Inbrott i Klintehamn

Så var det dags igen

2012-05-18 04:47, Stöld/inbrott, Gotlands län

Konsum, Klintehamn Ett inbrottslarm utlöses och polipatruller samt väktare åker till platsen.

Inga gärningsmän finns då kvar men man kan konstatera att dörrar till butiken är uppbrutna och att stora delar av lokalen är genomsökt kan man konstatera efter de spår som efterlämnats. Tillgrepp av tobaksvaror har sedan skett. Det är dock okänt i vilken omfattning.

Organisation
Polismyndigheten Gotland

Tjuvarna hade gott om tid på sig skriver Helagotland.se

Klintehamn känns som ett riktigt tjyv- och rackarsamhälle just nu. Brandbomber, bilbränder, bilinbrott och nu inbrott på Konsum 👿

Beträffande min bil som jag varit utan nu i snart två veckor efter inbrottet i den, så har jag pratat med verkstaden idag igen. Nu har delarna till bilen kommit och förhoppningsvis kommer de att hinna åtgärda den i början av nästa vecka, men de är kort om folk………. ❓

I morgon klarar jag mig i alla fall utan bil, för då ska jag på bussutflykt med SPF.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Jag blir så arg, Klintehamn, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

29 svar på Inbrott i Klintehamn

 1. Kicki skriver:

  Det är ju hopplöst med alla dessa inbrott och förstörelser.
  Här i vår affär, som fick nya ägare i augusti i fjol gapar hyllorna altmer tomma. Jag tror att dom håller på att avsluta det hela, inga nya varor verkar tas hem.
  Två inbrott har de redan haft, senast togs deras dator för affären förutom cigaretter.

  Jag har också sovit illa på sistånde. Ligger ofta och läser mellan 2 och 3, det brukar hjälpa att somna om när jag läst en stund. I natt somnade jag först kl 2, sen jag haft kolik några timmar. Vaknade av hundarna, som ville ut kl 5 så det blev inte så många timmars sömn totalt.
  Jag har, till skillnad mot dig, ingenting att ligga och grubbla över, så jag borde ju kunna sova.
  Märkvärdigt att det ska behöva ta sån tid att få din bil lagad, det var ju inte så stora fel för en verkstad att fixa, efter vad jag förstår.
  Efter mycken möda har jag lyckats lägga in ett par videoklipp på min blogg. Nåt tekniskt geni är man knappast 😕
  Kram/Kicki

  • Ingrid skriver:

   Visst är det hemskt med all den är skadegörelsen.

   Jag ligger aldrig och läser. Blir jag alltför vaken kan jag gå upp och se på TV ett tag, det kan hjälpa.
   Din natt låter jättejobbig!

   Det är väl så att verkstäderna har sina bokningar och så kommer en sån här sak in mitt i alltihop och då är man väl inte direkt prioriterad.

   Så kul att se dina videoklipp, det blev ju jättebra!

 2. Karlavagnen skriver:

  Jaha, det låter som verkstädernas internationella ursäkter!!! Fantastiskt!!! Håll ut!!! Å lås om dig!!! Kram!

 3. Åsa! skriver:

  Det är så tråkigt med brottsligheten i Klinte 🙁

  Alla problem blir så stora på natten. Jag sitter ofta hos grubblande människor när jag jobbar, en gång sa jag till en kvinna att hon skulle stoppa ner alla bekymmer i en burk och skruva på locket, så kunde hon öppna den där burken när det blev dag igen.
  Kvinnan skrattade gott och faktiskt så somnade hon efter vårt samtal, om det var ren tur eller om skrattet fick henne att slappna av, inte vet jag. 🙂

  Men mitt bästa tips är att försöka tänka glada tankar när man vaknar på natten, förbjuda sig själv att komma in på de där sakerna som gör ont och oroar. Kanske kan du ha lite ”färdiga” tankar och minnen som du vet att du blir glad utav, så när du vaknar på natten plockar du genast fram dom.

  Varma kramar till dig från mig Ingrid, och hoppas nu du får en fin dag i morgon!

 4. Madde skriver:

  Fy så trist och så himla onödigt!
  Tur man inte har sin lilla Stickqvick-bod i Klintehamn säger jag bara, jag som lämnar det vidöppet och låter folk komma och gå som dom vill.
  Jag hade väl inte haft en sjal kvar om jag hade bott där :S
  Fast å andra sidan är väl sjalar och kläder inte så ”HETA” byten för tjyvar, dom vill väl ha något dom kan sälja vidare och tjäna pengar på.
  Sjalar är nog ingen bra bytesvara och man kan man ju inte RÖKA upp dom direkt 😉
  Ha en bra helg, det ska ju bli toppenväder på söndag, OCH varmt säger dom på nyheterna.
  Vi får hålla tummarna för det eller hur…?
  KRAMAR Madde

 5. Znogge skriver:

  Tråkigt när det blir så. Hoppas det är en tillfällig våg som går över. Men visst känns det mer än olustigt…

  Trevlig utflykt!

  Kram

 6. Raija skriver:

  Så tråkigt med förstörelse och inbrott. Hoppas du får din bil snart.

  Önskar dig en fin och trevlig dag på utflykten.

 7. Fy så tråkigt med inbrott… hoppas verkligen dom åker fast… ha så trevligt på turen imorgon=))

 8. Elisabeth skriver:

  Så trist det är med all förstörelse och inbrott, som drabbar andra. Jag börjar mer och mer tycka att dom på fängelse och skadestånd inte hjälper. De som förstör skulle få jobba av och göra rätt för den de förstört. Att möta sina offer, skulle nog vara mer jobbigt. så finns det förstås de som är känslokalla eller känslostörda och där är fråga vad som hjälper.

  • Ingrid skriver:

   Det är inte lätt att veta hur man ska göra för att få människor som begår såna här handlingar att komma på rätt väg igen. Det verkar som om känslan för medmänniskor och andras egendom blir allt sämre och sämre 🙁

 9. Bettan skriver:

  Men fyyy så trist med dessa inbrott =(… Hoppas sannerligen att gärnimngsmännen åker fast. Så att det snart kan få ett slut. Tycker att hela världen just nu har fått sig ett tuppjuck…. Va e det som händer & sker? Varför har brotten & våldet ökat så här alarmerande??? Dax att skärpa till straffen kanske? Sverige har blivit ett allt för flat land i mitt tycke. Vi kan ju inte landsförvisa våra egna, men om de kommer från annan plats kan de ju skicka hem dem när de inte håller sig inom ramarna… Önskar dig en bra dag/kväll. Kramis

 10. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Märkligt att inte polisen har en aning om vilka dessa huliganer är! Oftast är det ett gäng som är ”kända” av polisen. Oroligt och trist är bara förnamnet och inte verkar det vara fastlänningar heller. Det kanske är dags för patrullernade polis i området som vi hade förr i tiden i alla kvarte här i stan. Det kändes bra.
  Hoppas innerligt att din bil snart är återställd så att du kan röra dig snabbare vid behov!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Vi kan nog inte hoppas på några patrullerande poliser i Klintehamn, för här är polisstationen nerlagd sedan många, många år. Så här har skurkarna gott om tid på sig innan någon patrull kan rycka ut.
   Kram

 11. Ingrid skriver:

  Vad onödigt och trist för dig med inbrottet i bilen. Även med försäkring på den så kostar ju självrisken en del. Sen inte minst, obehaget att någon har brytit sig in i den.
  Hoppas du får den lagad snart.
  Trist med inbrott och skadegörelse på din fina ö.
  Här är det någon som klättrar in på balkonger och går in på nätterna när folk sover och stjäl hos dom. Även hos dom som bor flera våningar upp och har sina balkongdörrar på glänt.

  Nätter är värst för grubblerier och det har ju sin tid med sånt också.

  kram
  Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag har hopp om att få min bil i början på veckan, för även om jag har gångavstånd till affärerna, så blir man lite handikappad. Jag har ju svårt att bära sådant som är tungt.
   Fy så otäckt om man skulle vakna av att någon tagit sig in.
   Kram!

 12. Skatan skriver:

  Man behöver en bil ibland förstås. Men nuförtiden går jag och går så mycket jag kan, tar buss eller tåg till Stockholm för dääär är det alldeles hopplöst. Det låter ju alldeles förfärligt med alla inbrott. När du får tillbaka bilen har du tillgång till ett garage då? Vi får hålla tummarna i vilket all som helst att det inte sker igen.

  Hoppas du fick en riktig trevlig dag med SPF som lite plåster på såren.

  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju garage och bannar mig själv som bara den för att jag varit lat och låtit bilen stå ut.
   Jag kommer att skärpa mig nu när jag får tillbaka den. Då blir den insatt om nätterna!!

   • Jah Holis skriver:

    Det är ju inte ditt fel att folk inte låter din bil vara i fred. Jag har min bil (som jag ytterst sällan använder numera) på en hyrd p-plats intill huset där jag bor i Malmö. Där har den stått i många, många månader nu, i ur och skur och natt och dag, utan att det hänt något med den. Visst, man ska inte känna sig för säker, och bara ett kvarter därifrån finns en av de gator som har mest bilinbrott i hela Malmö. Där fick jag en gång en ruta i en hyrbil pangad av en idiot som trodde att jag lämnat värdesaker i bilen (vilket jag inte hade). Det är trist att råka ut för sådana saker. 🙁

    • Ingrid skriver:

     Min svåger som bor i Stockholm säger att han aldrig sätter in bilen i ett garage, för där har biltjuvarna fritt fram att försöka ta sig in i bilarna. Det är bättre att bilen står ute på en parkeringsplats där folk ser den ❓

 13. Inger Maryissa skriver:

  det är så trist med dessa inbrott
  och det händer så mycket nuförtiden….mera än förut tycker jag..
  kram och ha en fin fortsatt helg

Kommentarer inaktiverade.