Grattis Sanna

Det regnar lite lätt idag, men just nu tycker jag att det ser ut att ljusna, så det kanske blir bättre fram på dagen. Jag funderade på fototrisset idag, men temat är blommor och det finns det ju precis överallt just nu, så vad ska man välja? Det blev så jobbigt så jag avstår. 😉

Det blev verkligen en riktig schlagerfest igår kväll. Jag såg hela programmet och kom med andra ord inte i säng förrän vid ett-tiden, men vaknade som vanligt vid sju. Jag misstänker att ESC-deltagarna ännu sover och det är dem väl unt!

Röstningen var jättespännande och Sanna låg på första plats ganska länge, men sen kärvade det till sig och hon slutade trea med Österrike på första och Nederländerna på andra plats. Min favorit, Aram Mp3 från Armeninen, hamnade på fjärde.

Kommentatorer för den svenska sändningen var Malin Olsson och Edward af Sillén och det skötte de på ett lättsamt och trevligt sätt. När Frankrike skulle avlämna sina röster sa Edward:
-Nu förstår jag ju inte vad hon säger, men hon är i alla fall precis lika lång som tornet.

Grattis till Sanna för den hedervärda tredje platsen. Tänk vad Åke skulle ha varit stolt. Han älskade henne ändå sedan hon slog igenom med låten ”Till en fågel”. Året var 1996 och då var hon bara 11 år.
-Hon kommer att gå långt, sa han alltid när hon var med på TV och han hade ju rätt. Hon har verkligen gått långt.

Kylan och regnet gör i alla fall att tulpanerna håller sig väldigt länge. Nu ska jag plocka en bukett och åka upp på kyrkogården med den.

Ha en skön söndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Musik, Nostalgi, TV och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

13 svar på Grattis Sanna

 1. Gerd skriver:

  Ja, den tösen går långt! Jag gillar Sanna och hennes klockrena röst sedan flera år. Hade önskat henne överst på prispallen, men det är också en dyr historia.
  Söndagsblomsterkram, Gerd♥

 2. Znogge skriver:

  Min favorit var Nederländerna men visst gratulerar jag Sanna till en bra placering! Sjunga kan hon och utan att ta till olika knep eller avvikande kläder…

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag hörde när de pratade om finalen idag på radion och man poängterade att de tre topplåtarna framfördes på ett så smakfullt sätt utan en massa konstlade fyrverkerier och annat.
   Kram

 3. Gunnel skriver:

  Jag brukar nästan aldrig orka lyssna på alla låtarna och det gjorde jag inte i år heller. Jag slutade efter nr 15 tror jag. Sanna tyckte jag skulle ha vunnit, men jag gillade faktiskt vinnarlåten. Han/hon kunde verkligen sjunga till skillnad från en del andra deltagare. Jag såg omröstningen, som jag tyckte inte var lika långrandig som förr. Vilka påkostade evenemang det här är. Kram

  • Ingrid skriver:

   Igår var jag verkligen uthållig och det bjöds på en enormt fin show tycker jag. Alla låtar var inte i min smak, men det kan man ju inte begära.
   Kram

 4. Skogsnuvan skriver:

  Vilka fina tulpaner och vilken ljuvlig färg. Jag fick se att någon ätit upp penseerna i min andra kruka inatt och det var synd men jag hoppas dom smakade gott. Jag höll på Holland efter Sanna förstås. Hon är inte bara duktig utan verkar vara en så väldigt sympatisk person.

  • Ingrid skriver:

   De här tulpanerna är så skira och fina.
   När det gäller Sanna håller jag med dig. Hon verkar vara väldigt sympatisk. Artist har hon varit i många år, men jag kan inte påminna mig en enda skandal.
   Kram

 5. Beppan skriver:

  Har inte lyssnat på en enda låt detta år. Får väl försöka med SVT play eller ngt
  så jag inte är alldeles off side… Å andra sidan överlever helt klart man utan denna tävling.
  Däremot behöver man sol, värme och vackra blommor nu. Hos mig
  blommar scillan för fullt. Och tulpanknopparna tittar nyfiket upp ur jorden. Snart…. 🙂

 6. Vonna skriver:

  Vill bara säga, önskar dig en skön kväll. 🙂
  Får se vem som vinner?
  Har ju förstås en favorit jag med!! Men tänker inte avslöja vem?
  Har gått min långa promenad även idag, även om jag fick sparka ut mig själv! :mrgreen:
  Kramar 😆

 7. Vonna skriver:

  Ps” om du startar en datakurs anmäler jag mig Nu. 😀

Kommentarer inaktiverade.