Inga röda ljus

Vilken fin dag vi har haft i dag. Visserligen har det blåst, men det har varit ljust och solen har visat sig. Morgonen och soluppgången var otroligt vacker.

Jag hade ju bestämt mig för att åka och handla i dag och jag började med att köra till Hemse, men innan jag kom fram dit var jag inne hos Gahm´s i Fardhem och köpte lottringar och kuvert för SPF:s räkning. Man får passa på när bilen ändå går.

I Hemse skulle jag till Gröna skylten, men innan jag gick dit gick jag in på Högbyhallen för att se om de hade någon lax och det hade de. Stora fina laxsidor och dessutom till bra pris; 129:-/kg med kundrabatten och hållbara ändå till den 29/12. Jag valde ut en på 1½ kg och sen funderade jag på om jag skulle fortsätta att handla resten, som fanns på listan, där eller om jag skulle vänta med det tills jag kom hem till Klintehamn igen. Jag beslutade mig för att vänta och gick bara in på Systemet och köpte mig en flaska glögg och vin och sen vände jag hemåt igen.

När jag kom in på Konsum tog jag fram min shoppinglista och började med att plocka till mig ett par rödlökar och på samma gång kom jag på att den hela kryddpeppar, som jag ska ha till sillinläggningen, var slut och det hade jag glömt att skriva upp. Ja, ja, nu kom jag ju ihåg det i alla fall! Jag prickade av på min lista allteftersom och till slut återstod bara röda ljus. Var finns de? Jag hittade inga, bara Birgittaljus och blockljus!

-Finns det inga röda ljus?
-Nej, det tror jag inte, för det var en som skulle ha det förra veckan och det fanns inte då heller.
-Får ni hem det innan jul?
-Det tror jag inte.

Varför stannade jag inte på Högbyhallen och handlade där i stället för att larva mig och vara lojal mot en Klinteaffär. Alltså, det blir jul utan röda ljus, men det kändes konstigt när jag satte vita ljus i stakarna tillsammans med julmanschetterna.

När jag griljerat den lilla färdigkokta skinka jag köpte på Konsum, provsmakade jag den tillsammans med rödbetssallad och en smörgås. Det blev en god lunch! Sedan tog jag på mig ytterkläderna igen och vandrade iväg till Konsum, för jag hade givetvis glömt den där kryddpepparn. Det man inte har i huvudet, får man ha i benen. Det är så sant som det är sagt!

Krister o Thomas! Biopaketet är ert. God Jul!

Bland dagens julkortspost fanns ett kuvert från Postkodlotteriet. Ett biopaket värt 410:-. Ska man kunna utnyttja de här biljetterna måste man åka till Visby, så det biopaketet blir en bra present till Krister och Thomas.

Trevlig fortsättning på onsdagen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Advent, Irriterande, Utflykter. Bokmärk permalänken.

16 svar på Inga röda ljus

 1. Znogge skriver:

  Röda ljus hör julen till men jag kan också tänka mig vita så det blir lite blandat. I adventsstaken föredrar jag dock röda men visst, ibland har nöden ingen lag. Konstigt att de inte tog in fler röda ljus dock.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   I adventsstaken har allltid vita ljus. De röda hör julen till. Visst är det konstigt att de inte tog hem röda ljus till julen. I och för sig hade de inga andra färgade ljus heller, bara vita.
   Kram

 2. Lena i Wales skriver:

  Känner mig hemma med begreppet, Det man inte har i huvudet får man ha i benen,hi,hi!
  Inte ha röda ljus innan jul är faktiskt lite konstigt. Här i Wales kan man inte få tag på det så enkelt, men hade med mig från Sverige!
  Vill önska dej en God Jul! Nadolig Llawen!

 3. Röda ljus använder jag sällan, men jag brukar byta ut adventsljusen mot röda när advent är slut. Men jag har en stor låda, som jag köpte på IKEA för ett par år sedan.
  Du har då verkligen farit runt idag och uträttat mycket! Här har det varit jämngrått och inte uträttats mycket alls… Men man får mer energi när solen lyser!
  I morgon är det ju vintersolståndet och sen vänder det – härligt! Det har varit en ovanligt mörk och grå höst i år!
  Må väl, kram, Monica

 4. Laila skriver:

  Röda ljus är jättefint men jag har helt gått över till vita. De passar alla tillfällen.
  Kram

 5. kraft´n skriver:

  Lite konstigt att de inte tar hem röda ljus när de var slut redan förra veckan.
  Får bli en vit jul tydligen. Kram Anders

 6. Kicki skriver:

  Jag har bara vita ljus i alla stakar iår, de röda ligger kvar i ett skåp.
  Kul att du vann på postkodslotteriet. Det var ändå en användbar vinst, även om du ger bort den. Vi vann en ny lott till decembers dragningar.
  Kram

 7. Gunnel skriver:

  Det där låter bekant att ha en handlelista med, men ändå glömma bort att köpa allt. Ibland undrar jag om det är nåt i luften i butiken som gör att jag blir så glömsk, fast jag är glömsk hemma också. Kram

 8. Elisabeth skriver:

  Nog är det många gånger jag fått gå ett varv extra till affären, då det jag skulle ha inte blev uppskrivet! Men lite motion blir det i alla fall!

Kommentarer inaktiverade.