Jag blev ledsen….

…i dag när jag slog upp Gotlands Allehanda!

Vårdcentralen i Klintehamn stänger i dag och två veckor framåt, medan man diskuterar om den över huvud taget ska öppna igen. Naturligtvis går det inte att driva en vårdcentral för områdets drygt 3000 personer om man inte får tag i läkare, för nu finns det inte hyrläkare en gång som vill tjänstgöra i Klintehamn, men det är otroligt tragiskt om Klintehamns Vårdcentral skulle gå samma öde till mötes som Romas. Hur går det med Apoteket i så fall? Läggs det också ner?

Det verkar som om de tänker ta ner skylten

Nu hänvisas vi till Hemse, som inte har tillräcklig bemanning för att klara en så stor ökning av patienter, eller till vårdcentralerna i Visby, som har för små och trånga lokaler. Det känns som om det bara är att ”lägga sockorna i vädret och dra ner kistlocket”.

Klintehamns Vårdcentral

När jag ändå är i gång och gnäller kan jag ju också berätta att jag egentligen tänkt ringa vårdcentralen i dag och beklaga mig över mitt hjärta, som hackar och flimrar mest varje dag nu sedan ett par veckor tillbaka, men precis när jag tänker att jag måste söka hjälp går det över och pulsen går så lugnt och fint och allt känns bra. Igår mådde jag prima hela dagen fram till fyratiden på eftermiddagen, då flimret satte igång och det höll på ändå tills jag gick upp vid 3.30-tiden i dag och tog dagens metoprolol. En timme senare var det lugnt i bröstet och är så fortfarande. Jag har maxdos av den tabletten, så någon extra vågar jag inte ta.

Att vända sig till hjärtmottagningen i Visby är lönlöst, för det har jag försök och fick som svar av läkaren där, att jag skulle ”gå rätt väg via vårdcentralen om jag inte var nöjd med medicineringen”. Inte blir man glad precis och man känner sig absolut inte trygg.

Solen skiner i dag och det är 15°, men det blåser som attan. Något som jag upptäckte när jag tog min förmiddagspromenad. Jag undrar om inte den där ortosen behöver justeras lite, för den åker upp. I stället för att magplattan ska hamna mitt på magen åker den upp i midjan, men jag ska tillbaka om några veckor för en uppföljning, så då fixar de säkert till det.

Trevlig fredag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Förmaksflimmer, Klintehamn, Nyhetskommentar. Bokmärk permalänken.

18 svar på Jag blev ledsen….

 1. Bosse Lidén skriver:

  Jag förstår verkligen att du blev ledsen. En trist utveckling som jag också har drabbats av. 🙁
  Styrkekram Bosse

 2. Ja du Ingrid,de är inte lätt.
  Hösten är ingen lycklig tid för vissa.Jag lider tack o lov inte av den.
  Och trist med v.centralen och ditt hjärta.
  Kramar från BoB 🙄 🙁

 3. Skogsnuvan skriver:

  Nej men så förfärligt tråkigt. Vi har kvar vår läkare men hon går snart i pension och då blir det säkert likadant här. Det är minsann ingen fest att bo på landsbygden men jag trodde att det var bättre på Gotland. Trodde att många ville bo där så att det skulle vara lätt att få tag i vårdpersonal

  • Ingrid skriver:

   Nej, här vill man inte bo utan bara semestra och i Klintehamn utarmas all företagsamhet mer och mer. Vi får väl vara glada attvi har några dagligvaruhandlar kvar.
   Kram

 4. Geddfish skriver:

  Men, vad konstigt och så tråkigt! Och jag som blev så glad på vårdcentralen här, vi har flera stycken att välja på. Men jag bor ju i stan, visserligen en rätt liten en, jämfört.

  Varm kram, och jag önskar ett fint veckoslut, Gerd

 5. znogge skriver:

  Tråkigt när det blir så att vårdcentralerna lägger ner. Men i dag ska allt gå med vinst och då glöms människan bort. Ibland ’är vårdapparaten onödigt se. Att först gå via vårdcentralen är alltid det råd man får numera. Tycker du ska kräva en noggrann undersökning i alla fall.

  Kram och var rädd om dig!

 6. Här är en till som blev jätteledsen! 😥 Jag har varit på VC i Klinte fyra dagar i veckan utom under semestertider då jag fick gå till Hemse istället. Och detta i över ett år – men sista halvåret har min gubbe spolat och lagt om mig. Fast jag går fortfarande dit för att få en del omläggningsdetaljer. Så jag känner personalen väl – och dom mig – och OM nu Klinte ska läggas ned så hoppas jag verkligen att ”syrrorna” får flytta till Hemse. Där har jag ju varit varje fredag i ett år så jag är ju inte obekant med den VC heller, men Klinte är bäst….. 😉
  Och för dig som bor i Klintehamn måste det ju bli en stor olägenhet! Jättetrist!! 👿
  KRAM
  Susie

 7. Så många små orter som tampas med de här problemen 🙁
  Programmet på SVT om glesbygds-Sverige – minns inte vad programmet heter nu – förklarar en del … men sorgligt är det.

 8. Ulla skriver:

  Så tråkigt att du inte mår bra och dessutom extra belastning för dig och din kontakt med vårdcentralen. Har man dessutom hjärtflimmer då och då, tror jag att man behöver känna tryggheten att ha läkare till hands. Det blir väl så att ni som ev inte kommer att ha kvar vårdcentralen får vända er till akutmottagningen. Jag vet inte om jag berättat tidigare att jag bor 5 min från vårdcentralen. Fick en läkare ör 9 år sedan då jag flyttade hit och har henne kvar. Eftersom jag tydligen har en intressant sjukdom, Sjögrens syndrom, bör jag inte ha olika läkare. I Köping hade jag också en toppenkvinna! Tack vare henne orkade jag arbeta heltid till pensioneringen. Min nuv husläkare kallar mig till årlig kontroll. Har en hel del mediciner ,5-6 st på morgonen och sedan över dagen olika sorters för värktabletter och på kvällen mot kolesterol. Hon försöker skriva ut för ett år då jag är där, men om någon medicin tar, slut kontaktar jag henne under mina vårdkontakter och beställer mer. Om något annat problem dyker upp, skriver jag på mina vårdkontakter vad det gäller och att jag önskar kontakt. Oftast ringer hon upp mig nästa dag. Hoppas att det löser sig för er i din stad.

  Jag har också apoteket fem minuter från mig plus kondis, ICA, bibliotek och några småaffärer till. Men i morgon tänker jag beställa mina mediciner på Apotea. Har gjort det förr och det är bra. Slipper gå omkring och visa apotekspåsen för alla som bor här utan ska nog börja med litet höststädning mellan läsandet. Sedan några dagar har jag en konstig virus med frossa, svaghet, ont i öronen, värk i musklerna, ikväll överlämnades Pontus till lillmatten. Skönt! Ska krypa in under en filt och läsa HUSET LONGBOURN. Letade ikväll fram videon STOLTHET O FÖRDOM på vilken bok den första boken bygger. Där beskrivs tjänstefolkets liv på LONGBOURN.
  Styrkekram och hoppas på en solig helg!

  • Ingrid skriver:

   Tack för din kommentar Ulla!
   Vi har nog alla krämpor när vi kommer upp i åren lite och jag brukar försöka tänka på de som blir sjuka i ung ålder och måste medicinera hela livet. Jag läste om att diabetes ökar mer och mer. Men hur det nu än är så är det en klen tröst att andra har det värre. 😉
   Hoppas att du kryar på dig och att den där boken skingrar tankarna litet.
   Kram

 9. Ortosen ser verkligen stadgande ut, men jag kan föreställa mig att den känns…
  Jag har precis samma shopping-vanor som du- livsfarlig på plantskolan och totalt ofarlig i klädbutiker!
  Kram, Monica

Kommentarer inaktiverade.