Glasögonen var det inget fel på

Vi tog en snabb vända till Visby efter lunch. Jag gick iväg till optikern och han mätte glasögonen och dem var det inget fel på. Jag hade med mina gamla också, så han jämförde med dem också. Trots att de nya glasen är starkare ser jag sämre med dem och optikern fattade nada. Nu har jag en ny tid nästa vecka och då ska han göra om synundersökningen.

Jag hade kameran med mig och hade tänkt att ta en promenad till Kinbergs Plats, för där ska det enligt GA finnas nyutslagna krokusar, men det blåste någonting så hemskt, så jag snabbade mig tillbaka Gallerian där Åke satt och väntade. På Östercentrum yrde sand, grus och gamla torra löv, så man nästan inte kunde se och handlarna plockade in alla skyltar och ställningar med kläder som stått ute. Nej i stan kunde man inte vara idag. Vi åkte hem igen. Inte ens en fika på Siesta blev det idag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Utflykter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

8 svar på Glasögonen var det inget fel på

 1. Skatan skriver:

  Vårvindar friska … kanske är för lite sagt? 🙂

  Konstigt i alla fall med glasögonen. Har optikern ”skrivit” fel vid undersökningen kanske.

  Kram!

 2. Sylvia skriver:

  Men det var väl ett mysterium med glasögonen. Något konstigt är det. I bland tar det ju några dagar innan ögonen ställer in sig med de nya glasen men du har ju haft dem en vecka nu? Ja, det brukar fixa sig till slut.

  Samma väder här……håll i hatten och rena sandstormen.
  Ha en fin kväll / kramen Sylvia

  • Ingrid skriver:

   Jag satt och tittade på mina papper som jag fått från optikern och jämförde dem med uppgifterna från firman som slipat glasen och börjar nästan misstänka att höger o vänster glas blivit förväxlade? Han kan ha haft en väldigt dålig dag, eller också är det firman som slipat glasen som rört till det. Om det nu inte är jag som rör till det?

   Nu struntar jag i alltihop för tillfället och så får jag ta nya tag nästa vecka när vi har en ny träff optikern och jag 😉

 3. Ailas skriver:

  Uh då, hoppas verkligen att du får ordning på både glasögonen och telefonen, det där duger inte!

  Jag har också planer på Teliapaketet, men vet inte om jag förstår riktigt vad som kommer att hända. Enligt Telia är det bara raka gatan, men jag tvekar ändå. En viss kostnadsbesparing skulle det kanske kunna bli, så jag får se… Ska ta snack med dem i Teliabutiken innan jag bestämmer mig.

  Vi hade sol på förmiddagen, men sedan har det regnat och det var även några vita flingor med ett tag. Mars sviker verkligen inte…! Men någon storm har det inte varit hos mig.

  Trevlig kväll, snart läggdags!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Svårigheter och motgångar är till för att övervinnas heter det ju. Allt ordnar sig nog till slut.

   Jag har fått kommentarer från flera som har det här Teliapaketet och är jättenöjda, medan andra säger att det bara strular.

   Du får väl avvakta och se när jag gör en utvärdering.

   Nu är det läggdags här också!

 4. Lena skriver:

  Jag hämtade själv nya glasögon efter att jag haft de gamla 4 år. Tyckte att jag hade svårt att hitta fokus i de progressiva och en ny synundersökning var viktigt att göra. Konstaterade att de var för starka och fick gå ner från -4.75 till -4 resp från 3 till 2,75 på läsdelen. Så jag har gått med för starka glasögon vilket gör att man ser sämre då med. Det var en ny värld som syntes utanför brillorna när de kom på. En mindre förmögenhet kostar de :-), maken säger Specsavers men de var inte mycket billigare när man räknat ihop allt. Så ge dig inte utan fortsätt tills det blir rätt!

  • Ingrid skriver:

   Tack för ditt råd Lena!

   Glasögon är så dyra idag, så det vill verkigen till att man trivs med dem och ser bra.

   Jag ska absolut stå på mig, för något galet måste optikern eller firman som slipat glasen gjort.

   Ha en fin helg!

Kommentarer inaktiverade.