Har 001524856985 ringt dig?

Jag har fått samtal från det här numret flera gånger om dagen i flera dagar nu. Första gången svarade jag, för jag kollade inte varifrån numret kom, det enda jag hörde var ett goodbye och så bröts samtalet. I morse ringde de och väckte mig 06.30. 👿
Nu svarar jag inte när det ringer utan att kolla telefonnumret och är det det här numret svara jag inte alls. Jag har googlat lite och hittat följande kommentarer på några bloggar där bloggaren blivit uppringd från det här numret:

Säger sig vara från ”windows”. Jag lade på, de vill in i våra datorer.
Windows Technical Department?????

Påstod, på knagglig engelska, att jag hade laddat ner skadlig kod till min dator och ville guida mig att åtgärda det!
Bluffföretag

De säger sig vilja fixa din dator och kommer från ”Windows Server Center” Men det är BLUFF

Svara inte om du ser det här eller liknande telefonnummer i nummerpresentatören!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Tänkt, Virus. Bokmärk permalänken.

44 svar på Har 001524856985 ringt dig?

 1. Rigmor skriver:

  Nej jag har klarat mej, men däremot min lilla mamma, åttiosex fyllda…hon får dessa samtal rätt ofta. Hon säger ingenting utan bara lägger på, och det är jag tacksam för…inte för att hon har någon dator men det kanske räcker med att man säger ett ”ja” så har man bundit sej för någonting. Likaså har det varit en herre där ett flertal gånger och velat sälja blommor vid dörren, för välgörande ändamål. Men det är krut i min mor, hon smäller igen dörren och är mest förbannad på ohederligt folk…Men det är förskräckligt att det finns så mycket lurendrejeri nu för tiden.
  kram kram

 2. Jag har fått massor av sådana samtal. Nu senaste månaden har dom velat prata med Allan. Jag svarar på engelska att dom ljuger, att jag inte tror på dom. Och vill dom prata med Allan så säger jag att det vill dom inte alls. Sedan slänger jag på luren. 🙁

 3. TantGlad skriver:

  Uscha för en massa knepiga konstiga samtal 🙁
  Önskar dig en fortsatt fin kväll iallefall! 🙂

 4. Lambergsfrua skriver:

  Tack för varningen, Ingrid! Hittills har vi varit förskonade från samtal från det telefonnumret, däremot kommer det då och då konstiga mail (soma hamnar i ”skräp”, senast från Arabian Investment Consult om fundraising. Jag tror faktiskt inte att någon går på ett sånt ”upprop”, men det räcker förstås med att någon eller några gör det. Irriterande är det i vilket fall som helst.

  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 5. Javisst får man såna där idiotsamta, fast det var värre för några år sen när vi hade firman och importerade delar. Då hamnade man i asiatträsket….. 👿

 6. Inger Maryissa skriver:

  Som tur är så har jag inte fått något samtal från detta nummer…ännu….
  men jag har läst om detta och hur de lurar folk med att fixa något i deras dator och då installerar en skadlig kod i datorn
  men oj, att de ringde dig så tidigt på morgonen….verkligen fräckt…
  jag brukar oftast också kolla min nummerpresentation vem som ringer
  kram

 7. Gerd skriver:

  Jag hade sådana samtal när jag hade den fasta telefonen. Nu när den är väck, får jag inget på mobilen. Bluff bluff, usch!
  Kram, Gerd♥

 8. susan skriver:

  Jodå visst har man fått sådana samtal…Blir så trött…Uppenbarligen är det folk som går på det eftersom det fortsätter. Trist är vad det är:(
  Kram Susan

 9. Hejsan Ingrid !

  Aj som 17, det var nog de som ringde till mig,
  microsoft, eller nåt sa de, jag låtsades inte förstå
  engelska, sa det på engelska, speak swedish, I
  don¨t understand You. She talked and talked,sedan la jag på luren
  lät som det var inspelat, för hon lyssnade inte på mig, efter det pajade ju telefonen,
  men det visste inte jag.
  Hur har de fått tag i mitt nr.
  Fy så obehagligt, kan ju inte se vem som ringer på
  displayen, den funkar inte med IP-telefonin.

  Skönt att den går att ringa på nu igen.
  Det har blivit så himla dyrt med både mobil+bredband
  stora summor som ska betalas, ändå ändrade jag
  så det skulle bara kosta 299:-, ändå går den 397:–

  Men det är dyrt att surfa med mobilen.

  Ha det så bra.

  Kram Majsan

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Usch jag, hit ringer dom minst en gång/vecka fr. ”Microsoft” och trots att jag skriker ett antal fula ord på svenska så är dom så korkade så dom ringer igen…och talar usel engelska 😈
  Min sömn har blivit totalkvaddad för dom ringer på fel tider. Jag har ingen nummerpresentatör numer inkopplad så vilket nummer det gäller vet jag ej men det är samma eviga visa…fr. Microsoft på engelska med indisk brytning.
  I början svarade jag på engelska tyvärr men numer får dom inte den chansen men man känner sig förföljd till slut. Irriterande och olämpligt och inte går det väl att komma åt dom eller gör det ??
  Har man numret så får väl polisen ta tag i detta?
  Du kan ju alltid ringa och höra med dom.
  Kram, Agneta

 11. Eivor skriver:

  Sådana samtal har jag aldirg fått, däremot tredjepartssamtal som man ju vet kan komma, kollar upp numret på nätet också och jo då det är underfirmor till någon jag handlat av. Men jag svarar alrig heller.
  Är det seriöst kan jag göra det och säga att jag har NIX, vilket jag har, då ber de om ursäkt och har aldrig återkommit. Det kan man ju anmäla.

  Hoppas de slutar ringa ringa tilldig och bra att man ser numret för står det hemligt kan det ju vara någon som man vill ha kontakt med. Så de är inte värst smarta heller.

  Ha det bra 🙂
  Kram

 12. Inger Johansson skriver:

  En tjej på vävningen fick något konstigt samtal när vi hade kurs. De pratade engelska så jag tryckte bort, sa hon 👿
  Usch! Att man inte kan få vara ifred någonstans 😥
  Kram Inger

 13. Elisabeth skriver:

  Så mycket bluff det finns. Jag blir otroligt trött. tänk om de la ner lika mycket tid på något nyttigt! Tur att du har ögonen med dig. Elisabeth

 14. Raija skriver:

  Kan inte påminna mig om att jag fått något sådant telefonsamtal. Men jag kollar alltid, speciellt på mobilen då jag väljer att inte svara till försäljare. Har en bra app i telefonen som varnar för såna samtal.

 15. Gunilla skriver:

  Tack för tipset! Jag har klarat
  mig men det kan bero på att jag
  inte har nån fast telefon. Det är så
  många som försöker bluffa så man
  får va på sin vakt. Ha en riktigt skön
  Fredag och helg. Kram

 16. Znogge skriver:

  Tack för varningen! Folk blir fräckare och fräckare nuförtiden! Från och till får vi sådana samtal så det gäller att vara på sin vakt.

  God morgon och trevlig fredag!

 17. Kerstin skriver:

  Jag har både fast telefon, nix och nummerpresentatör, men man kan aldrig vara nog försiktig. JAg har hört tidigare om de där samtalen och ”konstiga” nummer kollar jag alltid upp. Är det något som rör mig kan jag ringa tillbaka själv. Kan kanske verka misstänksamt i överkant, men jag vill inte ha min dator saboterad. För jäkligt egentligen med alla dessa konstiga mail och tfnsamtal. Vad tjänar de på det??
  Kram /Kerstin

 18. Skogsnuvan skriver:

  jo jag känner igen det numret men jag svarade inte för jag kände att det var något lurt och det var ett nummer jag inte kände igen.

 19. Kicki skriver:

  Jag har inte fått nåt samtal från just det numret, men ack så många andra. Det är ofta väldigt många siffror, när jag ser det så svara jag inte över huvud taget.
  Det räcker väl med allt skit man måste klicka bort på e-posten varenda dag.
  Kram/Kicki

 20. Suss skriver:

  Tack för varningen, men det numret har jag inte sett. Däremot är det många andra okända då och då, säljare och lotterier mm, men jag svarar sällan eller så ber jag dem återkomma för att jag är upptagen och nästa gång svarar jag inte. Bra att du skriver ett varningens ord här på bloggen, tack för det! KRAM!

  • Ingrid skriver:

   ”Vanliga” försäljare slipper jag för jag är ansluten till NIX och såna här skojare kan man ju se på telefonnumret att det är något skumt med.

   • Suss skriver:

    Jag har också NIX, men har man en gång haft något med ett företag att göra, kan man inte hänvisa till NIX. Det har i alla fall jag fått höra av dem. I och med att jag varit kund, har de rätt att ringa. Undrar om det verkligen är så? Vet du?

    • Ingrid skriver:

     Så är det. Har man tidigare haft en kundrelation har de rätt att ringa upp. Jag har själv varit telefonförsäljare och suttit och kollat i NIX-registret (jag bokade in samtal för en försäkringsagent), så det är jag säker på.
     Kram

Kommentarer inaktiverade.