Hos Krister och Thomas

Tisdagen den 1 mars 2005

Enligt bondepraktikan har vi nu gått in i vårmånaden mars. Litet tveksamt hur man ska tolka det. Månaden inleddes med ordentlig kyla. I morse hade vi -17 gr och nu mitt på dagen är det 6 grader kallt. Mars får allt skärpa till sig och det illa kvickt! Jag trotsade dock dagens kyla och tog en promenad ner till Klinte på förmiddagen och det var ganska behagligt trots minusgraderna. Solen värmer bra redan och även om det var kallt om näsan och kinderna, så värmde det gott på ryggen.

Helgen har varit lugn och i söndags var Bosse och Carina och åt lunch tillsammans med oss och när de åkt hem, körde vi in till stan och hälsade på Krister och Thomas. De har lagt nya golv i sin lägenhet och köpt en bredbands-tv och det måste naturligtvis kollas av. I stora delar av lägenheten var det tidigare heltäckningsmatta och det är inte speciellt trevligt. Nu har de lagt laminat överallt och golven blev jättefina, men de har ännu litet pyssel kvar med listerna innan allt är perfekt. TV-n var imponerande, verkligen fin, men så har de ett stort och fint vardagsrum att sätta den i också. För det krävs naturligtvis utrymme, även om den sitter ganska platt mot väggen.

När vi var inne vid dem passade jag på att få litet gamla fotografier inscannade. Det var kort från Eva och Claudios bröllop och kort från barnbarnens födelser, dop och konfirmation. Igår pysslade jag med att få till ett album på min hemsida med de bilderna. Jag har fått in det mesta, men litet text till ska det bli. Det återstår ännu att fundera på. Sedan är tanken att jag ska fylla på efterhand som gossarna växer. I vår konfirmeras Edoardo och då hoppas jag att vi är på plats.

Nu ska jag börja på ett uppdrag, som jag fick i helgen. Jag ska sticka vantar till Carina av garn som spunnits av “Luddeludd”. Carina har sparat all ull, som blivit när hon borstat Ludde och av det har de låtit spinna garn. Nu ska det bli spännande att se om jag kan sticka med det garnet. Jag nystade upp härvorna igår och det ser ganska bra ut. Jag återkommer med rapport och kanske en bild av resultatet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter. Bokmärk permalänken.