ICA-bluff – Vita tisdagen

Solen lyser från en klarblå himmel, men vi har haft riktigt kallt i natt, -7° och när jag kom upp vid åtta-tiden var det ännu nästan -3°. Jag blir nästan deprimerad när jag dessutom hör på radion att det ska fortsätta så här hela påskhelgen. Var är våren??

Gårdagen på Kupan gick bra och vi hade många kunder som handlade secondhand och många som drack kaffe och åt våfflor med sylt och grädde. Anki, som stod i köket, hade fullt jobb hela eftermiddagen med att göra smet, grädda våfflor och vispa grädde. Det är väldigt trevligt att jobba när det är mycket folk, men man är lite trött i både huvud och ben när man kommer hem.

I morse fick jag ett mejl från ICA (printen är klickbar) om jag vunnit bonuscheckar, men skeptisk som jag är, så tänkte jag bara kasta det, men så fick jag för mig att jag skulle kolla med ICA och på facebook och det visade sig ju att det är ett bluffmejl, precis som jag trodde.

Någon skrev på facebook att man hade klickat på en av länkarna och kommit till en sida där man fick en bekräftelse på att man vunnit och att man skulle skriva i sina kortuppgifter, för att de skulle kunna dra en portoavgift på 5:- för att kunna skicka de där bonuschecken. Jag hoppas ingen är så godtrogen att man gjort det, för det kan bli ett väldigt dyrt misstag. 5:- lär de inte nöja sig med. 😈

På ICA´s hemsida kunde man också läsa att det hela är en stor bluff. De delar minsann inte ut några bonuscheckar.

Nu tror jag att jag ska ta mig en promenad i det fina solskenet eller också ska jag känna efter om det går att sitta ute och läsa en stund…..

Trevlig fortsätting på Stilla veckan!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Daterande, Jag blir så arg, Påsk, Röda Korset, Virus. Bokmärk permalänken.

18 svar på ICA-bluff – Vita tisdagen

 1. Iréne skriver:

  Det finns alltid någon som vill lura av oss våra pengar, det finns säkert någon som går på det.
  jag brukar tänka att inge ger bort något gratis, så slänger jag dom mailen.

 2. Åh, vad jag blir arg när jag läser sådant! ”Utvald som vår 34:e kund”…så precist, så att man ska bli lite smickrad! Bra att du varnar. Ja, nuförtiden är man ju misstänksam mot allt sådant. Vi svarar aldrig när okända nummer ringer. Kollar alltid upp numret och det visar sig ofta tillhöra någon som är känd av polisen.Usch och fy!
  Skönt att ni fick fint väder idag, nu har vi lättduggregn och jämngrått… Vilken påsk!
  Kram, Monica

  • Ingrid skriver:

   Jag är också vaksam både när det gäller mobil och vanliga telefonen.
   Vi får hoppas att ni får sol i morgon då! Det verkar vara varannandagsväder.
   Kram

 3. Helena skriver:

  Vad tråkigt det är med bluff, hoppas verkligen ingen blir lurad.
  Du hade tydligen fullt upp på Kupan, det visar att folk sätter pris på arbetet ni
  lägger ned där.
  Du undrade var våren är, ja inte är den här hos oss. -8 grader i morse. Tror den
  är i Skåne, och kanske på Blåkulla.

 4. Kicki skriver:

  Det är dagligen som såna mail dyker upp, den ena mer ”äkta” än den andra. Det finns säkert godtrogna som går på det, även om alla skriverier om saken borde få folk att begripa att om det är ”för bra för att vara sant” så är det inte heller sant.

  7 ynka minusgrader hos dig, här hade vi dryga -14 och fortfarande mer än en halv meter snö.
  Kollar på fjolåret när vi spårade med hundarna i snöfri skog. Ja, var är VÅREN?
  Kram och Trevlig Påsk!

  • Ingrid skriver:

   Jag tycker att det har varit ganska lungt på den fronten nu ett tag, men bluffmakarna passar på. Det står inte på förrän man ska klicka på några länkar för att få återbetalning på skatten. Det är en klassiker så här på vårkanten.
   Kram

 5. Gunnar skriver:

  Vi har kallt här också även om solen värmer gott. Bra att du tipsar om bluffen. Man får verkligen se upp. Igår fick jag ett samtal på mobilen från Guadeloupe. Dom vill att man ska ringa tillbaka och sen får man betala tusenlappar för att dom spelar nån musik eller liknande.

 6. Znogge skriver:

  Det gäller att vara om sig och kring sig. Husse som är försiktigheten själv fick ett mail från Netflix i går och trillade nästan dit. Femton lösenord är utbytta nu…

  Kram och god kväll!

 7. Lambergsfrua skriver:

  Tänk att det finns folk som finner nöje (och inkomster?) i att försöka bluffa sina medmänniskor. Man blir bara så trött på detta och jag hoppas innerligt att ingen går på det. Antagligen finns det några som lockas av lite extrapengar och går i fällan, annars skulle väl bluffmakarna inte fortsätta.

  Vi hade -9,9 här i natt, men temperaturen har stigit under dagens solsken och det är bara att känna tacksamhet för det – men ack vad jag längtar efter att söta lilla Fröken Vår ska komma hit och svänga sin blommiga kjol!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 8. Elisabeth skriver:

  Man får ständigt se upp för bedrägerier av olika slag.

 9. Kraka skriver:

  Det är så ledsamt och jobbigt med alla dessa bedrägerier och bluffmail/sms. Ännu mer ledsamt är det att många fortfarande går på det trotts att informationen om att inte lämna ut kontonummer mm är gigantisk. Alla borde veta… men önskan om att vara utvald är stor…
  Kram

Kommentarer inaktiverade.