I dag har jag kokat björnbärssylt

Idag har det varit mest mulet, blåsigt och 16-17&#176, trots allt ett ganska hyfsat höstväder. På förmiddagen har jag torkat av lite fluglort från vardagsrumsfönsterna och pysslat om blommorna lite. Vi har just inga flugor, men ändå är fönsterna i behov av putsning då och då. Sen åkte vi på Klinte en vända, mest för att tanka bensin i reservdunken. Gräsklipparna drar en hel del och nu var det alldeles tomt.

På marknadsplatsen var det full fart inför helgens begivenhet. Tivolit höll på att sättas upp och de öppnar redan på fredag. Annars är inte själva Klinte Marknad förrän på lördag. Tänk vilket jobb att åka land och rike kring med en massa karuseller och andra åkattraktioner. En kvinna hade spänt upp en lina mellan två husvagnar och höll på att hänga tvätt i blåsvädret, en karusell var redan monterad och klar och man höll på med ett pariserhjul eller något liknande. Det var aktiviteter överallt!


Efter lunchen har jag kokat björnbärssylt, nu är det bara att hoppas att den inte blir för rinnig.

God är den i alla fall och det blir gott till vinterns pannkakor, för att inte tala om hur gott det är till saffranspannkaka med ett klick vispgrädde till.

Vill du veta hur man gör saffranspannkaka finns det ett recept på min hemsida, här har du en länk till min sida med RECEPT sedan väljer du Efterrätter i menyn.

Ikväll ska vi äta lite tidigare än vanligt, för Lasse Lönndal är med i SVT:s Go´kväll. Lasse Lönndal är av samma goda årgång som Åke, de är födda 1928 och han kallades länge för Sveriges äldsta tonåring, men det stadiet har han nog passerat med råge.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.