Handsken ”lever” ännu

Det blev en promenad efter lunch och jag gick Muldekvior upp och över Mölner och fram till Klinte kyrka.

När jag närmade mig kyrkan var jag ju tvungen att kolla om ”Handsken” fortfarande var kvar. Handsken som hängt på sin kvist på höger sida om vägen i 4-5 år nu. Jag har fotograferat den ett par gånger om året sedan 2007 för skojs skull. Jag trodde aldrig att den skulle kunna hålla ihop så länge. Det måste vara en väldigt bra kvalité.


Och visst var den fortfarande kvar där på sin kvist. Inte är den speciellt vacker och nu börjar den nog gå mot sin upplösning. Vi får väl se om den ”överlever” en vinter till.

När jag kom fram till kyrkan sneddade jag över kyrkogården och så var jag och tittade till mammas och pappas grav. Cyklamenplantorna som jag satte för ett tag sedan står ännu och blommar så fint. De tål faktiskt lite frost och har inte alls farit illa av kylan vi haft de senaste nätterna. När jag kommit ut på landsvägen igen kom Åke och hämtade upp mig med bilen. Han var lite tveksam till att ut och köra den trettonde, men tog mod till sig för att få hem sin hustru.

Vi körde över Klintehamn hem och när vi kom fram till Vallekvior körde vi in där, för jag ville ta ett kort av huset som vi bodde i när jag var barn. Jag drömde en så konstig dröm om det huset härom natten. Jag var därinne och ingenting var sig likt och det är väl kanske inte så konstigt för vi flyttade därifrån 1958.

Grinden lät pappa en smed i Klintehamn göra. Motivet på grinden beror på att vi hette Svanborg i efternamn. Mamma borde ha tagit grinden med sig när hon flyttade, för den var vår, men vad gör man med en grind när man inte har något staket att placera in den i. Nu ser den lite malplacerad ut och passar inte alls till staketet som den nuvarande ägaren har satt upp. Målad och välvårdad är den i alla fall och det är ju roligt att se. Jag kanske kommer att berätta lite mer om våra år där i Vallekvior och varför vi flyttade därifrån, men det får bli i ett annat inlägg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Nostalgi, Promenader och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

24 svar på Handsken ”lever” ännu

 1. Sofia skriver:

  Vilken fin grind! 🙂
  Innan jag föddes bodde mina föräldrar i Visby och där fick mamma ett nytt trappräcke till huset. Det var väl inget speciellt med det kanske, men jag tycker hon borde ha tagit det med sig, det var ju hennes.. 😉
  Meen, vad ska man med ett trappräcke till om det inte behövs?! (Nästa hus hade inte ens en utomhustrappa..)

  Kram Sofia

 2. Znogge skriver:

  Vilken fin och personlig grind. Synd att den inte togs med men ibland tänker man inte så långt och var ska man göra av allt. Hoppas du berättar mer för det är alltid intressant att läsa!

  Kram

 3. Corina skriver:

  Vilken underbart vacker grind ! Kram.

 4. Ailas skriver:

  Ärligt folk på Gotland.., tänkte på handsken. Det är säkert en slarvig 08 som en gång tappade den.

  Underbar grind! Läser jättegärna mer om livet bakom den.

  Kram

 5. "Bettan" skriver:

  Hej vännen!
  Va roligt med en beskrivning av er grind. Visst är det synd att din mor inte tog den med sig. Men samtidigt kanske den inte funnits kvar idag. Nu är det en vacker grind som pryder deras hus. Ha ha ha ja det är klart att det måste skett en massa förändringar i huset sedan ni flyttade. Synd att du inte knackade på & bad att få komma in =)…

  Tror att de skulle vara glada om de fick ta del av din kunnskap av detta hus osv.
  Tackar för att du skriver när du är inne hos lilla mig,,,
  Kramar i mängder!
  /Bettan

 6. Hejsan Ingrid !

  Tack, Du är hittills den enda som märkt att jag ändrat färg.Fick ett ryck i morse.Försökte få fram hur jag kan överföra foton, men där gick jag bet.
  Passar ju bra med lite höstfärg.Den fanns inte förut.Men blogovin som för över till FB har tydligen inte upptäckt ändringen än.Som den där handsken sitter, satte jag upp när min katt Gustav levde, så hittade vi en gammal TT-ölburk som jag trädde på en gren.Den satt där tror jag i två säsonger.Kul.
  Du tar så vackra foton,jag blir så avis.Såg ett fint från tågfönstret en svensk vimpel mellan dessa höstfärgade träd.Ska gå in och titta.
  Du såg nya mobilbloggadr. Kan inte begripa hur de kan ändra efter bara 10 dagar.Knäppt.

  Oh ja grinden,den var fin.Kan Du inte be att få den och berätta varför.

  Inga baciller hoppa på mig idag,får se hur jag mår om tre dagar.
  Ögonlaserbehandl.räckte inte ska dit igen den 18/11.Kl.11.00.Tur jag har firkort, annars blev det dyrt. 320:-/ggn.

  Kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Oj då, att du inte blev klar ännu med din laserbehandling. Att det ska behöva ta sån tid. Det är verkligen tur att du har ditt frikort, men det räcker ju inte hur länge som helst antar jag.

 7. Katharina skriver:

  Hej Ingrid:)
  Skulle vara intressant att veta märket på den handsken, vore verkligen något att satsa på:)

  Vilken fin grind, skulle kännas lite i hjärtat att den tillhör någon annan, speciellt när den gjordes för er familj.

  Vill bara säga att du har sååå fina bilder, kul att se:)

  Ha det gott
  Kram Katharina

 8. skogsnuvan skriver:

  Vilken vacker grind och vilket gulligt litet hus. Ser fram emot en berättelse om det.
  Här är det en gräslig storm idag. Brorsans båt hade blåst iväg och vi hade en räddningstur igår. Som tur var så var den ganska oskadad. Runt sjön ligger brådet och till och med en flotte verkar ha kommit lös. Min båt ligger i alla fall på plats. Jag hatar storm. Jag tänkte sätta på vinterdäcken men det är o-gradigt och hur kallt som helst så jag tror jag får låta det vara så inte jag blir sämre igen.

  • Ingrid skriver:

   Jag har sett på TV och hört på radion om hur tufft ni har det idag. Du får allt hålla dig inne så att du inte får återfall. Däcken får du byta en dag när de är bättre väder!

 9. Sylvia skriver:

  Så vackra höstbilder!
  Handskens historia minns jag att du skrivit om tidigare men att den fortfarande hänger kvar år efter år är väl helt fantastiskt.
  Ska bli spännande att höra mer om åren du både i huset med den vackra grinden. Det ser jag fram emot
  Tack för dina goa kommentarer hos mig.
  Kram Sylvia

 10. Ia skriver:

  Vilken vacker grind!

  Önskar att jag hade nånstans att sätta en grind för jag tycker det är så…vackert! En grind kan säga så mycket…vilket ju verkligen kom fram i Din berättelse om grinden!!

  Här är idag en vacker höstdag om än lite blåsig 😀

 11. Annette skriver:

  Hejsan!
  Vilka bilder, jag som är höstälskare njuter hejdlöst här, tack!
  Handsken som fått hänga kvar, det är ju rätt fantastiskt, det lär väl vara blåsigt emellanåt även hos er och då skulle man ju kunna tro att den blåst iväg.
  Härligt är det i alla fall.
  Må så gott.
  Kram!

 12. Astrid skriver:

  Så kul att se handsken den har jag läst om tidigare ser jag
  Men så vacker grind har du berätta för dom som bor där nu om den
  Det brukar vara kul med lite historia runt en plats

Kommentarer inaktiverade.