Idag bröt vårkänslorna ut……

…på allvar och jag körde upp till Stenstugu och tvättade av bilen. När jag kom hem kom jag på att jag ju kunnat ta en före- och efterbild, men det var så dags då.

Bilen var otroligt smutsig, för jag blev alldeles översköljd av sump av en lastbil när jag var i Hemse en dag. Tvättningen blev lite provisorisk, för jag använde bara vanlig slang att spola av den med, men med hjälp av ett spann ljummet vatten och en svamp att tvätta med, är jag mer än nöjd med resultatet.

Idag är riktigt skönt ute med runt 5° och svagt solsken och även om jag blev lite blöt, frös jag inte alls och när jag var färdig och det var dags för att åka på Konsum och handla, var jag ganska hyfsat torr igen.

Nu är frågan om jag ska ta mig en promenad eller om jag ska sätta mig och läsa ett tag? Jag har ju rört på mig rätt mycket redan…. 😉

Ha en skön fortsättning på dagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Stenstugu. Bokmärk permalänken.

30 svar på Idag bröt vårkänslorna ut……

 1. Pia skriver:

  Härligt väder och blänkande bil , som man har längtat :DDet är härligt nu 😀 Ja om man bortser från våra bilar Så otroligt skitiga de är Får väl bli ett helgprojekt .

 2. snawitz skriver:

  Hej!

  Nu har jag lite dåligt samvete eftersom det var några dagar sen jag sist besökte dig.

  Men nu verkar det som om våren är i antågande i Stockholm, vilket vore mycket trevligt. +6 har vi just nu, och det var jätteskönt ute

  Ha en fortsatt bra dag
  kram, susanne

 3. snawitz skriver:

  Tack själv för besöket.

  SV: Förra året anmälde jag intresse för Play+. Tjänsten är Telias, och du kan se tv och film via datorn. Inte en enda gång tittade jag på något program, trots att de första månaderna var gratis.
  Mat är en färskvara och mår inte bra av att transporteras längre sträckor

  mvh

  • Ingrid skriver:

   I mitt avtal ingår videobutiken och de är bättre att hyra sig en film någon gång om man skulle vilja göra det än betala för kanaler man inte utnyttjar.

 4. Laila Östergren skriver:

  Ja idag blev det en långpromenad för oss. Även här behövs det biltvätt men det blev inte idag. Vi hoppas på fler fina dagar.
  Ha en skön kväll.

 5. Suss skriver:

  Det känns lite lyxigt med en ren bil, det måste jag säga. Nu när jag pendlar varje dag, är den oftast smutsgrå, men igår och idag har jag njutit av min kära bil som är kornblå!
  Jag måste säga att det var en otrolig vacker kvist med knopparna! VÅR!!!! KRAM

  • Ingrid skriver:

   Jag hoppas att bilen får vara ren ett tag i alla fall, men rätt vad det är börjar det väl regna och då blir den smutsig igen…

   Tack för att du gillar kvisten!

 6. Inger Johansson skriver:

  Å, vad det är härligt när våren knackar på 😆
  Här har det varit + 5 idag och fåglarna hinner inte äte för allt kviddevitt 😆
  Lortigt är det på grusvägarna men vad gör väl det 😆
  Kram Inger 😆

  • Ingrid skriver:

   Jag har lite fågelmat kvar, men nu är det ingen som bryr sig om det längre. Så jag ska rensa ut det och se om jag hittar några penséer som jag kan plantera i amplar och hänga upp i stället för talgbollar och andra mathållare.

 7. Janne skriver:

  Vad roligt att du känner det som om våren är på väg. Här har det varit plusgrader men det är fortfarande is kvar på parkeringen. Ha det bra !

 8. Znogge skriver:

  Hoppas du valde lite avkopplande bokläsning! Det kan man inte få för mycket av 😉

  Kram

 9. Hejsan Ingrid !

  Det var nog behövligt, varför ha
  dåligt samvete för det.
  Du kan röra på Dig i morgon och
  nästa dag. Vi ska inte förta oss.
  Det var så skönt att få åka bil idag,
  då Bruno kom och vi for till
  trävarubolaget.

  Må så gott.

  Kram Majsan Mi

 10. Elisabeth skriver:

  Lyckos dig som får en så tidigare vår 🙂 Fin vårbild. Kul att det är såna avstånd att du kan ta promenader, skönt när valmöjligheter finns. Nu är det rätt bra tid passa på med lite bokläsning varva det med utevistelser i vårsolen. Alltid roligt ha flera saker på gång.

 11. Kicki skriver:

  Jag tvättade också bilen härom dan. Men bara med svamp och hinkar med vatten. Bättre än innan blev det ju, men all asfallt som fastnar i lacken sitter där den sitter 🙁

 12. kajsastina skriver:

  Här våras det inte direkt. Runt nollan i grader och blåsigt och solen försökte ta sig fram. Jag har haft det bra i alla fall. Promenerade till kyrkans ”öppen onsdag” och målade akvarell. Jag är fortf på nybörjarstadiet och testar färger. En grupp stickar och det gör jag hemma. Jag har ingen bil att tvätta sedan jag flyttade till Stockholm. Ha en skön vilsam onsdagkväll!
  kram

 13. Karin skriver:

  Härligt att se ett vårtecken – videkissar! Man blir så glad och hoppfull!
  Det var en lite otäck recension du hade på din bok, Jag dödar! Men den verkar spännande.
  Själv har jag årets Nobelpristagare, Mo Yan, på nattduksbordet. Den är SÅ seg i början, men jag hoppas att det lossnar snart, för ett brollop ska stunda!
  Kram Karin:-)

  • Ingrid skriver:

   Det var en rätt otäck bok, men sådant kittlar ju fantasin lite. 😉
   De hade ingenting av Mo Yan på vårt bibliotek, så jag läste Kesarinnan Orkidé i stället och fick ju lite kinakänsla ändå.

 14. Översköljd av sump var ett roligt uttryck 🙂 Vi talar om kaffesump i Finland.

Kommentarer inaktiverade.