till Botaniska trädgården, som jag planerade i förra veckan, var inte att tänka på, så jag tog en promenad till Öster medan jag väntade på att tiden skulle gå tills det var dags för nästa buss mot Klintehamn. Jag hade en timme att fördriva och det var precis lagom tid för en fika och en räkmacka på Siesta.

Nu står bussarna på en provisorisk plats

Väl hemma kunde jag konstatera att morgonens snö försvunnit helt och att gräsmattorna var gröna igen. Det behövs ju nederbörd och även om jag längtar efter sol, så får man väl hoppas att det kommer mera regn, annars hotar man med ett totalt bevattningsförbud här på ön redan den 1 april. Inte ens fotbollsplaner ska få vattnas och då inser man allvaret!

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Läkarbesök, Nyhetskommentar, Visby och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

10 svar på Ganraidans dag – Ny krona – Vattenbrist

 1. Znogge skriver:

  Så skönt att tandläkarbesöket avlöpte planenligt men billigt var det inte. Då får man verkligen trösta sig med en räkmacka 😉

  Kram och trevlig kväll!

 2. Hmmm, ja jag sa ju igår, att det var länge sedan vi hade snö – i morse låg ett tunt vitt täcke över nejden! Men det är borta nu, precis som hos er.
  Men torrt har vi inte här, tvärtom skulle jag säga.
  Skönt att det stora tandläkarbesöket är över, även om det var dyrt! Hoppas nu bara att du kommer att trivas med den nya kronan!
  Kram, Monica

 3. Gunnel skriver:

  Det var bar att du provade genast ifall koronan gick att tugga me, Hoppas den klarade av räkmackan. Om det inte ens är tillåtet att vattna fotbollsplanerna då måste det vara kris. Kram.

 4. Gunnar skriver:

  Ja det kostar hos tandläkaren när man gör sådana ingrepp. Hoppas att det funkar bra för dig så att det är värt kostnad och besvär.
  Hörde på radion att det börjar bli ont om vatten på Gotland.Är det så?

Kommentarer inaktiverade.