I natt försvann snön

Nästan +8° var det igår kväll när jag gick och la mig och i morse var all snö borta och det såg riktigt vårlikt ut med blå himmel och en vacker soluppgång över hustaken.

När jag satt och drack morgonkaffet
plingade mobilen och talade om att jag hade ett paket att hämta i Hemse, så då var det bara att ge sig iväg dit när morgonpysslet var klart. På vägen till Hemse åkte jag in till ”Gamen i Fardhem” och köpte en bunt papper, för inför årsmötet på lördag har skrivaren fått arbeta för fullt och pappersbunten har minskat i omfång. Man måste passa på ”när bilen går” för visserligen är det mycket man kan köpa billigt där, men ska man åka enkom för att köpa en bunt papper lönar det sig knappast.

Här är innehållet i paketet. Jag har tröttnat på att frysa.

All snö hade försvunnit här också

På hemvägen körde jag ner till Fröjel kyrkogård för att kolla läget. Igår var jag där med blommor till Åke och då var det fullt av snö överallt. Graven var helt översnöad och vasen stack jag bara ner i snötäcket, så jag var rädd att den vält när snön smälte bort, men det hade klarat sig. Jag hade lyckats komma tillräckligt långt ner i gruset med spetsen.

Vasen stod säkert placerad

Väl hemma igen fick jag se att grannens snödroppar redan kommit upp. Det är ett säkert vårtecken!

Snödroppar

I eftermiddag har jag haft besök av Anna Ulmstedt, som hade ett trevligt reseförslag för vår SPF-förening; en bussresa till Åland på fyra dagar i början av maj. Få se om det kan väcka något intresse när vi träffas på årsmötet på lördag.

Trevlig torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke, Nostalgi, Utflykter, Vårtecken 2018. Bokmärk permalänken.

8 svar på I natt försvann snön

 1. znogge skriver:

  Klokt beslut att köpa ett element för det finns inget värre att frysa. Det var snabbt snön försvann men blommorna stod ju fint. Härligt dessutom att hitta vårtecken redan nu. Jag får spana efter liknande när jag är ute på hundpromenad.

  Kram och ha en fin eftermiddag och kväll!

 2. Bra att du köpte dig ett element! Det är ju för tokigt att gå hemma och frysa.
  Vilken skillnad från en dag till nästa hos er! Snö ena dagen och och +8 nästa.
  Det låter ju jättetrevligt med en bussresa till Åland! Dit skulle jag gärna vila åka! Er SPF-förening gör så mycket trevligt! Har klickat in och läst programmet!
  Må så gott i värmen från elementet!
  Kram, Monica

 3. Så vackra rosor Åke fick! Du skrev att han var en riktig tjejtjusare och det tror jag berodde på ”glimten i hans ögon”, fast det är klart att resten av utseendet kanske också hjälpte till….. 😉
  KRAM
  Susie

 4. Elisabeth skriver:

  Så bra med ett flyttbart element. Viktigt att inte behöva frysa. Så härligt att se de första snödropparna!!

Kommentarer inaktiverade.