Grattis Madde!

Idag har Madeleine namnsdag och vår mest kända ”Madde” är väl prinsessan Madeleine. Om det är prinsessans förtjänst eller inte, men det har varit ganska bra väder idag, trots att det är källinggviku. Det har inte varit så mycket sol, men inte så blåsigt och väldigt varmt och skönt. Få se hur det går för Emma i morgon.

Jag tog en sväng till Hemse på förmiddagen, för jag behövde inhandla en present. Du milde tid så mycket folk det var där och så mycket trafik det är på vägarna nu. Det märks minsann att det är mitt i semestertiderna.

Cotoneaster suecicus ”Coral Beauty” – Svenskt parkoxbär

Jag har ju gått och funderat på det där lilla trädet, Salix purpurea, som jag fick se i Stånga trädgård förra veckan. Skulle jag köpa det eller inte? När jag ändå var i Hemse fortsatte jag till Stånga för att ta en titt till på det och vid närmare granskning var det faktiskt inte så snyggt, så det fick trädet på bilden i stället. Det är städsegrönt och får röda fina bär som sitter kvar länge på hösten och på våren när det blommar i maj är det populärt bland humlor och bin. Det blir säkert bra!

När jag kom hem satte jag på radion för att höra det sista av Gunilla Röörs sommarprat, men jag stängde kvickt av den igen. 😉

Ha en skön fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård, Utflykter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Grattis Madde!

 1. Laila Östergren skriver:

  Det har varit jättefint målar- och trädgårdsväder idag. Det trädet du köpt är väl släkt med ”vanlig” cotoneaster antar jag, de verkar vara lika. Mina buskar växer hej vilt och jag har tänkt jag skulle stamma upp någon men det blir inte av. Jag klipper dom väldigt mycket vid behov och de tål tydligen vad som helst, fröar av sig gör de också. Jag tycker de är fina att se på i alla fall.
  Ha en skön kväll!

 2. Znogge skriver:

  Tror du gjorde ett bra val för detta ser trevligt ut. Dessutom är det fint med lite vintergrönt också.

  Vår yngsta dotter heter Madeleine men dock inte som tilltalsnamn. Jag tycker Madeleine är ett vackert namn så jag tycker nästan det är lite synd när det blir ”Madde” men smeknamn är vanliga i dag.

  Kram

 3. Kraka skriver:

  När jag får ordning någon gång i en annan tid ska jag köpa mig ett träd med röda blad. Finns ju en hel massa olika, trodde förut att det bara var blodlönn (eller vad de nu heter).
  Ska i alla fall se till att få ner en massa lökar i höst så jag kan sitta och glo på tulpanerna i vår. 🙂

  Kram

 4. Corina Selberg skriver:

  Min trädgård består av gräsmatta och i år bara två blommor hängande på altanen 😉 Är liksom inte intresserad av trädgårdsarbete. Och semestern är slut så nu arbetas det som vanligt sedan snart 14 dagar och när jag kommer hem finns ingen ork till trädgården 🙂 Sommarpratarna lyssnar jag aldrig till heller….sällan radion är på här faktiskt. Uppskattar tystnaden när jag får en chans att sitta i lugn och ro eller så är Tv:n igång här hemma 😉
  Men det är fint med blommande och grönskande trädgårdar ! Kram !

 5. Gunnar skriver:

  Ser ut som ett bra köp av träd. Lagom stort för uteplatsen kan jag tänka. Både bra och kul med växter och träd som lockar till sig humlor och bin.

 6. Bosse Lidén skriver:

  Jag förstår att din underbara ö inte är folktom denna tid på året. Det är likadant här. Så tycker inte att jag ska lyssna på Gunilla i efterhand? Kram Bosse

Kommentarer inaktiverade.