Idag är det snöskottning som gäller

I natt har det snöat en hel del och snön är blöt och tung. Vi har haft flera strömavbrott under natten och det sista var vid 6-tiden, men sen har elen fungerat, som tur är. Just nu är det bara -1,3°, det blåser en aning och solen skymtar fram genom molnen.

Idag är det alltså snöskottning som gäller. Åke var ute och gjorde en smal gång i grusgången, så att han skulle kunna ta sig ut till ladan och få ut traktorn. Nu håller han på att skotta av storgården och jag har skottat upp grusgången, så att den är lite bredare och så har jag varit och skottat av snön ifrån balkongen.
Nu är det dags att laga middag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Väder och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Idag är det snöskottning som gäller

 1. skogsnuvan skriver:

  Här har det också snöat lite fast det är 20 grader kallt. Jag skottade igår när det var lite mildare men idag går jag inte ut.
  Struntar i julskyltningen nere i Hammarstrand och struntar i att sätta upp adventsgran utanför. Att gå till skogen och leta och stå och klä på ljusen och frysa om fingrarna har jag gjort nog många år. Nu lägger jag av och håller mig inne och tänder ett levande ljus istället.

 2. Ailas skriver:

  Även vi har fått lite mer snö och det snöar faktiskt fortfarande. Ingen vet hur mycket det blir. Jag vet däremot att vi redan har nog. Åker säkert på skottning idag, även jag.

  Vi får hålla humöret uppe!
  Kram

 3. Kicki skriver:

  Ja tänk att hela landet har snö till första advent. Det måste vara ganska ovanligt.
  Om Så mycket bättre, tycker jag precis som du. Lite väl kärleksfullt mellan deltagarna, men med LillBabs och Di Leva i gänget så kanske det blir så. Håller med dig om att det är ett trevligare program än Stjärnorna på slottet.

  Det gäller att inte komma efter nån dag på din blogg, för då får man massor att läsa ikapp. Du är verkligen kreativ i ditt bloggande. Kul för oss som följer dig.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Så roligt att du tycker om min blogg Kicki!
   Ibland känner jag att jag inte har något att skriva om, men så händer det något och då är jag där och kan inte låta blir att kommentera det.
   Jag tycker att du är en flitig bloggare du också!

 4. Margaretha skriver:

  Det är härligt med snö tycker jag. Jag bor ju i stan så det är andra som sköter snöskottningen. Men just nu kan jag hålla sig för skratt när jag måste ut fyra gånger om dagen med hunden. Han däremot är överlycklig!

 5. ingmarie skriver:

  vi kom iväg på det vi planerade,,skriver i bloggen i morgon och visar bilder..kram

 6. Eva skriver:

  Jag forstar att det ar jobbigt med snoskottning, men det ar ju sa VACKERT med sno.
  Har +20 och mulet i dag
  Kramar

 7. Skatan skriver:

  Här har det kommit så mycket snö att vi knappt tog oss ner till stan. De har ju inte skottat vare sig vägar eller trottoarer. Förstår inte att vintern alltid kommer som en överraskning för kommunerna. Och det bara snöar och snöar. Det är vackrast innifrån och som tur är har vi inte snöskottningsveckan här i bostadsrättsföreningen men Mannen har hjälpt till att skotta i alla fall.

  Kramar!

 8. Eva skriver:

  Var just ute pa balkongen och hangde tvatt, utomhus ar det VARMT kollade pa internet och just nu ar det + 20 i Catania kl 18:40 !

 9. Suss skriver:

  Är detta verkligen Gotland? Jag trodde inte det blev sån där vinter hos er, det ser ut som här i Närke ungefär. Huuu, trist med snöskottning, helgerna slipper jag, men imorgon är det måndag och då hänger det på mig igen. Hoppas 1 advent blev trevlig. Kram!

 10. Åsa! skriver:

  Ja du Ingrid, det är bara att spänna skottarmusklerna 🙂 Ser att Eva har det vart och gott, nog låter det lockande alltid!

 11. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid !

  Fotot av ditt hem är bara sååå ljuvligt vackert 🙂

  Speciellt trädgrenarna till höger i bild med snön på, likt en skulptur!
  Som ett vykort…! Så talar en stadsbo 🙂

  Men visst förstår jag att snöskottningen kostar på, krafter behövs så inte är det någon dans på rosor inte.

  Men visst är hon go din dotter som har sol och tycker snön är fin! Gräset ÄR alltid grönare på andra sidan!

  Ja du Ingrid, jag håller med, här finns då alltid något att läsa eller titta på, för att inte tala om din hemsida som är fullmatad med trevlighter 🙂

  Nattiskram, Agneta

Kommentarer inaktiverade.