Grattis Kerstin och Kristina!

Nu får vi se om ni lyckas bättre än alla de andra fruntimren den här veckan, för även om det varit en solig och varm förmiddag säger prognosen att det ska mulna till i eftermiddag och att det eventuellt ska kunna komma någon skvätt regn.

Kerstin och Kristina är välbekanta namn och jag känner många som heter så, främst mina båda systrar förstås. Kerstin är min yngsta syster och Barbro, som heter Kristina i tillnamn är mellansyster till oss.

Vi heter alltså Ingrid, Barbro och Kerstin, vanliga namn på 40-talet och många i vår ålder heter så. Här på Odvalds bor det åtminstone fyra källinggar som heter Ingrid och så jag då.

Första åren jag jobbade på Payex (som då hette Faktab) höll jag på med redovisning till företages kunder och bakom mig satt en tjej som hette Kerstin som skötte bokföringen. När jag skulle gå på semester tog Kerstin över mitt jobb och så kom det en ekonom som hette Barbro från en redovisningsbyrån och tog över Kerstins arbetsuppgifter. Under en inkörningsperiod satt vi där på rad; Ingrid, Barbro och Kerstin. Det kändes riktigt hemtamt!

Nu hoppas jag att molnen tätnar så att det blir lite svalare, för i eftermiddag är det dags för ett arbetspass på Kupan och om det inte blir strandväder kan man ju hoppas på många kunder.

Trevlig tisdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Röda Korset. Bokmärk permalänken.

5 svar på Grattis Kerstin och Kristina!

  1. Znogge skriver:

    Visst var det vanliga namn då för namnen går oftast i generationer. Sedan finns det vissa klassiska namn som alltid är säkra kort. Min mamma hette Barbro och det heter absolut inga flickor i dag. Finns helt enkelt inte på kartan.

    Kram och ha en härlig kväll!

  2. Gunnel skriver:

    Ingrid hade jag tre flickor i min klass som hette. Läraren ändrade så att två av dem fick kallas för sitt andranamn. Vilken rolig slump på ditt jobb. Kram

Kommentarer inaktiverade.