Gotland-Karlstad

Visst ser 3.30 mycket tidigare ut än halvfyra? 😉 Det tycker jag i alla fall, men så dags ringde klockan i morse. Men det var inga problem att komma upp och så ut i badrummet och där stod jag en stund och funderade på om jag skulle ge mig tid att duscha – jo, visst måste jag ta mig en dusch, för håret skulle ju ändå tvättas. Sagt och gjort!

Precis när jag var färdig hör jag ett tjutande ljud – väckarklockan! Jag hade ju inte stängt av den helt. Med våta fötter rusar jag korridoren fram, tar kurvan in mot sovrummet, halkar till och ramlar i golvet. Det var alltså bra nära att den här resan blivit en helt annan resa. Som tur var slog jag mig inte alls, så jag är kanske inte så ömtålig som jag går och inbillar mig.

Kvart över fyra körde jag iväg till Lye, för vi skulle vara där redan 05.05 och det var rätt många som valt att kliva på där. Några steg på i Roma och resten i Visby. Vi är bara 26 passagerare och bland dem är det ingen som jag känner sedan tidigare, men alla är glada och trevliga och lätta att prata med. En lite besvikelse blev det att det var en annan chaufför än jag räknat med, men Per-Axel Karlsson, som skulle ha kört, hade blivit sjuk.

Resan hittills har gått bra. Det gungade ordentligt på båten och efter den båtresan och en dag i buss gungar också Scandic Winn betänkligt.

Vi skryter med vår blåeld, men idag har jag sett så många vackra fält med olikfärgade lupiner så det har varit en ren fröjd att sitta och titta ut genom bussfönstret. Jag försökte ta en bild av dem genom rutan, men det blev inte bra.

Nu är jag omklädd och i ordning för middag och sen kommer jag nog att sova ovaggad – eller vaggad rättare sagt 😉 . I morgon är det frukost klockan 06.30 och avfärd mot Norge 07.45.

Hoppas att sola lyser på dig, den gör det här i Karlstad i alla fall.


Klickar du på de små bilderna så blir de mycket större och så finns det lite text i nederkanten av dem också.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Norge med Hurtigrutten och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Gotland-Karlstad

 1. Karlavagnen skriver:

  OJoj, det har jag också gjort massor av gånger, dvs nästan slå ihjäl mig för att stänga av den förbenade alarmklockan som slått över på snooze. Tur att det gick bra och att du inte slog dig allvarligt! Ser ut som om ni har det toppentrevligt!!! Ända till Norge ska ni, det var värst! Ser fram emot vidare historier! Stor kram!

 2. Pia skriver:

  Spännande att få följa din resa 😀 I Skåne har det inte synts nån sol alls Här har det ösregnat mellan skurarna Men det blev midsommar ändå 😉 Kram

 3. Kusin Göran skriver:

  Varför i allsin dar börjar man en resa i Lye?
  Jag har också bott på Hotell Winn, men för många år sen då jag var på stort FP-möte i Karlstad. Lycklig fortsatt resa önskar vi i Arboga.

 4. Agneta skriver:

  God kväll, Ingird!
  Nu hoppas jag att du sover sött, annars får det bli en slummer i bussen för det var attans så tidigt ni avreser varje dag.
  Du har turen på din sida läser jag för att halka och ramla kan ju bli ett elände om det vill sig illa. Roligt med foton fr. Karlstad. Trodde faktiskt att Lambergsfrua skulle möta upp när du ändå är där?
  Önskar dig en fortsatt trevlig resa!
  Nattiskrma, Agneta

 5. Ingrid skriver:

  Vilken himlans tur att du inte slog sönder dig när du sladdade runt bland rummen.

  Vad härligt med din resa. Bra start också att den börjar i midsommar och du fick både sällskap och god tårta i starten *ler*.

  Det blir kul att få följa dig här i bloggen när du är iväg.

  kram
  Ingrid

 6. Bettan skriver:

  Jamen herre jösses i havet. Detta kunde ju ha slutat riktigt illa vännen. Lova mig att vara mera försiktig i framtiden!!!! Massor av varma kramar <3<3<3

 7. Krister skriver:

  Men gamling med osteoporos som trillar på våta fötter och INTE slår av sig lårbenshalsen! Vad är chansen för det?? Fantastiskt bra klarat!

 8. Lambergsfrua skriver:

  Kära hjärtanes så tokigt det kunde ha gått där på väg till väckarklockan! Tur att det gick bra i alla fall. Avresetiden påminner om vår resa till Gotland förra midsommaren. Avresa tidig morgon stod det. Halv tre kallar jag mitt l natten, men det gick bra det också. Man kan ju slumra lite på bussen, fast å andra sidan vill man ju inte missa något heller…;)

  Det var en redig tårta som guiden fixat till – en riktig midsommartårta! Jag tycker ju att blåeld är otroligt vackra, men lupiner kommer inte långt efter. Helst ska det vara en blandning av rosa och blå – och många;)

  Ja de här bussresorna är ingen direkt avkoppling med tidiga morgnar, mängder av synintryck och upplevelser. Man somnar ovaggad, garanterat.
  Jag är glad att du fick se sola i Karlstad, även om det väl inte blev tid överför några strövtåg i stan.

  Vi var ute i friluftområdet Mariebergsskogen på dagen och njöt av glada barn, som dansade runt midsommarstången och firade sedan i goda vänners sällskap.

  Jag ser fram mot att se flera fina bilder från fortsättningen på din resa.
  Ha det gott!
  🙂 Soliga kramar,
  Lambergsfrua

 9. Birgitta skriver:

  Oj oj oj…. man skall INTE runda hörn med våta fötter! Åtminstone inte springandes. Kunde gått riktigt illa. Vilken tur att du inte skadade dig!

  Det verkar bli en mysig resa. Hoppas du passar på att njuta ordentligt. Ska läsa varje dag.

  Kram!

 10. Kerstin skriver:

  Oj, tur du inte bröt dig, det hade kunnat gå riktigt illa. Vilken läcker Jordgubbstårta. Den smakade säkert bra! Ha fortsatt trevlig resa

 11. Znogge skriver:

  Vilken tur att du inte skadade dig! Olyckan är så snabbt framme tyvärr. Nu får du skynda långsammare 😉

  Kram

 12. Raija skriver:

  Det var verkligen tur att du inte slog dig när du halkade. Ser ut som om ni hade tur med vädret i alla fall :-).

 13. Kicki skriver:

  Vilken himla tur att du inte gjorde dig riktigt illa i vurpan.
  Så smart att ta laptopen med. Jag trodde man skulle få vänta med rapport tills du kom hem igen, men nu är det ju så man nästan är med på resan själv.
  Så ni har inte lupiner på Gotland? Den är ganska lustigt, för där den trivs växer den ohejdat, medan den inte växer alls på andra ställen.
  Jag minns att vår gamla granne i Arkhyttan, hon kom och hämtade både frön och plantor från oss, för hon ville så gärna ha på sin tomt, men hon lyckades aldrig få en enda lupin att ta sig.
  Ha en fortsatt bra resa!
  Kram/Kicki

 14. Hejsan Ingrid !

  Om Du for förbi Strängnäs,passerade Du då inte Södertälje, eller finns det en annan väg kanske från Nynäshamn. Utmed kusten kantänkas.

  Skönt att Du inte fick ont efter vurpan.Har Du med en laptop, eftersom Du kan skriva Dina inlägg. Den jag har är så tung att jag inte orkar bära runt på den.

  Nu när jag vet att Du skriver, ska jag följa Din tur.

  Kram Majsan

 15. Suss skriver:

  Oj, så längesedan jag hade tid att sitta och läsa bloggar. Jag håller mest på med flyttlådor och rotande i garderober, skåp, källare och alla ställen man kan ha saker på. OCH, saker har jag, det inser jag nu när jag snart ska flytta.
  Jag ser att du passerat min stad, kände igen Svampen. Hann ni stanna något, eller var det bara genomresa.
  Ålesund var vi i förra sommaren med goda vänner, vilken otroligt vacker stad. Hoppas du får se den i fint väder och kunna njuta av alla vackra jugendhus. Ha det bra Ingrid, jag ska bli flitigare framöver, bara jag flyttat. KRAM!

Kommentarer inaktiverade.