Gotlandsrubriker – Månadsbilden – Musiken lever kvar

Helagotland.se idag söndag 16 november:

Gotländskt i rutan – Brukar du se på Halvåtta hos mig så meddelas att nästa vecka är det dags för fyra personer från Gotland att visa vad de går för i köket.

Stridsvagnarna rullade genom stan – Nu har man skärpt försvaret av Gotland genom att köra några stridsvagnar till Visby flygfält och sedan ska de vidare till Slite hamn, där de ska vara uppställda, för att inte ryssen ska våga sig hit. Vad ska man säga? Ett spel för gallerierna skulle jag vilja påstå.

Lördagen den 15 november – Mulet, duggregn och 6°

Igår var det ju den 15 november och dags för månadsbilden och jag var minsann ute och tog den, men det blev inte av att jag uppdaterade den på bloggen, men här är den. Det var lika grått och trist väder igår som idag. Vill du kan se utvecklingen sedan årsskiftet är det bara att klicka på bilden.

Man får göra vad man kan för att muntra upp sig lite så här i dystraste november och igår kväll var vi på Rondo i Klintehamn och lyssnade på väldigt trevlig musik. Programmet som arrangerades av Vuxenskolan hette Musiken lever kvar och det blev en väldigt trevlig kväll.

Lennart Walman, Charlie Östborn och Emilio Estrada

Med på scenen var också Joakim och Mikael Åstrand och Kristina Broberg. Man gjorde avstamp i den gotländska folkmusiken från 1800-talet och vi lotsades sedan med Lennart Walman som guide via Irland, Amerika, Mexico, Brasilien och Argentina till Emilio Estradas hemland Kuba och bakom ryggen på musikerna rullade bilder som illustrerade melodierna, rytmerna och sångerna från de olika länderna.

Det var rätt många som letat sig till Rondo med tanke på att det samtidigt var Tommy Körberg på Visby strand och Zlatan och Så mycket bättre på tv, men jag tror att de flesta som valt Rondo och Musiken lever kvar trivdes väldigt bra och man hann hem precis i lagom tid för Downton Abbey. 😉

Trevlig söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Gotlandsnytt, Musik, Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Gotlandsrubriker – Månadsbilden – Musiken lever kvar

 1. Gunnel skriver:

  Några stridsvagnar skrämmer säkerligen inte ryssen. Vem försöker de lura egentligen? Sig själva kanske för alla andra i Sverige är nog av samma uppfattning. Musik är alltid bäst när man får lyssna på den i verklighet. Kram

 2. Agneta skriver:

  Verkar ha varit trevligt på Rondo!
  Och grått, ja, det har vi här så vi kan dela med oss till precis alla!
  Agneta kram

 3. Musikanta skriver:

  I morgon – för drygt 15 år sen? – var det sådan snöstorm här i Mogata och Söderköping att Kent inte kunde komma hem eftersom det inte gick några bussar. Han fick ligga på golvet hos mormor tillsammans med några kusiner till mig som heller inte kom någon vart. Jag vågade naturligtvis inte ta ut bilen heller. Hellre lite gråmulet än massor av snö.
  Fin idé att ha bilder på väggen samtidigt som man spelar. Förstår att det var en högtidsstund.
  Kram från Ingrid

 4. Gunnar skriver:

  Vi brukar kolla på halvåtta-programmen och ska se på gotlänningarna.Det blir kanske några gotländska specialiteter?
  Tyvärr är nog inte stridsvagnarna bara ett spel för gallerierna. Det ser ut som man nu är på väga att rusta upp efter många års nedbantning av försvaret.

Kommentarer inaktiverade.