I fädrens spår för framtids segrar

Ruskigt kallt har det varit i natt, åtminstone med gotländska mått mätt. När jag steg upp vid 7-tiden var det -13° och en strålande vacker morgon med inte ett moln på himlen. Det ser ut att bli en riktigt vacker dag. Idag tänker jag köra Efit, så fram emot kvällen lägger jag ut bilderna på vad vi sysslat med den här lördagen.

Gustav Vasa på skidor. Målning av Anders Zorn (1860-1920).

Gustav Vasa på skidor. Målning av Anders Zorn (1860-1920).

I morgon är det den första söndagen i mars och därmed också Vasaloppet och efter en vecka med Tjejvasa och Öppet spår är det nu blodigt allvar. 16.000 deltagare kommer att starta från Sälen klockan 08.00 och vi kommer givetvis att följa loppet precis som vanligt. I år är det 42 gotlänningar anmälda och efter den här vintern har ju även de öbor som så önskat haft möjlighet att träna på snö hur mycket som helst.

Vi har faktiskt några bekanta som är med i startfältet. En av våra snickare som hjälper oss med renoveringen efter branden, Jan Utterström med startnummer 6173 och butikschefen på äldste sonens jobb, Örjan Dahberg med startnummer 10584.


Två gotländska politiker åker också Vasaloppet och passar på att göra reklam för Gotland med den gotländska varumärkessymbolen på rumpan. Det är kommunalrådet Lars Thomsson med startnummer 5550 och kommunens tillväxtchef Stefan Persson med startnummer 3565.Fotot har jag fotograferat från gårdagens GA
ursprungsfoto:Gotlands Kommun/My Monzón Preis

Vems rumpa som är vems får man gissa sig till, men de som åker bakom dem har ju inga problem med att se att det är gotlänningar i spåret.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.