Jag blir lite irriterad

När nu kostnaderna för snöröjning varit så liten i vinter tycker man att region Gotland kunde kosta på oss lite sand när det är halt. Jag har just kommit hem från en promenad och det är glashalt på sina ställen. Den blöta snön har frusit och det är rena skridskoisen här och var. Jag hade givetvis broddar, men det kändes ändå så osäkert att jag hade funderingar på att vända och gå hem igen när jag kom ut i Vallekvior, men jag tog mod till mig och fortsatte fram tills jag kom in i skogen och där var det givetvis inga problem, men Djurgårdslundsvägen var rena isgatan och trottoaren på Norra Kustvägen också. Fast sista biten hem på Donnersgatan var trottoaren nästan isfri.

En del kommuner har köpt in broddar som de delar ut till pensionärer för att få ner vårdutgifterna efter fallolyckor, men jag tror inte att det är kostnaden för broddarna som gör att de äldre chansar och går ut utan dem, utan det är nog helt enkelt så att de är för bökiga att sätta på och ska man sedan in i någon affär ska de av och så på igen när man går ut. Dessutom är de ganska jobbiga att gå med. Så länge det är ett ordentligt lager snö är det perfekt, men på is och barmarksfläckar är de inte roliga att ha under sulorna, men det är ett nödvändigt ont, för man kan ju inte sitta inne och invänta våren. Jag är övertygad om att ordentlig sandning skulle kunna förhindra många olyckor, speciellt här på Gotland där man inte saltar. Då blir sandningen ännu viktigare!

Fredag är det idag och jag har motionerat snabeldraken på förmiddagen och det var ganska behövligt. Snöikastningsdagen är de också, men någon snöskottning är det inte något behov av, däremot sandning som sagt.

Dagens ordspråk är ganska bra tycker jag:

Ekonomi är konsten att använda sina pengar på ett sådant sätt att man inte får minsta glädje av dem.

Med det ordspåket i åtanke ska jag ta och boka biljetter till årets revy, Sjutton också! Jag ska bara kolla hur många som vill gå med och om Hamnkaféet har någon afterrevy i februari?

Trevlig helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Tyckt och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

20 svar på Jag blir lite irriterad

 1. Jag gillade också dagens ordspråk! 🙄 Så idag har vi -bara för att vara lite oekonomiska -beställt en 47″-TV. Den gamla är bara på 32″ och den ska in i sovrummet och ersätta tjock-tvn som står där. Men oj vilka yttermått den här har, så det blir till att ändra på vår hylla. Som tur är går det att göra – även om det är lite knepigt! 😯
  TREVLIG HELG
  Susie

 2. Geddfish skriver:

  Jag brukar kalla mig ekonomisk, men det lät ju inget kul, så jag är nog inte detta jämt 😉 blandekonom, skulle jag vilja säga, för det är ju jag, som ska ha roligt och inte… nä, nu ska jag inte va sån, hihi.
  Jag äger broddar, men tar ogärna på mig, förresten är det inte halt här heller.
  Bordet är borta, väntar på nytt, son ser ut att dröja.
  Fin fredag, kram, Gerd

 3. Nä, inte är det roligt att promenera om man inte kan göra det någorlunda raskt utan är tvungen att titta ner hela tiden och fundera om det är tryckt att sätta fötterna här eller där…
  Kram!

 4. Znogge skriver:

  Här ska snabeldraken snart få komma ut och röra på sig men först vill två fyrbenta få lite i magen!

  Olyckan är lätt framme så det gäller att vara försiktig. Peppar, peppar har vi inte haft så mycket halka och det är jag glad för. Med två hundar i sällskap är det lätt att dratta omkull…

  Kram och trevlig kväll!

 5. Gunnar skriver:

  Här är det riktigt bra grusat idag men det har varit jättehalt. När det nu är kallare så blir det också bättre fäste.
  Jag har halkskydd under hälen och när vi är på stan så går jag på hälarna utomhus och tårna inomhus. Det funkar faktiskt bra även om folk nog undrar vad jag håller på med.

 6. Göran skriver:

  Hej kusinen!
  Halkan är ett stort bekymmer för många även här i Arboga. Varje år tar vi upp det i KHR och KPR och skäller på kommunens halkbekämpning. Det hjälper, de skärper sig och det blir bättre åtminstone fram till nästa vinter.
  Du som är med i SPF, be dem ta upp den usla sandningen i kommunens pensionärsråd och tala om var ni tycker att det borde sandas bättre. Det kan leda till eftertanke hos de som har ansvaret för snöröjning och sandning. Det kan man i alla fall hoppas.
  Trevlig helg! 😛

 7. Musikanta skriver:

  Håller med dig om att broddar är jobbiga när det inte är likadan beläggning överallt på vägen. Här är det barmark ibland och då blir det svårt att gå med broddar. Mina är så krångliga att sätta på så att de får vara på ständigt på ett par skor som jag promenerar med. Jag är tacksam att de inte åker av.
  Livskvalitet är att göra av med lite pengar då och då :-).
  Kram från Ingrid

  • Ingrid skriver:

   Jag hade en brodd förut som hette Yngsjöbrodden och den var så lätt att sätta på och ta av. Jag brukade ha en plastpåse i fickan och lägga ner dem i när jag gick in i någon affär. Jag får nog försöka att få tag i dem igen.
   Kram

 8. Bosse Lidén skriver:

  Det är jobbigt när man inte kan lita på underlaget. En halkolycka kan gå blixtsnabbt. Trist när det snålas in på säkerheten i en kommun. Fredagskram Bosse

 9. Karin skriver:

  Det är jobbigt med hala gångbanor! Våra är nu isfria (hur länge???) efter några dagars plusgrader. Hur funkar det att gå med stavar, hjälper det något tro?
  Kramar karin

 10. Lollo skriver:

  Jaså, saltar man inte på Gotland? Ja, då är ju sandningen ännu viktigare, förstås!
  Vad det gäller saltandet så tycker jag ibland att det är ett otyg. I vissa fall väldigt bra, men i andra ett ”onödigt ont” … Det hänger helt och hållet på väderleken.

Kommentarer inaktiverade.