I Visby på bokrea

Tisdagen den 22 februari 2005

Idag har jag varit på bokrean i Visby. Här i Klintehamn finns det ju inte längre någon bokhandel, så vi måste ta oss till Hemse eller Visby. Jag kom inte iväg förrän fram på förmiddagen och naturligtvis! Boken, som jag sökte, var slut! Jag var först på Wessman & Pettersson, sedan på Norrbys bokhandel och på Åhléns, men inte förrän jag kom till Domus hittade jag vad jag sökte, “Den blå färgen” av Tracy Chevalier! Det blev några böcker till, så nu är jag försedd med litteratur ett tag framöver. Det är gråa och trista dagar nu, så man behöver drömma sig bort litet och det gör man bäst med en god bok.

Men, men, det dröjer inte så har vi våren här. Jag har tjuvstartat genom att så de första små fröna. Pelargoner och Flitiga Lisa står nu här i fönstret i miniväxthus och ska förhoppningsvis snart börja gro.

Ett besök på Linds Växthus blev det idag också, så i källaren står nu såjord och fröpåsar och bara väntar. Nu gäller det att ha is i magen och inte starta för tidigt. Då blir det bara en massa långa och gängliga plantor. En påse med salladsfrö köpte jag också i förhoppning om att man snart kan så de första fröna i växthuset. I fjol hade jag sallad jättetidigt och det var så mysigt att gå ut i växthuset och plocka sin egna sallad redan i början av april.

Det är en härlig tid som väntar……………………

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter. Bokmärk permalänken.