Gustav som Jago?

Jag har nyligen läst Mari Jungstedts bok Den sista akten, där en del av handlingen utspelar sig på Romateater, Klosterruinen i Roma där man sedan mer än 20 år tillbaka varje sommar sätter upp skådespel av William Shakespeare.

Premiären var 1989 och då gav man En midsommarnattsdröm. I år sätter man upp Othello för andra gången. Jag såg den när den gavs förra gången år 2000.

Allan Svensson spelar Jago, pjäsens ärkeskurk, och jag måste säga att jag har lite svårt att tänka mig ”Gustav” i den rollen, men det kanske blir alldeles utmärkt, Allan Svensson är en väldigt duktig skådespelare. När jag såg pjäsen 2000 var det en skådespelare som heter Peter Järn som spelade Jago.

Foto Wolfgang Sauber


När jag jobbade på Payex blev vi flera år i rad bjudna av företaget på generalrepetionen av föreställningarna, så jag har suttit där på friluftsteatern och fascinerats av den vackra miljön med de trolska valvbågarna, svalorna som svirrat runt i luften och lågmälda råmanden från kor och kalvar i närheten och så ett spännande skådespel att ta del av. Det kan knappast bli bättre!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Bättre skulle vädret kunna vara, för nu är sommarvärmen defintivt borta. Det är bara 10-11 grader varmt och det blåser. Jag ska ta mig en vända till möbelaffären och köpa en tunn gardin, som jag ska ha framför terrassdörren för att förhindra flugor och andra insekter från att komma in. Förhoppningsvis ska det bli varmt igen, så att man kan ha dörren öppen!

Dagens ordspråk:

Människor är som fallskärmar. Först när de utvecklas förstår man deras rätta värde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Teater och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

14 svar på Gustav som Jago?

 1. Hej igen !

  Det måste Du ju gå på. 12 år sedan Du såg det.

  Jag har inte det intresset, än.

  kram

 2. Gunnar skriver:

  Jag har inte läst den boken av Mari Jungstedt men jag gillar hennes böcker. Det låter mysigt med friluftsteater. Bara att hoppas att vädrets makter är nådiga.
  Känns lite skönt att den värsta värmen försvunnit men det kunde vara lite varmare.

  • Ingrid skriver:

   Det är ytterst sällan som man fått ställa in några föreställningar p g a dåligt väder, men visst har det hänt. Jag vill också ha lite varmare väder igen NU!!

 3. susan skriver:

  Tror nog att jag ska börja operation övertalning om att åka till Gotland i sommar. Det vore ju kanon att försöka få tag i biljetter till den föreställningen…Hmmm Tål att tänkas på;)

 4. Skatan skriver:

  Det måste vara en härlig upplevelse … om det inte spöregnar förstås … att sitta på en så magisk plats och se stor teater. Hoppas ”Gustav” blir bra som Othello … :- 😉

  För övrigt fastnade jag för ditt Dagens ordspråk … så sant som det var skrivet.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det känns verkligen stort på något sätt. Regn har jag aldrig varit ute för, men kallt kan det bli fram på nattkröken, men man får ha filtar med sig. 😛

 5. Ailas skriver:

  Har inte läst Ljungstedt alls, är inne i en period som undviker deckare. Men en vacker dag återkommer jag kanske och då ska jag testa även henne.
  Hoppas att du går på föreställningen, piggar säkert upp.

  Svar: Nu har Blogger lagt tillbaka bilden som gjorde mig så upprörd i mitt inlägg. Gissar att även du hade reagerat?

  Varm kram från för dagen kyliga Huskvarna

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker ju att det är roligt att läsa böcker som utspelar sig på Gotland. Det är roligt att känna igen sig i miljöerna.

   Jag kommer och kolla 😀

 6. Ailas skriver:

  Adressen blev fel i förra kommentaren. Har nog inte fattat än att jag bytt blogg. 🙂

 7. Laila Östergren skriver:

  Jag ser fram emot sommarens föreställning. Blev också väldigt skeptisk när jag hörde att ”Gustav” skulle spela huvudrollen, men det blir nog bra. När de är färdigsminkade för sin roll och ska spela så fungerar det säkert.
  Ett år hade vi otur. Det var när de spelade Hamlet. Första kvällen dök inte Hamlet upp, andra kvällen såg vi första akten men sen började det regna så förskräckligt så de fick avbryta. Tredje gången gillt då fungerade allt.

Kommentarer inaktiverade.