Hur används ordet ”katastrof”

söndag, oktober 23, 2005

 Lite så här har vädret varit idag. Fast mest molnigt egentligen. Igår var det likadant och ganska blåsigt dessutom. Det är inget tvivel om att hösten är här och att det bara är att invänta ännu sämre väder. Men man får glädja sig åt att vi går mot advent och allt gott det för med sig i form av ytterbelysningar, stearinljus och glögg.

När man lyssnar på radio, ser på TV och läser tidningar möts man hela tiden av ordet katastrof.  Det är inte att undra på att folk mår dåligt av att hela tiden se och lyssna på sådant. Och nu det här med fågelinfluensan! Jag menar inte att det ska nonchaleras. Det är ett nog så allvarligt hot och att myndigheterna ser till att vi har en god beredskap, om nu en pandemi skulle bryta ut, får man verkligen hoppas. Men med all denna massmediala uppmärksamhet blir många totalt urflippade. Läste idag i Expressen att man inte vågar äta frukt, för den kan vara nersmittad med fågelträck, man funderar över om man vågar ha kvar sin katt, för den äter ju småfåglar, man har funderingar ikring om man är skyddad mot fågelinfluensa om man flyttar ut i sin ensamhet i någon skog? 

Är man för blåögd om man tror, att vi står bättre rustade idag mot ett eventuellt utbrott av influensan, än vad man gjorde när Spanska sjukan skördade en massa offer? Ja, jag kanske är det, blögd alltså,  men litet hopp och optimism inför framtiden måste man få känna annars blir det bara för tungt allting! Det går inte att bara älta alla katastrofer och se fram mot världens undergång.

Nog om detta för idag! Jo Kerstin,  tant Agnes med fisken  kom från Ockelbo, alldeles i närheten av Gävle.

Förresten, jag klarade av PSP-uppgiften. En ganska fånig grej, men svår att få till när man har svårt att läsa instruktioner.

Så här blev de. Vad man ska ha det till? Det vete sjutton, men det är kul att lära sig hur man gör för att få till det så här.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Kropp och själ, Tyckt o Tänkt. Bokmärk permalänken.