Hösthelger

När jag gick till sängs igår kväll såg jag att det hade börjat regna igen och det stänkte ännu i morse. En bekant berättade att hon fått 7mm, så nu måste det ha kommit runt 40mm i den här omgången. Några soliga och fina höstdagar skulle man väl våga önska sig nu!

I morgon ska jag på kurs med SPF. Vi ska få ett nytt medlemsregister och ny websida och i morgon är det medlemsregistret som ska gås igenom. Framförhållningen är inte så stor, för det gamla registret stängs ner redan den 9 november, så vi har inte så många dagar på oss att testa det nya.

På förmiddagen i dag har jag därför suttit och läst på i manualen som vi fick oss tillsända för ett tag sedan, men en del av demonstrationsfilmerna har tagits bort. Det känns inte helt tillförlitligt med andra ord, men det må väl lösa sig.

Trots det mörka trista vädret gick jag ut på en promenad efter lunch. Det var så mörkt ute att gatubelysningen var tänd och det var drypande vått. Man fick gå försiktigt när man kom in på skogsstigen. Alla de blöta löven var ganska slippriga att gå på.

Vattnet porlade så muntert i Klinteån och jag såg en lite öring komma pilande

På hemvägen gick jag i på Sudervilja och tittade på deras gravprydnader. De har väldigt många olika sorter och inte bara de vanliga kransarna och stående och liggande dekorationerna, utan även krukor och vaser.

Visst är det lite rörigt med den här hösthelgen? Halloween, Allhelgonadagen och Alla Helgons dag. Halloween är den 31 oktober, men den bryr jag mig inte om. Fast viss laddar jag upp med lite godis. Man vill ju inte bli utsatt för bus! Allhelgonadagen infaller den 1 november, men är en vanlig vardag hos oss i Sverige och så har vi Alla Helgons Dag som är en röd dag och i år infaller lördagen den 5 november.

Gravsmyckningsdagen är alltså fredagen den 4:de och då ska lyktorna vara kollade och vinterdekorationer och gravljus vara inköpta. Några år har jag haft batteridrivna ljus, men jag är inte så förtjust i dem. Jag åker hellre och tänder stearinljus till helgerna, de lyser några dygn i alla fall, om det inte blåser alltför mycket.

I morgon blir det inget bloggande, för kursen håller på till sena eftermiddagen och när jag kommer hem ska jag på ett styrelsemöte med vår bostadsrättsförening.

Ha det gott tills vi syns på onsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Allhelgonahelgen, Klintehamn. Bokmärk permalänken.

20 svar på Hösthelger

 1. Znogge skriver:

  Då får jag önska dig lycka till med den kommande utbildningen. Nog hade det varit smartare om filmerna funnits med. Men du klarar det säkert med lite vägledning. Här ska det också göras lite fint vid gravarna men det får bli när jag är hemma från Stockholm. Levande ljus ska det absolut vara.

  Kram och ha en fortsatt bra dag!

 2. Jag beundrar din ork att gå på kurs och sätta dig in i ett nytt system! Men jag har ju förstått, att du tycker att det är roligt!
  Vi fick också regn i natt, men idag har vi haft strålande sol hela dagen! Det var länge sedan sist! Löven ha börjat falla här också, men jag gick på stranden och där var det sandat…
  Hoppas att solen kommer till Gotland nu också!
  Kram, Monica

 3. Inger Johansson skriver:

  Hejsan!
  Grått och lite småregn hela dagen. Tycker faktiskt det är lite skönt med hösten! Jag, som grät mej genom höstarna förr 🙄
  Kram och lycka till imorgon!
  Inger

 4. Gunnel skriver:

  Du är verkligen en upptagen dam. Man jag förstår dig, för det är absolut roligare att ha aningen för mycket att göra än att sitta och inte veta vad man ska göra för att få tiden att gå. Håller med dig om att kommande helger är en aning förvirrande.

 5. Skogsnuvan skriver:

  Så bra att du förklarade lite grann om det där med helgerna för det är verkligen rörigt och jag är alltid osäker på hur det är och när man ska tända på gravarna och så vidare. Tack för den hjälpen

 6. Lambergsfrua skriver:

  Hoppas utbildningen gick bra så att du känner dig mycket säkrare nu.
  Så vackra höstbild du visar från din promenad. Här ser det ungefär likadant ut nu och det har duggat i flera dagar också. Tyvärr alldeles för lite ändå med tanke på det låga vattenståndet i Klarälven och Vänern. Idag är Vänerns vattenstånd bara 13 cm över sjökortets referensyta och det är extremt lågt.

  I år är det första gången på nästan 20 år som jag inte bryr mig om Halloween. Käre Barnbarnet har flyttat och det var ju mest för hans del jag blev inblandad i firandet – och hade väldigt roligt faktiskt. Lite läskigt, men mest roligt ändå – det uppskattades av både honom och hans kamrater.
  Jag laddar inte med något godis av ren självbevarelsedrift. Porten har kodlås och inga barn finns i huset. Köper jag hem godis äter jag upp allt själv…
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 7. Ölandsvindar skriver:

  NU har vi fått så mycket regn här så det gott kan hålla uppe ett tag. Bättre att alla pölar hinner rinna ner till grundvattnet innan det fyller på ännu mera uppifrån. Jag tycker om den stilla och vackra allhelgonahelgen och gillar inte Halloween. Det hör nog ihop med åldern. Men här har vi faktiskt vår traditionella julmarknad på Skäftekärr just under allhelgona, så lugnt blir det knappast!
  Kram /Kerstin

  • Ingrid skriver:

   Här regnade det igår också, men i dag har solen tittat fram på förmiddagen i alla fall.
   Jag vet ju hur engagerad du är i era marknader, så det blir full fart till Allhelgona förstår jag.
   Kram

 8. Anne-Lie skriver:

  Så fina höstbilder du visar….jag har köpt gravdekorationer till våra gravar idag. Hittade en ny modell idag som jag köpte till min brors grav. Den var jättefin. Halloween firar vi inte alls.
  Kram!

 9. Hillevi skriver:

  Nog är det rörigt med ”firardagarna”! Tack för klargörandet. Halloween får vara för min del och sedan även ljus på gravarna. Jag ska göra fint, det ska jag, men med ljusen och bo så långt bort… då tänker jag alltid på tant Andersson, granne med barndomshemmet, som tyckte att det var så förfääääääärligt spöklikt med gravljus! Så i år kör jag hennes väg och syn! 😀

 10. Elisabeth skriver:

  En vacker gata du delade med dig av. Trevligt med lite annorlunda gravdekorationer.

  • Ingrid skriver:

   Det är Vallekvior och där bodde jag som barn. Nästan bara ett stenkast från där jag bor nu. Innanför staketet till vänster bodde vår lekkamrat Jeppe. Tänk så det kan bli!

Kommentarer inaktiverade.