Idag blev det tidig uppstigning

Eva skulle vara i Visby i god tid före klockan sju, för att ta färjan till Nynäshamn och i morgon fortsätter hon hem till Sicilien. Väckarklockan ringde därför redan klockan fem idag, för man kunde ju inte veta vad det var för väglag, men det var inga problem alls. Trots varningar för snöbyar har det inte kommit någon nederbörd varken i natt eller idag.

Jag var hemma igen strax efter sju och då drack jag en kopp kaffe och kröp i säng en stund. Nu har jag duschat och känner mig i hyfsad form igen och i eftermiddag ska jag nog försöka ta mig samman och gå på SPF:s årsmöte.

Det känns lite konstigt att vara ensam här i lägenheten, men jag känner mig trygg och jag är väldigt glad över att det här inte hände medan vi var kvar på Stenstugu. Jag är ju lite harig av mig……

Från sjukhuset kom det goda besked när jag ringde idag på förmiddagen – Åke är trött, men läget är stabilt och sköterskorna är förvånade över att han återhämtat sig så bra efter stroke nummer två.

Eva och jag och Krister och Thomas var på lasarettet igår på eftermiddagen och vi tycker också att Åke är i ungefär samma form som förut. Rörligheten har blivit lite bättre faktiskt.

Amaryllisen i julgruppen som jag fick av Bosse och Carina blommar så vackert nu. Det är stängel nummer två och den blev så lång och gänglig, så klippte av den och satte den i en vas.


Den är verkligen julröd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Åke och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

33 svar på Idag blev det tidig uppstigning

 1. Suss skriver:

  Det här var glada besked, så skönt att det har stabiliserat sig och går framåt. Bra också att du kan tänka på lite annat också, så att det vanliga livet får sitt också. Det tror jag är viktigt för dig, att behålla det du/ni brukar göra. Önskar er en lugn och bra helg. KRAM!

 2. Anita Brehlin skriver:

  Så skönt att det går åt rätt håll och som du säger tur att det inte hände när du bodde ute vid gården. Nu har du ju människor omkring dig i alla fall. Har man inte bott ensam och bor lite avsides kan det nog kännas lite otrösamt. Det är annat med mig som är van. Nu håller jag tummarna för att allt går åt rätt håll med Åke och att du behåller modet uppe men det vet jag att du gör för du är en stark kvinna Kram

  • Ingrid skriver:

   Förr när jag skulle ut på natten i ladugården för att passa kalvkor sprang jag som en hare över gården, men så fort jag kom in i ladugården gick rädslan över. Visst är det dumt att reagera så! Men det är inte något man kan styra över.
   Jag vet väl inte om jag är så stark, men man får väl försöka möta det här också och inte låta sig slås till backen 😉

 3. Karlavagnen skriver:

  Önskar dig en skön helg! Fortsätt med träningen och baka något kanske? Åke verkar ju vara en stark person och jag tror att sånt hjälper när man blir sjuk. Hjälper en att komma igen så mycket man bara kan. Vad Amaryllisen är vacker!!! Tänker på dig varje dag!!! Kram!

 4. Så skönt att det verkar gå framåt ändå. Tråkigt att Eva är tvungen att åka hem igen redan, tur att det finns internet så att man lätt kan hålla kontakt i alla fall.

 5. Kicki skriver:

  Det är ju synd att Eva måste åka tillbaka, men det måste ändå ha varit skönt att ha henne hos dig när allt variit som mest akut. Nu hoppas vi bara att det ska fortsätta att gå framåt för Åke. Och du, man klarar mycket mer än man tror.
  Kram!

 6. Ailas skriver:

  Gott att läget är stabilt, för nu hoppas vi bara på att det fortsätter att bli bättre och bättre för varje stund som går.
  Fick också ha min amaryllis i vas, för även den växte till sig för mycket. Nu börjar den vissna, men ser att själva plantan verkar ge fler blommor. Den håller väl på till påsk. 🙂

  Varm kram!

 7. elisabeth skriver:

  Jaaa….. det brukar kännas att gå upp så tidigt särskilt om man inte gjort det tiden innan, men det är bra man har lite meningsfulla sysselsättningar så går det bra som ex årsmötet. I den här årstiden så blir man glad av färgglada blommor så du får köpa dig några som du gillar tror det piggar upp, om inte annat så måste man pyssla om de lite 🙂 ( Den är supervacker den röda amaryllisen ! ) Likaså bakning som du är så duktig och intresserad av, som en bekant sa till mig, att tjejer har så mycket mer att göra hemomkring och få gjort än killar och jag tror det ligger nåt i det….. att pyssla med hemmet när man har tid är en skön sysselsättning. Förstår du vant dig lite med Eva omkring dig nu när hon sen måste åka hem…… Så glad det du skriver om Åke !
  kram kram
  Elisabeth

  • Ingrid skriver:

   Det värsta när man ska gå upp extra tidigt är att man inte sover alls. Jag har kollat klockan en gång i timmen, trots att vi satte två väckarklockor och mobiler på larm.
   I natt kommer jag säkert att sova gott.

 8. Lisbeth skriver:

  Så glad för din skull och du vilken vacker blomma tänk att den står kvar än.
  Ha en dag
  kram

 9. Syster Kerstin skriver:

  Bosse ringde igår kväll och gratulerade mig!! och då fick jag det senaste om Åke!!
  Vi enades om att så länge det finns liv så finns det hopp.
  Amaryllisen är ju kanon, jag brukar också sätta ”ranglingar” i vas, då står de väldigt länge.

  Ha det så gott du kan i ensamheten så hörs vi i veckan!

 10. Gunnel skriver:

  Det måste ha känts skönt att ha dottern hemma ett tag. Ha det så gott både du och Åke. Kram

 11. Znogge skriver:

  Med facit i hand var det tur att ni flyttade när ni gjorde. Nu är det verkligen en fördel med ett mer lättskött boende. Positivt att höra att läget är stabilt för Åke.

  Kramar!

 12. Lambergsfrua skriver:

  Tänker så mycket på dig och din käre Åke. Så skönt att höra om honom nu och att läget är stabilt. Det låter hoppfullt.
  Att gå upp så tidigt är omänskligt. Jag vet att många pensionärer gör det frivilligt varje dag, men visst känns det ändå som mitt i natten.
  Tråkigt att Eva måste åka hem nu, men ni får hålla kontakten via mail och telefon (Skype, kanske?)
  Din amaryllis är ljuvligt vacker – riktigt fin färg.
  Hoppas nu att du kom iväg till SPF-mötet och att det var riktigt trevligt och avkopplande.
  Varmaste kramar,
  Lambergsfrua

 13. Åsa! skriver:

  Verkligen skönt att ni bor i lägenhet nu när det blev såhär tråkigt. Hoppas det stabiliserar sig för Åke nu så ni kan få blicka framåt! Ta väl vara på dig Ingrid! / Kram

 14. Bettan skriver:

  Helt underbart att höra att Åke gör framsteg. Blev så berörd när han drabbades av ännu en stroke =(. Så nu håller jag mina tummar hårt, att han bara ska fortsätta att tillfriskna.

  Massor av kramar!
  /Bettan

 15. Pia skriver:

  Skönt att höra att Åke bättrar på sig 😀 Härlig färg på blomman må jag säga Sköt om dig Kram

 16. Agneta skriver:

  God kväll, Ingrid!
  Livet gå rupp o ner vid sjukdom och hög ålder så blir det en dag i taget. Mer kan man inte förvänta sig. Åke verkar vara stark och jag hoppas innerligt att det inte blir något mer bakslag. Duktigt av dig att komma ut lite igen till det gamla vanliga med sjukgymnasten och möten. Livet måste gå vidare och bördan brukar lätta en aning när tankarna får skingras för en stund i alla fall. Gott att du har så många omkring dig som stöttar, det är väldigt viktigt.
  Önskar allt gott framöver och hoppas på god bättring!
  Varm kram, Agneta

 17. Hejsan Ingrid !

  Är faran över för den här gången också.

  Jag fortsätter att be varje kväll, när jag lagt mig.
  Att Din Åke snart är hemma i ert gemensamma
  boende.Så Du får rå om honom ordentligt.

  Amaryllisen bedårande.

  Kram Majsan

 18. Karin skriver:

  Tänker på dig, och nu hoppas jag verkligen det går framåt för Åke, så du snart har han hemma hos dig igen.
  Kram Karin

 19. Karlavagnen skriver:

  Om du vill så har du ett bloggpris att hämta hos mig! Kram!

Kommentarer inaktiverade.