Inbrottsvågen i Klintehamn….

…den senaste tiden, ledde till att man igår kväll hade ett stormöte på Rondo, där det framkom att folk faktiskt är rädda för att gå ut på kvällarna. I går morse upptäcktes också att att Klinteskolan under natten till onsdagen utsatts för svår skadegörelse och delar av skolan går nu inte att använda. Det är helt klart att något gått totalt snett i samhället och man ska nu försöka skapa ett nätverk, som ska arbeta för att stävja sådan här brottslighet.

Polisen har i alla fall lyckats få tag i de skyldiga till datorstölderna på Donnergymnasiet och Klinteskolan och samtliga datorer har kommit tillrätta. Även om inte all brottslighet i Klintehamn begås av elever från Hassela, så är det ungdomar därifrån inblandade och nu på morgonen rapporterade radio Gotland att en av dem, så snart han släppts efter polisförhöret, fått resa iväg på en dykresa till Egypten. Personalen från Hassela påpekar att de här ungdomarna ofta haft ett skitliv, men kan det verkligen vara rätt att belöna, i stället för att få lära sig att ta konsekvenserna av sitt handlande? Jag kan inte annat än tycka att det är helt barockt!

Klintehamn skulle kunna vara ett blomstrande samhälle, men så är det inte idag utan befolkningsunderlaget minskar och det finns hus i Klinte som säljs på fastighetsmarknaden med ”Klintehamnsrabatt” enligt ledaren i GA idag.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Nu får det vara färdiggnällt för idag, nej förresten! En sak till kan man ju beklaga sig över – Telia har fel på sin bredbandstelefoni – så vår fasta telefon fungerar inte. Tur att man kan kolla via mobilen om man har kontakt med yttervärlden eller inte. Jag pratade med sonen igår kväll ett par gånger och sista gången blurrade det i telefonen och när jag kollade förbindelsen idag går det bara fram upptagetsignaler vem man än ringer till. När jag kollade med Telia, fick jag beskedet att de höll på att undersöka orsaken till avbrottet.

Solen skiner ganska vackert idag och jag ska ge mig ut i trädgården. Min grässådd har gått ganska dåligt, så nu har jag varit och skaffat hem mera frön, som jag ska försöka mylla ner i de bara fläckarna, för det finns hopp om lite regn i natt.

Maken är redan igång med röjaren och gräsklippning i Dårskapen (änget söder om ladugården).

Det finns nog ingen som hatar maskrosor så mycket som han!

Bilden av en nyklippt Dårskap. Undrar du över namnet? HÄR får du en förklaring.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Klintehamn, Nyhetskommentar, Tyckt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

19 svar på Inbrottsvågen i Klintehamn….

 1. Gun skriver:

  Det är ledsamt när det blir otryggt där man bor. Ännu värre är det att ungdomar och andra får förstöra och förgöra, utan att behöva ta ansvar för vad de gör. Nu för tiden får de inga straff, mera paj paj på huvudet, annars kan dom ju få traumor för livet, helt horribelt. Jag har sett så mycket som väktare i butikerna, sen när vi har varit upp till ting med saken i fråga, ja då har dom ju haft en tragisk barndom osv osv, man blir bara så ledsen. Ibland kändes det som om jag var boven, i de fall då jag behövde pepparspray och handbojor. Någon gång undrades det över om det faktiskt var nödvändigt, hade inte lätt att använda det, för jag testade det själv på en kurs. När man blir tillpucklad så blodet rinner från armarna och öppna sår så man blir tvungen å ta HIV- test, ja då tycker jag att spary är helt nödvändigt. Men tyvärr går dom ju oftast ostraffade och böter är det onödigt att ge, för inga pengar finns. Sorgligt.
  Solen skiner men den förskräckliga blåsten ha rvi kvar ännu. Hoppas ni får linjerna i skick.

  • Ingrid skriver:

   Visst är det förfärligt att de barn och ungdomar som begår brott och inte kan skilja på ditt och mitt, inte får något straff. Man förstår mer än väl polisens frustration när det tar in en småbuse och sedan måste släppa dem efter några timmar.
   Någonstans har också föräldraansvaret försvunnit, nu är det dagis,fritis och skolan som ska sköta uppfostran och det ser vi resultatet av nu.

 2. Znogge skriver:

  Så det är så jag ska bete mig för att få åka till Egypten igen! Ja, ja… Ärligt talat så tycker jag det är hög tid att sluta dalta med vissa personer och införa tydliga konsekvenser i stället. Att få resa iväg efter detta tyder på en flathet som är mer än pinsam!

 3. Rosita skriver:

  Visst är det konstigt hur ”uppfostran” sker nuförtiden,man belönas…
  Min man brukar säga att skicka ut dem till ett lantbruk och låt dem ta ansvar för djur och jobba ur sig sina aggresioner,när kvällen kommer brukar kroppen vara nöjd.
  Förhoppningsvis har de lärt sig medkänsla,åtminstone med djuren och lite basala kunskaper om vad livet går ut på,sen bjuder ju oftast vi lantbrukare på rutiner och en fast tillvaro,något de saknar.
  Ja nu är ”moraltanten” färdig!

  Här skiner solen vackert,jag plågade kroppen igår med grästrimmning och idag blir det gräsklipparen,antingen man vill eller inte,jag har evenemang på gång och då gäller det att visa upp landsbygden från den finaste sidan.

  Kul att få se era bilder från guldbröllopsdagen och även de ”gamla” bilderna.

  • Ingrid skriver:

   Vi har haft familjehem på ett par lantgårdar här i trakten, där man tagit emot bökiga ungdomar.

   Hur det gått för dem vet jag inte, men några av dem finns kvar här i trakten och är arbetsamma och skötsamma, så helt fel var det nog inte att de kom ut på landet.

   Hoppas att det gick bra med gräsklippningen!

 4. Margaretha skriver:

  Håller verkligen med dig när det gäller att själv ta konsekvenser av sitt handlande. Hur trist liv dessa ungdomar än har haft har jag för min del mycket svårt att se att en resa skulle göra att hela den personens ungdomstid helt plötsligt glöms bort och allt blir hur bra som helst. Om man förstör andra människors egendom ska det kännas och kosta!

  Telia, Tele2, Google – jag börjar bli rätt trött. Helt plötsligt är jag utsparkad från min egen blogg t ex. Har blogspot och kan inte kommentera mitt eget och inte andra som har den. Nu kan jag gå runt för jag har en hemsida också och använder den, men alltid ska det vara något. Sen helt plötsligt kan jag inte köpa svart toner till min skrivare för ingen på HP känner igen den! Man tar sig för pannan. Har ju köpt den flera gånger.
  Nu blev lite gnäll från Hammarby Sjöstad också …

  • Ingrid skriver:

   På frågan till ansvariga på Hassela, om det verkligen var ett korrekt beslut att skicka den här grabben till Egypten, svarar man helt lugnt att det kommer att visa sig om en 4-5 år??? Flummigt som vara den skulle jag vilja säga!!

   Det har varit mycket krångel med bloggtjänsterna nu ett tag. Rena epidemin faktiskt 😉

 5. elisabeth skriver:

  vad tråkigt med den där inbrottsvågen, tyvärr så är det väl nästan lika överallt snart. Det är väldigt vackert där bakom söder om ladugården. Det kanske skulle passa med några andra betande djur, får……? . Det är också ett fantastiskt trevligt picknickställe vid dungen, där skulle många turister vilja sitta och vila…….ha ha ….. Tänk en sommar, det var antagligen en utländsk cykelfamilj eller gäng som bara stannar vid vägen och sätter sig på vår gräsmatta och picknickar, inte för att det gjorde nåt, men det kändes lite ovanligt, ingen som gjort så tidigare……. ha ha. Det är ofta många som cyklar förbi på vår väg, så vägen är väl omtyckt i det sammanhangen.
  kram ha en fin dag.

 6. Skatan skriver:

  Hej! Nuuu var det längesen … men här är jag i alla fall. Jag trodde att man lagt av med såna där ”lyxresor” för ungdomsbrottslingarna men inte … jag tycker också det är fel väg. Hur många ungdomar som sköter sig kan få resa på något så lyxigt som en dykarresa i Egypten? Det väcker nog ont blod hos många skattebetalare.

  Det är läskigt när man inte ens vågar gå ute vår-och sommarkvällar för att man är rädd för bovar och banditer. Nu måste det göras något drastiskt.

  Det blåser inte bara ordentligt i luften utan överhuvudtaget i samhället verkar det som …

  Kramar!

  • Ingrid skriver:

   Det är klart att det här upprör många. Och speciellt som det verkar som om man belönar dåligt uppförande. Vilken förälder skulle agera på det sättet?

 7. skogsnuvan skriver:

  På tal om telia eller ska man börja kalla dom för felia? Det är väl bara en tidsfråga innan dom klipper telefonen här. Hos en av mina jobbarkompisar har dom gjort det för att byn är för liten och för långt ifrån. Det värsta är att mobiltelefonerna fungerar skitdåligt för att inte tala om bredbandet men det skiter väl felia i. Jag blir så less när jag tänker på det.

  • Ingrid skriver:

   Här fungerar i alla fall mobilerna perfekt och den vanliga telefonen också för det mesta. Tur att man inte bor så isolerat så att de kan dra in vår fasta telefon. För det kan de väl inte??

 8. Agneta skriver:

  Hej, Ingrid!
  Låter ju alldeles förfärligt med oroligheterna i Klintehamn. Våldet finns överallt och ökar hela tiden. Här i stan är det bilar som bränns upp utan paus just nu.
  Jag vet inte åldern på ungdomarna, men som man sår får man skörda, heter det ju.
  Hoppas att det blir lugn o ro i Klintehamn för det är ju hemskt att folk ska behöva sälja hus till reapris ?
  Usch ja, inte är det lätt att komma tillrätta med våldet i vår värld och inte är det bättre när man tittar på TV. Bara krig o elände äverallt och sådant sprider sig.

  Hoppas i alla fall att ni har det bra och förstår att trädgården tar mycket tid denna årstiden. Vädret kunde vara bättre, regn och rusk utan paus och sotiga moln överallt…Isländska?

  God natt från mig/Agneta

  • Ingrid skriver:

   Det har varit väldigt oroligt nu ett tag i vårt lilla samhälle. Man tror att det är i storstäderna brottsligheten finns, men det är lika illa här på landet.

   Här vid Stenstugu är det i alla fall lugnt och vi sover gott om nätterna.

   Kram Ingrid

 9. Eva Henriksson skriver:

  Mycket ledsamt med ungdomsbrottsligheten!
  Jag tror de kämpar hårt mot den på Hassela men de kan väl inte alltid lyckas ??? Och inte går det fort heller…..

  • Ingrid skriver:

   Det tar väl sin tid att få de här vilsna ungdomarna på rätt köl.
   Fast jag tycker att Hassela har tillåtits dominera samhället allt för mycket. Alla stora gamla vackra hus har de köpt upp till sin verksamhet. Om det är bra eller dåligt, om husen annars kanske bara stod och förföll, det är inte lätt att veta?

 10. Lisa Arvidsson skriver:

  Hej!
  Jag får väl börja med att be om ursäkt för bredbandstelefonistörningen vi hade igår!
  Angående de telestationer som läggs ner, så gäller det bara stationer som har ledningar som går så långt att där inte ens finns en chans att leverera bredband där. Detta brukar också gälla ställen där det endast är ett litet fåtal abonnenter som drabbas. Eftersom alla i landet ska kunna ha tillgång till en telefon, måste vi också kunna erbjuda andra lösningar i dessa fall. Vanligen är kopparledningarna också så gamla och dåliga att risken är stor att det blir problem även på traditionell fast telefoni för de abonnenter som påverkas.
  Men telestationer där det går att leverera bredband blir alltså kvar. Så det är lugna puckar i Stenstugu i alla fall!

  Lisa Arvidsson
  Telia Kundservice

Kommentarer inaktiverade.