Ingrid

Jag heter Ingrid Levander och jag bor på Gotland och där har jag bott hela mitt liv. Den 7 september 2010 fyllde jag 70 år, så det har gått några år sedan den här porträttet målades.

När jag var barn ville jag bli lärare, jag ville lära mig spela piano, och jag ville gifta mig med min kusin Göran. Inget av det gick i uppfyllelse. Jag blev först bondmora och sedan kontorist, jag lärde mig aldrig spela något instrument över huvudtaget och i stället för att gifta mig med min kusin, gifte jag mig år 1961 med Åke, en bonde från Fröjel och det har jag aldrig ångrat, för under de åren vi var gifta har jag nog dagligen fått höra hur älskad jag är.

När vi gifte oss flyttade jag till Åkes föräldrahem, gården Stenstugu i Fröjel. På gården bodde då också Åkes föräldrar och en gammal farbror. Jag, som alltid tyckt om djur, men aldrig tidigare varit i en ladugård, började snart hjälpa Åke med kor och kalvar och det blev min uppgift de år jag var hemma då barnen var små. När de blev större började jag plugga på Komvux, då var jag 44 år och mycket tveksam till en början. Hur skulle det gå? Men det gick jättebra! Det var så roligt. Jag läste ekonomi med redovisning och revision på heltid i 3 terminer och efter det fick jag genast jobb. Mina sista 10 år innan pensioneringen jobbade jag på Payex i Visby och den 1 augusti 2002 jobbade jag min sista arbetsdag där. Jag gick alltså i pension bara 62 år gammal.

Vi har 3 barn:

Eva född 1961, är gift med Claudio och deras två söner, Gaetano och Edoardo är våra enda barnbarn. Dem har vi ju tyvärr inte fått träffa så ofta eftersom de bott så långt borta. Eva har varit bosatt på Sicilien i nära 30 år, men i april 2012 flyttade hon hem till Gotland igen och sedan har resten av familjen plus en liten siciliansk fästmö (Edoardos) kommit efter. Eva och Claudio bor på Stenstugu, medan ungdomarna skaffat sig eget boende. Eva har efter jobb på lite olika ställen fått en fast tjänst på Försäkringskassan som administrativ assistent.

Bo född 1963, är sambo med Carina och de bor i Klintehamn. Bosse, som jobbar på Värme & Sanitet, har övertagit gården Stenstugu och vi får väl se vad som händer med den i framtiden. Nu får han ju Eva och hennes familj som hyresgäster ett tag i alla fall.

Krister född 1972, bor i Visby tillsammans med sin pojkvän Thomas och i september 2013 flyttade de in i en egen villa på Österhemsgatan i Visby. Krister jobbar på Försäkringskassan för tillfället (mars 2015) som controller och Thomas på Gotlandsresor.

I september 2011 lämnade vi över gården till vår äldste son Bo och köpte oss en lägenhet vid Odvalds i Klintehamn. Hit flyttade vi för gott den 10 september 2011 och här hoppades vi att få många fina år tillsamman i lugn och ro utan att behöva bekymra oss för snöskottning, eldning och gräsklippning. Tyvärr blev det inte som vi tänkt oss, för nu sitter jag här ensam utan min Åke.

Den 8 februari 2012 lämnade Åke mig och somnade in för alltid efter en kortare tids sjukdom. Jag har gjort en sida till minne av hans bortgång. Jag är trots allt glad att flytten blev av, för att vara ensam kvar på Stenstugu skulle varit för outhärdligt.

Nu försöker jag finna en mening i livet som ensam och jag som egentligen aldrig varit någon föreningsmänniska är nu engagerad på flera olika håll. Jag är kassör, medlemsregisteransvarig och webbredaktör i SPF Seniorerna Klinteorten och jag är sekreterare i vår bostadsrättsföreningen där jag också har hand om föreningens hemsida. Dessutom jobbar jag på Kupan i Klintehamn en eftermiddag i veckan. Jag sysselsätter mig!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Min Poesibok
http://ego.stenstugu.com/#6

Här är en länk till några tidningsartiklar som handlat om oss.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Och HÄR finns det några gamla klassfoton.