Glad Pingst!

Kommer du ihåg att det är pingst den här helgen? Pingst – Hänryckningens tid – som vi firar till minne av att det var då den helige Ande gavs till apostlarna i Jerusalem. Sedan 2005 är annandag pingst inte längre en röd dag och sedan dess har jag en känsla av att pingsten mist sin betydelse. Den är som en vanlig lördag/söndag.

Pingsthelgen har varit, och är kanske fortfarande, en stor bröllopshelg. Åke och jag gifte oss på pingstafton den 20 maj 1961, så i morgon har vi varit gifta i 57 år, för visst är jag fortfarande gift med honom.

Det har varit en jättefin lördag och i förmiddags åkte jag upp i skogen för att se om liljekonvaljerna slagit ut ännu. Inte fanns det så många blommor och de var ganska små, men jag fick ihop en bukett i alla fall. Liljekonvaljer ska det vara till Mors dag, men då är jag inte hemma, fast det går säkert lika bra på Pingstafton.

Ha en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Pingst. Bokmärk permalänken.

10 svar på Glad Pingst!

 1. Znogge skriver:

  Pingsthelgen är en viktig helg för troende så många är nog missnöjda med att annandag pingst försvann. Numera passerar helgen obemärkt för många. Antalet vigslar under pingsthelgen har minskat drastiskt sedan annandag pingst försvann vilket är lite synd med tanke på hur vacker naturen är just nu!

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Nu är det ju som allra vackrast, så visst är det synd att inte utnyttja den här tiden för bröllop och annat firande.
   Hoppas du har en skön pingstdag!
   Kram

 2. Håller med om att pingsten liksom försvunnit som helg numera!
  Här började dagen ganska svalt, men när det var dags för gästerna att komma, strålade solen och vi fick sätta upp parasollerna för att kunna sitta ute och äta.
  Liljekonvaljer har jag lite varstans i trädgården, så det kan jag plocka in då och då! Vilken doft!
  Nu är det snart dags för dig att packa, så spännande!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Här är det betydligt svalare nu om man jämför med förra helgen, men i dag blåser det inte, så det är helt ljuvligt skönt ute.
   Jag har börjat göra små högar här och där. 😉
   Kram

 3. Laila skriver:

  Tycker också att det är tråkigt att annandag pingst har försvunnit. Mina föräldrar gifte sig också i pingsthelgen. Jag får nog också ge mig ut och leta liljekonvaljer nu. I den här värmer försvinner de snabbt.
  Ha en skön helg. Kram

 4. Gunnel skriver:

  Jag kom faktiskt inte ihåg att det var pingstafton förrän jag läste det i morgontidningen. Det känns som en helt vanlig helg numera. Kram

 5. Lena i Wales skriver:

  Jag visste inte att det var pingst förrän jag läste det i en blogg alldeles nyss. Vi firar inte det i Wales, så lätt att glömma alla dessa svenska helger.
  Javisst är ni gifta fortfarande.
  Önskar dej en skön söndag!

  • Ingrid skriver:

   Den här helgen är du inte ensam om att ha missat. Min ena syster ringde igår och tackade för informationen. Att det är pingst nu hade hon toltalt missat.
   Kram

Kommentarer inaktiverade.