Inte kan man sitta inne…

…bara för att det blåser och är lite kylslaget. Det blir ju bara för hemskt trist! Med den vindtäta regnjackan på kändes det ganska behagligt trots blåsten när jag var ute på förmiddagen och klippte gräset. Det är ju helgdag i morgon och då måste man ha det fint i lilla täppan. Men mina försök att sitta på uteplatsen när solen behagade visa sig gick i stå. Det blev för kallt!

Jag gick in igen och efter lunch lånade jag ”Andra andningen” av Sofie Sarenbrant och satt och läste den tills batteriet i läsplattan var slut. Jag måste säga att den här Denver TAC 70061 var billig när jag köpte den, men det är som alltid, man får vad man betalar för och det var ett dålig köp. Den är enormt seg! Så fort man ska försöka surfa står den bara och tänker och tänker och tänker. Och när sidan kommer upp och jag vill förstora den eller göra något annat är det också väldigt segt innan den ”lyder”. När jag sitter och läser tar det inbyggda batteriet slut på ett par timmar, även om jag stänger av WiFi-anslutningen. Den är definitivt ingenting jag kan rekommendera.

När jag druckit eftermiddagskaffe åkte regnjackan på igen och så gick jag ut på en promenad. Det är ju väldigt vackert överallt just nu med både vilda blommor…

…och blommande träd, här är det rosenhagtorn vid dagiset.

Tallkottar kan minsann var vackert det också och…

…så gullregn förstås.

I morgon är det Kristi Himmelsfärdsdag och då hoppas jag att det bli lite bättre väder, så att alla som är lediga kan få en fin dag. När jag jobbade brukade jag alltid försöka ta semester just vid den här helgen och många gånger vi åkte till Sicilien just då.

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Klintehamn. Bokmärk permalänken.

30 kommentarer till Inte kan man sitta inne…

 1. Laila Östergren skriver:

  Trots blåsten så tog vi en promenad i förmiddags. På eftermiddagen var jag också ute och planterade de plantor jag köpt. Behöver flera men det får bli lite senare. Måste köpa ett par pelargoner också, mina gamla var inte mycket att hurra för. Ha en skön kväll och Kristi himmelfärdsdag.
  Kram

 2. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Bra att du skriver om din läsplatta för när man letar på nätet så är det stört omöjligt att veta vika egenskaper man ska vara extra noga med. Ja, batteritiden förstås men annars är det svårt. Gäller alla tekniska prylar. Även i en butik blir, i alla fall jag villrådig då det finns för mycket att välja på. Det är snart en hel vetenskap att köpa nytt.
  Behöver en ny datorskärm men efter att ha letat på nätet så inser jag att det gäller att vara uppmärksam och läsa den tekn. spec. noggrant för den ska passa till WinVista o.s.v.
  Usch, gillar inte sådant för man märker inte om prylarna är bra förrän man använt dom ett tag som nu med din läsplatta. Men inte alltid att billigt är sämst…

  Gillar ditt foto på tallkottarna som står sig så vacker mot vägen, grönskan och den vackra himlen. Bra fotograferat, som vanligt 🙂

  Älskar fågelbadet och har många ggr. funderat över om ett sådant skulle vara snyggt i hörnet på balkongen med en vacker hängväxt på. Kan även vara läckert inomhus och då som en piedestal. Beror såklart på i vilket material det är gjort. Plast är inte aktuellt, välter nog omkull. Hoppas att fåglarna vågar sig så nära huset för ett bad så att du kan få några fina foton 🙂

  Önskar dig en trevlig helg!
  Kram, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Mitt inlägg var avsett som en liten varning för den som kanske står i begrepp att skaffa sig en billig läs/surfplatta. Det är bättre att betala lite mera och få något som är bra, men visst är det väldigt svårt att veta vad man får för pengarna.

   Jag har också tänkt på det där fågelbadet, om nu fåglarna inte skulle uppskatta det, min täppa är ju inte så stor, så det kanske kommer för nära huset, kan man använda det att sätta en hängväxt i . Det är av järnsmide och tungt som attan och därmed står det väldigt stadigt.
   Ha en fin helg du också Agneta!
   Kram

   • Agneta skriver:

    Jag förstod det. Bra att få info. om alla tekniska prylar.
    Men oj…av smide som är så snyggt och för 100.-! Där gjorde du ett riktigt kap. Det jämnar ut sig 🙂
    Kramen

 3. Viola skriver:

  Här är en till som har tagit på sig en kofta under jackan. Jag har läst någon
  stans att det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder – så sant!
  I dag har det inte blivit någon promenad. Vi spelar bridge på onsdagsdagarna mellan 12.16.30. Det var terminsavslutning idag. Resultatet har inte kommit än men det kändes som att det gott bra,
  Visst är det ljuvligt med alla blommor både i trädgårdarna och i naturen.
  Fotot på tallkottarna var jättefint.
  Jag tycker att guldregnsträdet är så vackert, men man ser det inte så ofta.
  Trevlig helg!
  Kram Viola

 4. Znogge skriver:

  Så är det oftast tyvärr. Jag har en iPad och den är jag nöjd med. Sedan är det i och för sig Husse som använder den mest men det är en annan femma.

  När jag var lite varnade min mamma alltid för att gullregn var så giftigt så när jag gick under ett vågade jag inte ens andas 😀

  Kram

 5. Gunnel skriver:

  Man tänker ofta inte på att även kottar kan vara vackra och inte bara blommor. Både gullregn och blåregn är väldigt vackert. Kram

 6. Kraka skriver:

  Två morgnar i rad har jag valt bort morgonpromenaden. Ett tungt vägande skäl har naturligtvis varit den påkomna kylan, men allmän trötthet är naturligvis också ett tungt vägande skäl.
  Idag blev det betydligt varmare frampå dagen och efter att jag sovit åkte jag hem till en av mina vänner i hammarkullen för att hämta en nyckel till hennes förråd. Jag ska ställa in lite saker där. Vi satt i hennes trädgård och drack kaffe och i solen var det varmt.
  Den här tiden ska man försöka ta vara på, nu när blommorna är som vackrast.

  Kram

  • Ingrid skriver:

   Man måste verkligen ut och njuta av allt vackert. Här är det kallt, men också väldigt torrt. Lite god värme och ett livgivande regn skulle sitta bra.
   Kram

 7. Skogsnuvan skriver:

  Nej det är bara att klä på sig och ut. Idag har det varit skapligt här och inte blåsigt även om det inte är många plusgrader. Fina blommor hos dig och nog har vi ett avlångt land. Jag har klippt gräset för första gången och resten av dagen har jag firat med tårta gång på gång.

 8. Lambergsfrua skriver:

  Ja kallt och blåsigt har det varit, ändå finns sommarvibbarna där med alla blommande växter, buskar och träd. Shorts får du köpa senare, då värmen slår till igen. Tack för att du delar med dig av alla underbara blommor – det är en stpr gåva att vi får uppleva detta.
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

 9. Inger Maryissa skriver:

  Helt underbara foton !!
  Speciellt denna tid på året får mig att minnas min första sommar med mamma då vi äntligen fann varandra på riktigt
  den sommaren blommade allt på buskar och träd något helt fantastiskt
  och oj,….så fint det ser ut med Tallkottarna….helt underbart
  Kramar

  • Ingrid skriver:

   Nu är det en underbar tid och med det här omslaget till kyligare väderlek får vi kanske behålla blommorna längre. Inget ont som inte har något gott med sig.
   Kram

 10. Inger Johansson skriver:

  Nej, hu så kallt det har varit idag! …och inatt då…hämtade barnbarn i Örebro, tjejerna hade missat sista bussen, och när jag åkte hem tändes lampan, som varnar för frost…+4 grader bara!!!
  Underbara bilder Du visar i Din blogg!
  Kram Inger

  • Ingrid skriver:

   Det är verkligen kyligt nu, men ännu har ingenting blivit förstört av frosten här i alla fall.
   Så gott för barnbarnen att de kunde ringa dig och få hämtning.
   Kram

 11. Har ett gullregn som jag fått av en f.d. granne i Stockholm, men mitt blommar minsann inte så där vackert. Det är nu 3-4 meter högt men har inte en enda blomma! 👿
  Och tallkottar kanske är vackra, men har man hundratals höga tallar runt tomten så har man driver av pollen från dom. Altanen har nu varit gul i veckor trots att vi spolar av den titt och tätt! 👿 Rosenhagtorn har jag också, den är vacker nu men brukar få nått skräp på sig framåt sommaren så jag har varit inne på att ta bort den! 👿 Annars är det mesta fint….. 😈
  Det är inte klokt vad jag gnäller, men jag är sur för att det är så kallt och blåsigt. Var ute på altanen och vattnade alldeles nyss så nu är fingrarna stela som ispinnar så jag var tvungen att gå in. 🙁
  Men…jag är faktiskt rätt glad ändå. Sommargästerna har åkt, så nu kan man återgå till att jobba lite i trädgården – vilket behövs! 😆 Igår hade jag besök av bnloggvänninan Marlise och hennes fru Brigitte från Tyskland – och dom var jättetrevliga. Trots språkförbistringen (det var 55 år sen jag läste tyska i 3 år) så gick allt som smort. Jag hade hunnit klippa gräsmattan (bellismattan), vattna lite och Rolle var bussig och rensade lite ogräs på framsidan innan dom kom från Lummelunda där dom hör ett hus. Det enda felet var att dom bara stannade i två timmar…..Få se om dom kommer tillbaka en solig dag! 8)
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Här är också allting gult av pollen, trots att det inte finns några tallar i närheten och jag vet hur det brukar se ut hos Bosse. De har massor av tallar på tomten, så jag kan föreställa mig hur ni har det just nu.

   Så trevligt med bloggvänner på besök. Marlise är och hälsar på mig också ibland (i bloggen alltså) och när jag skrev om besöket i Lummelunda, som jag och Ann-Marie gjorde för ett tag sedan, skrev hon just om att de hade ett hus där.
   Hoppas att det snart blir varmare!
   Kram, Ingrid

 12. wiolettan skriver:

  Oj, vilka vackra bilder. Alla blommor som blommar och tallen med kottarna, helt underbart.
  Jag skulle inte klara av att läsa på detta sätt, svårt att få kontakt, dröjer länge och batteri som tar slut. Om det då är något mycket spännande avsnitt så tär det väl på nerverna?
  Nej, en vanlig bok väljer jag nog.
  Hoppas att du får en finfin dag.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   När man väl laddat hem en bok och startat den fungerar allt alldeles utmärkt. Då bläddrar man sekundsnabbt mellan sidorna. Men det retar mig att batteriet håller så dåligt.
   Kram

 13. Eleonora skriver:

  Det var helt underbara bilder som du visar av moder Natur. Du är duktig med kameran!.
  Snart helg igen och då reser jag till Guldlock. Tänk hon fyller 8 år nu! Ska bli så roligt att
  få träffas igen.

  Ha det gott och stor sommarkram

 14. Hillevi skriver:

  Min gamla iPad har inte heller särskilt lång batteritid och jag har för mig att jag läste att det gällde surfplattor överlag (kanske inte de allra nyaste) medan däremot rena läsplattor har hur lång batteritid som helst. Fast jag tycker att det är bra att omgående kunna ”slå upp” information om något under tiden jag läser. Utomhus i sol ska läsplattorna vara mycket bättre, som vanliga böcker – mycket att tänka på om man ska skaffa nytt! 🙂 Dina bilder får jag titta på första juni, som vanligt är surfmängden slut så här dags på månaden! Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *