Idag blev det en vända till Visby

Tisdagen den 14 april 2009 | 21:30 | Klart, 5°

Ganska hyfsat väder har det varit idag också. Jag känner mig lika förvånad varje dag när jag vaknar och ser att solen skiner. Tidigt vaknar jag också, trots sommartiden, väckarklockan hinner aldrig ringa innan jag stiger upp. Idag är det Kåisus dag enligt allnakku. Jag var inne vid grannen i söndags och för att se på deras nyfödda lammungar och här är ett foto av en kåisu. Den här är av rasen gutefår och därför har den horn trots att det är en tacka.

I eftermiddag har vi varit i Visby. Sonhustrun skulle på lasarettet för att operera en hand (hon är reumatiker) och eftersom hon inte skulle in förrän klockan ett, så passade det bra att vi skjutsade henne.

När vi lämnat av henne vid lasarettets entré körde vi upp till Östercentrum och parkerade bilen där. Jag var lite sugen på att köpa några nya tröjor och toppar till sommaren. De gamla jag har börjar bli urtvättade och ser inte så fräscha ut längre. Jag hittade några trevliga tröjor på Domus och ett par sportskor också. Sedan lämnade jag Åke på Östercentrum och gick Adelsgatan upp till Södertorg. Jag måste säga att stan inte visade sig från sin vackraste sida idag. Det såg lite sjabbigt och slitet ut! Man håller på att rusta inför turistsäsongen och uteserveringar och annat är under uppbyggnad, man har tydligen hållit på med gatuarbeten på några ställen och det var kullersten, asfalt och sand i en salig röra. Nej, det var inte snyggt alls! Det gjorde absolut ingenting att jag glömt kameran hemma.

Medan jag shoppade satt Åke på Östercentrum i solskenet och tittade på folk och han träffade flera bekanta också. Bland annat en granne som han inte sett på länge. När jag handlat klart avslutade vi vår utflykt med att gå på Siesta och dricka kaffe och äta varsin smarrig bakelse.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter, Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.