Idag hissar jag flaggan för Kerstin!

Lillasyster Kerstin fyller år idag. Grattis, grattis!

Idag skiner solen så vackert, men det har varit en kall natt, -10° hade vi i morse, men nu stiger temperaturen snabbt. Jag ska nog försöka ta mig ut på en promenad efter lunch, men jag är lite ”slak” idag, för igår kväll efter middagen fick jag ont i magen och det höll i sig nästan hela natten, först fram på morgonsidan gav det med sig, så det har inte blivit så mycket sova av.

Jag åt ett väldigt syrligt äpple före maten och det kan vara det som gjorde att jag fick ont. Jag vet att jag är lite känslig för syrliga äpplen. Det här var dessutom tyskt. Jag vill ju köpa svenska äpplen, men vi var på ICA och handlade och där finns det inte annat än utländska. Jag får gå på Konsum nästa gång fruktskålen ska fyllas på.

Jag struntade i gårdagens matprogram förutom avsnittet i Gokväll och såg på ”Uppdrag Granskning” och fick en illusion krossad. Ingvar Kamprad är nog inte den där mysiga farbrorn från Älmhult, som han velat ge sken av, utan en ganska kallhamrad affärsman, som med lister och knep lurar oss svenskar på skattemiljoner. Det enda svenska i IKEA är tydligen färgen på varuhusen. Det ska bil spännande att se nästa avsnitt.

Ha en fin torsdag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

18 svar på Idag hissar jag flaggan för Kerstin!

 1. Znogge skriver:

  Jag tror inte att nationaliteten på äpplena spelar så stor roll för magen. Däremot är det visst vanligt att man kan vara känslig mot skalen. Kan vara värt att testa att skala dem.

  Kram

 2. helena skriver:

  Hoppas att det ”bara” var äpplet. Jag kan inte äta äpple på tom mage, det känns med en gång om jag gör det.

 3. Ailas skriver:

  hej!

  Soligt och kyligt även här, men snart ska det bli mildare visar prognoserna.

  Jag kan inte heller äta äpplen utan vidare, magen är ganska känslig. Precis ätit fisksoppa och den hoppas jag känns bra. God var den i alla fall.

  Kamprad är en ganska opolerad man, men som totalt ändå skapat en massa arbetstillfällen och gett många möjligheten att för en hyggligt billig insats skapa ett hem. Det försvarar inte hans skatteaffärer eller hans girighet, men jag tycker ännu sämre om alla dessa klippare och klåpare som inte presterat något. Kamprad ser jag idag som en ålderstigen man, som jag låter vara i fred… Han visar tydligt att miljarderna inte gjort honom glad och lycklig… eller har jag fel?

  Trevlig eftermiddag!
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Jag tror att graden av lycka och graden av förmögenhet inte automatiskt går hand i hand.

   Ingvar Kamprad är nog nöjd med vad han åstadkommit och att han förlorar humöret när Uppdrag Gransknings reporter smyger sig på honom i mörkret efter en julfest är helt förståeligt.

 4. Åsa! skriver:

  Klart att Kamprad är bissnissman, det är väl enda sättet om man vill bli stormrik, tyvärr.

 5. Sylvia skriver:

  Ingvar Kamprad har nog velat framstå som en lite trögtänkt gubbe från Småland som hushåller med varje krona och som vill värna om sitt företag men enl ”Uppdrag Granskning” har han en helt annan sida också. Att han sedan begär svensk folkpension är nog ett bevis på att snålheten BEDRAR visheten.
  Vi vill helst ha svenska äpplen. Ingrid Marie tycker jag är fina men de börjar också försvinna i affären. Ingen dum idé att skala innan man sätter tänderna i äpplet 🙂
  Kram Sylvia

 6. Godkväll i stugan !

  Jag kan inte heller äta äpplen, men det spelar ingen roll vad de kommer ifrån för land.Sedan de gjorde en titthålsoperation 2003, kan jag inte äta dem.

  Farandet igår var ju inte klokt,nu ska jag dela på nycklarna, så detta inte händer en gång till.Fick åka för egen räkning i dag till Maxi men med Dennis kort betala en videokamera för 1.111:- som jag hade handlat åt honom i går, åh, så söt sa jag, en sådan vill jag ha.Och då sa han,köp en på mitt kort.Försöker få igång den,men bruksanvisning på svenska finns bara på en liten skiva.Vet ej om den ska in i datorn, nej så invecklat.Dennis har ju ingen dator, han får väl skaffa dvd som är som en laptop.

  Ska ta ett kort på den, så alla kan få se den.Alla var väl att ta i ,de som kollar min fotoblogg menar jag.

  Ha en skön kväll. Kram Majsan

 7. Kicki skriver:

  Jag blev också lite fundersam över Kamprad, nu har han tydligen backat på det han sa också.
  Det var väldans vad mycket djur som poserar i er trädgård. Räven var jättefin, ingen skabb där inte.
  Matprogrammen var jag ganska intresserad av tidigare. Tittade gärna på Nakna kocken James Oliver, när det programmet var nytt och på matTina. Men som det är nu så skiter jag i allihop, det är bara FÖR mycket.
  Vi ska få ha kvar det soliga vädret över helgen, det tackar man för.
  Kram

  • Ingrid skriver:

   Visst är det mycket djur hos oss! Idag hade jag en så fin hackspett på en talgboll och tänkte hämta kameran, men så flög den iväg.

   Jag har tröttnat ganska rejält på matprogrammen och just nu är det bara ”Halv åtta hemma hos mig” som jag tittar på då och då. Och så matinslagen i ”Gokväll”, men dem får man ju liksom på köpet.

   Det ser ut att kunna bli fint här också till helgen 🙂

 8. Agneta skriver:

  Äpplen skalar jag alltid då dom alla är besprutade samt att skalet är hårdsmält och lite svårt att tugga.
  Min sjuka grovtarm reagerar på äpplen, särskilt om dom är lite omogna/sura. De flesta är nog lite känsliga mot syran i äpplen samt att man får gaser som gör superont..usch!
  Med åren kommer ju divertiklarna i tarmen där gaserna sätter sig och attans…kolik-ONT!
  Jag retar mig på att det ska va så förbaskat svårt att köpa svenska äpplen! Vi har gott om den varan så jag kan inte begripa varför det måste imoprteras 🙁

  Ska bli intressant att se del 2 om IKEA. Sönerna syns inte alls till, men dom kryper väl snart fram ur gömmorna, om dom vågar. Men även dom bor ju utomlands så den svenska skatten tynger inte dom heller.

  Grattis till Kerstin, syrran i Stockholm är det väl?
  Nattiskram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!
   Det stämmer bra, Kerstin det är lillsyrran i Stockholm. Hon börjar uppnå aktningsvärd ålder hon också, för hon fyllde 67 år.
   Kram Ingrid

 9. Janne skriver:

  Morron ! Tittar in och ser vad som är på gång i Stenstugu,

Kommentarer inaktiverade.