Glömska – Batteribytardagen

Jag glömde en hel del när jag var på Konsum och handlade igår. Jag tog bilen, för jag skulle åka på kyrkogårdarna också. Ingen inköpslista hade jag skrivit, för jag inbillade mig att jag visste exakt vad det var jag skulle ha.

Det första jag glömde var ljusen till gravlyktorna, men det kom jag på innan jag lämnade affären, så det var bara att ta en vända in genom kassan igen. Sedan åkte jag till kyrkogården i Fröjel och tände ljusen på gravarna där.

På vägen upp dit kom jag på att jag hade glömt att köpa plastpåsar och bullarna jag bakat innan jag gav mig iväg skulle ju in i frysen så småningom. Den här gången var det ICA som fick den äran och när jag ändå var där kom jag på en del andra saker som jag nog också glömt, eller inte tänkt på tidigare.

Sedan åkte jag till Klinte kyrkogård och tände ljuset på mammas och pappas grav innan jag åkte hem igen. Då kom jag på att det inte bara är första Advent i morgon utan att det också är dags att byta batteri i brandvarnaren. Det är den stora Batteribytardagen. Batteri skulle jag ju ha köpt, men nu hade jag inte lust att åka iväg igen utan ställde in bilen och sköt upp inköpet tills idag.

Efter dagens morgonpyssel tog jag mig därför en promenad ner på samhället. Det var riktigt skönt ute trots att det är mulet, men det blåser ingenting idag. Nu är det ju Anders som har namnsdag idag och vad ska man nu tro om väderutsikterna inför julen? Anders varken braskar eller slaskar – det blir inte lätt det här!

När jag gav mig iväg träffade jag en granne som tipsade mig om de här gamla nedfallna tallarna, som fått nytt liv och idag fungerar som blomsterlåda för murgröna.

Murgröna är Gotlands landskapsblomma och det finns verkligen massor av den. Rind heter den på gutamål.

Visst är de vackra!

När jag gick där på skogsstigen fick jag se den här kotteskålen.

Förra söndagen var det skyltsöndag på Klintehamn och då var jag ju bortrest, så när jag varit inne på ICA och köpt det där viktiga batteriet gick jag och tittade i skyltfönsterna och utnämner på stående fot Skoaffären som vinnare, men jag måste ju säga att det är synd att de inte har öppet på lördagarna, för medan jag stod där och tittade svängde två bilar in, stannade till och körde iväg igen. Nog är det underligt att inte ha öppet mitt i julkommersen?

Nu har jag satt nytt batteri i brandvarnaren, men hoppas att jag slipper höra den tjuta. Har man upplevt att det börjar brinna i huset, inser man verkligen vilken nytta ett sådant larm kan göra. Hade vi inte haft fungerande brandvarnare på Stenstugu den 2 februari 2010 hade huset kanske brunnit ner till grunden.

Byt batteri du också!

Ha en fin helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn, Promenader, Stenstugu, Tänkt och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Glömska – Batteribytardagen

 1. Gerd skriver:

  Jag ska ta en promenad till ICA här nu. Måste handla en hel del, men väljer ryggsäcken, jag har så nära. Får kärt besök i morgon!
  Lappen är med, klarar inte handla utan. Så där ser du, det finns fler glömska 😉
  Kramar, Gerd♥

 2. Gunnel skriver:

  Batteri är en nödvändighet att köpa, annars är det ju en ”köpfri dag” idag. Jag tycker nog den ligger lite fel i tiden. Det hade säkert varit fler som anammat den om den inte varit precis intill en storhelg. Kram

 3. anonym skriver:

  Vill bara kommentera det fina snöfallet, som faller över din blogg. Mycket effektfullt. Blev sittande en lång stund och bara njöt.
  Kram
  //Adina

 4. Beppan skriver:

  Det man inte har i huvudet får man ha i benen är ett uttryck som min äkta hälft kör med ofta. Stämmer ju emellanåt – men man får ju lite extra motion på kuppen….
  Bra med batteribytardag. Lätt att glömma brandvarnaren, som är så viktig att ha fungerande. Särskilt i juletider.
  Önskar dig en fin adventshelg!
  Kram

 5. Oj, så fin murgröna!
  Bra med Batteribytardag också.
  Och nog hade du ett rätt bra kom ihåg ändå – du fick med dig det mesta!
  Lite konstigt faktiskt att affären inte har lördagsöppet inför jul… någon borde ha stått och videofilmat för att kunna visa ”så här många potentiella kunder gick ni miste om”…
  Nog ska företagare få vara lediga också men det kan de väl vara efter jul och i lugna januari?
  Kramar!

 6. Elisabeth skriver:

  Ibland slår glömskan till, men tur när man kan rätta till det hela. Ha en skön advent! Kram Elisabeth

 7. Gunnar skriver:

  Vilka fina foton du har tagit av murgrönan. Visste inte att den var landskapsväxt för Gotland. Senare år har vi haft murgröna i vår trädgård som övervintrar. Beror kanske på klimatförändringarna.
  Ja det är lätt att glömma att köpa saker och annat. Det händer mig också.
  Önskar Dig en fin första söndag i Advent!

  • Ingrid skriver:

   Här är det väldigt mycket murgröna både på marken och uppe i träden. Det är ju trevligt för den är i alla fall alltid grön,
   Ha en fin advent du också!

 8. Ja, nu för tiden är det skrivna lappar som gäller när man åker och handlar. 🙄 Vi har ju en bit till affärerna och försöker undvika att behöva åka varje dag….. ^_^
  Det var en hemsk historia ni var ute för 2010, det hade kunnat sluta riktigt illa. Men precis som du skriver; MAN SKA HA BRANDVARNARE ❗ ❗ ❗
  Vi har det överallt och för mig som älskar levande ljus, är det extremt viktigt att dom också fungerar! 😉
  TREVLIG ADVENT
  Susie

 9. Rigmor skriver:

  Och tänk…det gjorde vi i morse, innan jag ens hade läst din så kloka upp maning!! Här bor vi ett gammalt trähus, eldar i kaminen (som i och för sej är rustad efter konstens alla regler…)så jag skulle aldrig våga vara utan dessa brandvarnare. En billig livförsäkring.
  Nu kan jag trösta dej med, här är det köpnota som gäller, om vi överhuvudtaget ska ha något i kylskåpet…Och till närmaste affär är det 8km, så det blir bilen, tyvärr.
  Önskar dej en riktigt skön och trevlig första advent!!
  Kram kram

  • Ingrid skriver:

   Jag brukar minsann skriva köpnota jag också, men den här gången trodde jag att jag inte skulle ha så mycket, men det var mer än jag trodde.
   Jag får skärpa mig till nästa shoppingtillfälle. 😉
   Kram

Kommentarer inaktiverade.