Jag fick ett mail idag

Där ligger det, mitt paket med 800 000$!

Så fort jag fyller i mina uppgifter i ett bifogat formulär och betalar in 105$ i avgift kommer det att sändas iväg till mig. Kan det bli bättre?

Lite konstig är dock informationen om att avsändaren inte går att nå per telefon, för han befinner sig i Nigeria. Jag skulle ju vilja ringa och tacka honom så mycket.

Allvarligt talat är det verkligen så många som går på de här Nigeriabreven/mailen, så att det lönar sig för dem att hålla på och skicka iväg dem? Det är faktiskt skrämmande, att det är så många som är så naiva, så att de tror att en vilt främmande människa skulle ge bort så mycket pengar.

Idag är det mulet och grått, men ganska milt ändå. Jag har ringt till VC och fått en tid hos sjukgymnasten, för att börja försöka stärka upp musklerna i ryggen. Jag har stora problem med att hålla ryggen rak, men tycker ändå att det går bättre och bättre och jag har inte speciellt ont, i alla fall så länge jag håller mig lugn och inte gör något särskilt. Idag kunde jag till och med bädda sängen utan större besvär.

Ha en fin måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Irriterande och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

20 svar på Jag fick ett mail idag

 1. Gunnel skriver:

  De är energiska de där lurendrejarna. Jag har haft påhälsning av ett antal. Undrar också om det verkligen är någon som går på deras lögner efter alla skriverier som har varit. Ha en bra början på veckan.

 2. Kicki skriver:

  Så dom nöjer sig inte med att skicka mail, dom kommer ju stup i kvarten. Att skicka post kostar ju.
  Ja, nån tror väl förmodligen på ”sagorna”, eftersom det går att fortsätta.
  Ha en bra dag! Själv börjar jag bli lite smådeppig för Berras del, eftersom han inte får komma hem idag heller.

 3. Berth Häglund skriver:

  Hej Ingrid,
  Jag håller med dig om att det är skrämmande, dessa Nigeria-brev. Jag får själv ett par liknande brev varje vecka som slängs i skräpkorgen! Men vad hjälper det? Mailen bara fortsätter…..

 4. Ama de casa skriver:

  Lyllo dig som får så mycket pengar till en sån billig peng! 😉

 5. Skatan skriver:

  Ja det är verkligen skrämmande. Men några måste ju ”gå på det” för annars skulle det här lurendrejeriet sluta … antar jag.

  Kram!

 6. Ingrid, tack för upplyssningen. Sånt lurendrejarie! Bara ingen går på´t!

  3km going idag oxå + stretching enl duktiga Natalie, och ännu inga problems i min M. Piriformos, tack!

  En sån fin rosbuske, ju men Gotland är växzon 1.

  margareta

 7. Agneta skriver:

  Hejsan, Ingrid!
  Men du mera väl inte att du fått detta i vanliga brevlådan? Ditt namn, adress m.m. har dom ju då hittat. Klart att det sitter att antal personer här i Sverige och letar adresser som v.b. till Nigeria…helsjukt! Egentligen skulle detta lämnas till polisen så att dom kan spåra det så att det blir slut på tramset. ’Måste väl finnsas fingeravtryck?
  Klart att många går på detta annars hade dom väl slutat, antar jag.

  Men visst är rosenbusken otroligt vacker och kyrkogården ligger så fint såååå…! Gott att ha nära väg vilke tinte alltid är fallet, tyvärr. Får man lita till förvaltningen och dom är lite sisådär, trots att det inte är gratis.

  Skötn att läsa att din rygg är något bättre och då har du fått rätt behandling om det fortsätter såhär. Krya på dig!
  Kramen, Agneta

  • Ingrid skriver:

   Hejsan Agneta!

   Ursäkta mig, men jag har nog uttryckt mig klantigt. Jag fick det där Nigeriabrevet via mail och där var den här bilden av ”mitt” paket med.

   Vi pratade just om gravskötsel, en av våra grannar och jag och hade lite funderingar kring det. Kommer våra barn och barnbarn att fara omkring och sköta gravar som vi har gjort?

   Hon har anhöriga på tre olika kyrkogårdar och dit far hon minst en gång i veckan och sätter lösa blommor, ser till att plantera sommarblommmor och vattnar dem, och sedan kommer hösten och då ska det planteras ljung och så vinterdekorationer och ljus till All Helgonahelgen. Hon tror att vi är ett utdöende släkte 😉 vilket ju i och för sig är helt rätt 🙂

   Kram och godnatt!

 8. Margit skriver:

  jag tycker det kommer SÅ MYCKET på e-posten nu för tiden..Så många erbjudanden..och PÅSTÅENDEN..om vinster..jag brukar bara trycka bort dem…
  Kram!!

 9. Inger Maryissa skriver:

  Jo, jag har många gånger undrat över hur folk kan vara så naiva och tro på dessa Nigeriabrev / mail
  Inte visste jag de kom som brev också…bara att de kom som mail..
  Hoppas att det går bra hos sjukgymnasten och att din rygg blir bättre
  Stora kramar

  • Ingrid skriver:

   De där Nigeriabreven har funnits jättelänge. Det är många år sedan gick fick det första i brevform. De är säkert 10-15 år sedan jag fick det första.

 10. Suss skriver:

  Intressant, det är första gången jag ser ett sådant Nigeriabrev. Undrar om jag är för fattig i rullorna för att få erbjudandet? Håller med dig, hur naiv är man om man nappar på erbjudandet? Skönt att ryggen känns lite bättre, nu är du nog på rätt väg. Kram!

Kommentarer inaktiverade.