Gotland på tv igen – Bloggpaus

Idag är det mulet och novembergrått med regnet hängande i luften. Så det kan växla! Igår hade vi en alldeles strålande vacker onsdag med klarblå himmel och underbart solsken. Det är tur att det blir en och annan sån dag också.

Gotland kommer att synas på tv igen, det kan man läsa i helagotland.se och den här gången är det Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg som kommer till ön med sitt Sverigequiz och det avsnittet av programmet går på TV4 den 3 december kl 21.00.

Jag tycker att det här är ett trevligt program med frågor som man kan svara på där hemma i soffan, men de kommer i en rasande fart, så det gäller att vara på allerten. Jag har laddat ner appen och följer tävlingen där. Förra veckan var de på Öland och då hade jag fel på många frågor, men igår gick det bättre.

Egentligen skulle jag väl skämmas att offentligt visa att jag hade fem fel, men jag måste ursäkta mig med att det blev något fel med appen under två av frågorna. Jag fick inte upp dem alls, men såg dem ju på tv:n och klarade båda. Nu hoppas jag givetvis att kunna slå de här 708 poängen nästa vecka när vi har hemmaplan, men man vet aldrig vad de hittar på för klurigheter. Jag lovar att avslöja vad jag får för resultat även om jag missar på en eller annan fråga. 😉

Är det någon mer än jag som tävlar med appen, kanske vi kan ha en individuell tävlan? Det är bara att hänga på om du har en blogg, annars går det bra med en kommentar här hos mig när jag avslöjat mitt resultat.

I morgon förmiddag åker jag till Stockholm och firar första advent hos min syster Kerstin, så det blir bloggpaus några dagar.

Kerstin har bokat biljetter till Dödsdansen med Mikael Persbrandt, Lena Endre och Thomas Hanzon på lördag och det ska verkligen bli spännande. Jag har ju aldrig sett Dödsdansen, men jag vet att det är en pjäs av August Strindberg, som han skrev år 1900 och att den är ett triangeldrama.

Dödsdansen handlar om artillerikaptenen Edgar och den före detta skådespelerskan Alice, två äkta makar som blivit varandras fångvaktare på en ö i skärgården. Efter 25 år tillsammans väller bitterhet och kärlekshat upp till ytan när vännen Kurt kommer på besök från Amerika. Pjäsen är ett triangeldrama med få roller. Den är en i grunden tragisk historia, men är rik på (ofta bitter) humor.

Mikael Persbrandt säger själv om föreställningen att man ska passa på att gå och se den.

-För ni kommer aldrig mer att få uppleva något liknande!

Förutom det här teaterbesöket ser jag givetvis fram mot all vacker julskyltning i huvudstaden och så tror jag att Kerstin bjuder på lutfisk på söndag. Det har hon som tradition och jag gillar verkligen lutfisk.


Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Odvalds, Tävlingar, Teater, TV och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

41 svar på Gotland på tv igen – Bloggpaus

 1. Gunnel skriver:

  Jag önskar dig en trevlig helg i Stockholm. Kram

 2. Bosse Lidén skriver:

  Det låter som ett spännande och trevligt program. Hoppas ni får det trevligt. Jag har noterat 3 december. Det vill jag inte missa Kram Bosse

 3. Geddfish skriver:

  Oh, vad kul, ha det så trevligt!
  Jag såg TV-programmet igår om Småland, märkte att jag kunde väldigt många frågor, men satt inte och noterade, jag bara liksom halkade in på programmet, det var trevligt.
  Kram, Gerd

 4. Oj, vad avundsjuk jag blev när jag såg att du ska se Dödsdansen! Det är verkligen en pjäs jag skulle vilja se. 😆 Den har ju tre underbara skådisar i rollerna också (speciellt en är stor favorit, gissa vilken)!! 😉 Fast jag skulle inte åka till Stockholm för det….. 🙄
  KRAM
  Susie

 5. Lisbeth M skriver:

  Lyckost du som skall åka till STHLM ,nu är det din tur. Dödsdansen,den skulle jag med vilja se,med så många duktiga skådespelare i.I kväll skall jag se dans och sång i Södervärnshallens aula,barnbarnet skall vara med och allt inträde och fikapengar skall gå till Kenya,en av dansarna skall dit och ge detta på jullovet,hon åker med en förening.Vilket bra intiativ dom är bara 18 år.
  Men i morrn är det begravning igen,återigen en god vän som inte finns med oss längre,Vi var ju på Sven-Olofs tillsammans (vi såg ej varann),och däremellan min vän Kerstin.
  Livet är verkligen både glädje och sorg,och vi får glädjas åt varje dag.
  Men nu ska du ha en kanonhelg i huvudsaden med din syster och njuta av allt.
  Kram kram fr mi

  • Ingrid skriver:

   Visst är det så att livet innebär både glädje och sorg och kanske det ska vara på det viset. Känner vi inte sorg kanske inte vi uppskattar glädjen heller.
   Hoppas du haft en fin första advent!
   Kram

 6. Musikanta skriver:

  Jag kommer också att ta en bloggpaus, men inte förrän nästa vecka då jag ska upp och hälsa på barnbarnen igen – Mirren fyller också år så det ska vi också fira. Spännande med dödsdansen även om det inte låter så roligt… Kanske ska jag ta och läsa boken innan jag funderar på att gå och se pjäsen.
  Det var väl jättebra med 15 rätta svar av 20. Hade ju kunnat bli två till.

  TV 4 ser jag aldrig på – jag får lugna mig med quiz till det blir ”på Spåret”. Det är det enda (!) program som Kent och jag ser tillsammans. (Han ser på sina dokumentärer eller historieprogram som han spelat in på datorn och jag ser själv på Downton Abbey och Midsomer Murders och sådana andra trevliga program. Han tycker det är bortkastad tid…)
  Kram från Ingrid som önskar dig en skön första adventshelg tillsammans med din syster!

 7. Anne-Lie skriver:

  Önskar dig en fin 1:a advent.
  Kram!

 8. Laila Östergren skriver:

  Vi tittar också på Oldsberg och försöker svara på frågorna men noterar inget. Programmet är trevligt och visst ska vi se det när det kommer från Gotland.
  Ha en skön helg i Stockholm.

 9. Karin skriver:

  Önskar dig en fin och trevlig vistelse i Stockholm!
  Själv åker vi till Stockholm för att hälsa på släktens yngsta, lilla Vera, 8 mån. 😀
  Henne har vi inte träffat.
  Kramar Karin

 10. Znogge skriver:

  Så trevligt med en tur till Stockholm. Hoppas Persbrant är kurant igen. Han var visst såväl sur som krasslig på en filmfestival under den gångna helgen och uteblev från allt…

  Kram

 11. Beppan skriver:

  Lutfisk och teater – kan inte bli bättre.
  Ha det riktigt gott i storstan!!
  Kram 🙂

 12. Kraka skriver:

  Ha det så jättetrevligt i huvudstaden! Hoppas vi kan bjuda på lite bättre väder i helgen.
  Kram

 13. wiolettan skriver:

  Jag har sett Oldsbergs och Hellbergs program förr och tycker att det är roligt med frågelekar, men har missat det denna gång. Ska komma ihåg att se det från Gotland.
  Ha en trevlig helg i Stockholm. Hoppas att vädret blir fint så att det blir lätt och trevligt att vandra ute och titta på allt som finns.
  Varm kram.

 14. Agneta skriver:

  Ha det så jättefint i Sthlm och jag tror Dödsdansen blir en fantastisk upplevelse, vilka skådespelare, det kan inte annat än att bli bra. Hoppas Persbrandt står på scen bara, läste om nån filmfestival på kontinenten i veckan där han skulle vara med man han vägrade lämna hotellrummet, typ nåt sånt var det.
  Och lutfisk, ja, det hör ju till! Hoppas du får se mycket fin julskyltning.
  Har bara sett quizen en gång, dom har bra frågor för man kan ju i alla fall några av dom!
  Agneta kram

 15. Lambergsfrua skriver:

  Sverigequizen är ett riktigt trevligt program och mycket beror det ju på samspelet mellan Ingvar och Björn. Ditt resultat var väl bra med tanke på hur snabbt man ska svara. Tyvärr har jag inte appen, men det ska bli roligt att höra ditt resultat på Gotlandsfrågorma.

  Jag är säker på att du kommer att få en riktigt fin adventshelg hos din syster och systerman.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Vi får väl se vad som händer när programmet går från Gotland. Det kanske inte alls blir så lätt som jag inbillar mig. Ja, ska man få många poäng gäller det att svara rätt och fort.
   Kram

 16. Raija skriver:

  Önskar dig en riktigt trevlig resa och kul att gå på teater i stora staden.

 17. Eleonora skriver:

  Ha det så trevligt och gott i Stockholm och hos din kära syster. Kram från Eleonora

 18. Kicki skriver:

  Hoppas att din stockholmsresa blir toppen, så klart att den blir!
  Kram/Kicki

 19. Tove Olberg skriver:

  Trevlig resa, lutfisk, teater, och systern!! Ha det gott Ingrid! kram

 20. Skogsnuvan skriver:

  Hoppas du har det riktigt trevligt i storstan

 21. Oj, så kul med Dödsdansen – blir riktigt avundsjuk.
  Trevlig helg i Stockholm önskas så här i efterskott.

Kommentarer inaktiverade.