Idag föll jag….

…pladask! Jag tog en promenad ner till Kintehamn efter lunch, för vädret har varit helt underbart idag också. Egentligen var det för varmt att gå i solgasset på landsvägen, men jag känner att jag mår bra av att promenera och för att räta upp mig hänger jag på mig min gamla rygga. Då sträcker man automatiskt på sig.

När jag kom fram till Konsum fick jag se, att de hade fått hem en massa småplantor och trots att jag bestämt mig för att inte köpa någonting ännu, kunde jag absolut inte motstå dem, utan föll pladask för förpackningarna med tio plantor för 49:90. Jag har köpt såna här 10-pack andra år också och de brukar bli jättefina. Jag köpte lobelia, tagetes och petunia, så det var tur att maken kom och hämtade mig med bilen. Nu har jag planterat ut alla blommorna i lådor och krukor och så får de stå i växthuset och etablera sig lite innan jag sätter ut dem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Trädgård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

15 svar på Idag föll jag….

 1. Margaretha skriver:

  Ja, det är förödande det där med växter. Varje år bestämmer jag inte ha några, det blir bara en massa passande för oss som har två ställen att sköta. MEN … likadant i år. Jag köper. Och det är ju så himla fint och man glädjs ju åt dem.

 2. Ja då måste man passa på, när de är billiga.Jag gick till torget och köpte en liten vit kantväxt-blomma fråga två ggr vad den hette physyllis. men det är ju sådan frön jag äter på filen.Sen köpte jag en minipetunia som jag ska ge till Aili hon fyller år den 13/5. 72 år.Hon var värdinna när jag fyllde 60 år. Vi umgicks rätt mycket då.Hon styrde och ställde,men hennes Lina en Powder puff, fick en slick av henne idag.Underbar jycke, hon glömmer aldrig mig.Hon är som Filippa 11 år.Förresten så ringde Madeleine,verkade inte fatta att jag inte kommer till Filippas 11 årsdag.Det verkade inte som om jag behövde komma på Lördagen.hon hade klassträff idag.

  varje blomma kostade 10:-

  kram Majsan

  • Ingrid skriver:

   Minipetunior är fina, sden blir säkert Alli glad över.
   Visst ska du väl gå och gratta Filippa! Hon kommer säkert att undra över vart mormor tagit vägen.
   Kram

   • hon fick den aldrig, hon har ju hela uteplatsen full av växter i alla möjliga modefjanger.Tog ett foto jag kopierat på papper,landskap som speglas i en sjö,singlade ner det i brevlådan.Ena jycken nosade på det.Jag behåller den själv.Allt jag satte frö på blev ju ingt, nu har jag satt nytt igen.Ska se om jag lyckas den här gången bättre.Lika bra att inget ha att vattna,om jag ska vara ute och vandra om dagarna

 3. Znogge skriver:

  Jag stod och höll i en tiopack petunior i dag men satte den igen. Det gör jag nog inte nästa gång 😉

  Kram

 4. Gun skriver:

  Det är nog så härligt med alla blommor nu, man bara vill ha å vill ha å vill ha 🙂

 5. Elisabeth skriver:

  Sån tur att det var blommor du föll för. när jag läste rubriken trodde jag du ramlat. Ha de bra tillsammans med blommorna!

 6. skogsnuvan skriver:

  Sådana blomerbjudande skulle det behövas här. Här kostar en vanlig liten pence 11 kronor styck. Köper ändå några till gravarna.
  Jag ska sätta frö i småkrukor och driva upp krasse. Den blommar så sent så man måste driva upp dom om man ska ha glädje av dom innan det fryser.
  Annars åskar det förfärligt. Igår var datorn avstängd hela dagen och det ska åska idag också.

  • Ingrid skriver:

   Nu är de här plantorna små, men de brukar bli fina ganska kvickt och när man kan ha dem i växthuset går det ju ännu fortare.
   Man har varnat för åska och regn här också, men än så länge är det lugnt på åskfronten och solen lyser lite svagt.
   Kram!

 7. Syster Kerstin skriver:

  Oj så härligt med alla plantor, jag hoppas få njuta av blomsterprakten i trädgården i sommar!
  Hoppas att ni får en ”uthärdlig” helg.
  Klem K.

Kommentarer inaktiverade.