Haustdagjamninggi


Dag u nat jär likk si langge när vörr har hinne ti haustjamninggi, vilket betyder att dag och natt är lika långa, när vi har hunnit till höstdagjämningen.


Inte bryr sig rosorna om att det här höst, det är fotot är precis nytaget

15° och en blek höstsol, det får man väl vara nöjd med tycker jag. Maken har fått båda gräsklipparna lagade och nu ska det sista fixas till och sen har vi fint till helgen. Och den här helgen är ju lite speciell på mer än ett sätt, för det är Klinte Marknad på lördag och så får vi storfrämmande från Sicilien. Eller främmande och främmande, det är också ett konstigt sätt att uttrycka sig när det är nära anhöriga som kommer. Det är vårt äldsta barnbarn Gaetano och hans fästmö som kommer hit. Henne har vi och för sig aldrig träffat, så det blir spännande. Få se nu hur länge vi får rå om dem, de har nog inte tålamod att sitta här ute på landet så många dagar. Det är nog Stockholm som lockar.

Nej, ut till gräsklippningen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

16 svar på Haustdagjamninggi

 1. Eleonora skriver:

  O Ingrid så underbart att du ska få rå om din goe lille pojke! Och med fästmö på köpet. Förstår att du fixar och lagar mat till max nu för att pyssla om dem med. Hoppas ni får riktigt trevligt. Kram till dig och Åke!

 2. Hej Ingrid !
  Den här hösten blir nog en att minnas,värmen består.
  De där rosorna är väldigt vackra, just den där rosa tycker jag är så fint.Mamma älskade rosor.Hon var född samma år som Din Mamma.Min blev 87 år.(28/10-00)
  Vad roligt att få njuta av barnbarn som bryr sig.Mina är väl för små än,10 o.6 år.

  Såg den fina gräsmattan.Den är nog skön att gå barfota på.

  Ha´ det nu så härligt. Kram Majsan

 3. Henry skriver:

  Hejsan!

  Det är alltid lika kul när våra barn och barnbarn hälsar på. Så njut så länge ni kan innan de dina sticker till Stockholm!

  Ha en fin kväll!

  Kramar!

  PS. Du får höra av dig när det gäller Skype. Jag är nästan alltid online. DS.

 4. Ia skriver:

  Men vilken helg Du har att se fram emot…Klinte marknad bleknade ju snabbt 😉

  Sv; Jaha,….jag drar slutsatsen att antingen är vi släkt 😉 eller så är det ett faktum! Det intressanta är att Ni har två madrasser och likväl händer detta…spännande!!!!

  Ska förresten också kolla IDOL ikväll 😀

 5. elisabeth skriver:

  vilken speciell helg för er. Speciell då äldsta sonen kommer för första gången med fästmö.. Höstmarknader är också trevliga och stämningsfulla , om man åker ett antal mil från mig så anordnas det traditionellt som det brukligen gör varje år en stor marknad med spelande underhållning. Det var längesen jag var dit nu och sa till mannen att vi kanske i år skulle åka och kanske göra ett biobesök på kvällen för att vila benen. Fin den är rosen, rosor tillhör mina favoriter, det finns ju så otroligt många så man nästan häpnar. Vi har verkligen haft en fin varm höst frånsett allt lite för mycket regnande som man alltid tycker…… och kallare skulle det bli tydligen. Så skönt nu när gräsmattorna inte växer så fort och de är så frodiga och fina just nu. Njuter av mina från köksfönstret, de brukar inte alltid se så vackra ut, särskilt en längre torr sommar utan regn.
  kramar elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Idag skiner solen, och har vi tur så blir det så i morgon också . Vi vill ju ha fint väder på marknaden och så naturligtvis kunna visa Gotland från sin bästa sida när vi nu får storfrämmande.
   Nu är det verkligen grönt och vackert, ett tag till i alla fall, för löven börjar gulna så smått.

 6. Karin skriver:

  Upptäckte att jag inte länkat till till din nya sida ännu, så slarvigt av mig! Måste komma ihåg det! Får väl sätta ett snöre om ett finger, som kom-ihåg-hjälp.
  Minnet sviktar, häromdagen skulle jag ta på mig klockan, och stod och funderade och provade: höger arm, nej vänster, nej höger? Jag kom inte ihåg att jag alltid har klockan på vänster arm!!!
  Önskar dig trevlig dagar med ditt barnbarn.
  Kram Karin

  • Ingrid skriver:

   Visst kan man börja fundera över såna där självklara saker som man bara gör på ren rutin. Man ska nog inte tänka utan bara handla så blir det rätt som vanligt 🙂

 7. Skatan skriver:

  Åh vad roligt att få hem ett av sina barnbarn … och med fästmö dessutom … och ända från Sicilien. Rå om dom nu så mycket du kan 🙂

  Kramar

 8. Lambergsfrua skriver:

  Men åh, så vackert foto av höstrosorna! Tänk att det redan är höstdagjämning – fattar inte vart den här sommaren tagit vägen. Inte var det väl så länge sen det var vårdagjämning och vi alla jämförde olika vårtecken. Vi är inte lika snabba på att visa höstbilder 😉
  Önskar dig och din Åke en riktigt skön hösthelg!
  Mina soligaste kramar till dig!

Kommentarer inaktiverade.