Jag fick godkänt!

I dag blev det tidig uppstigning, för jag skulle vara i Visby redan halvtio och startsträckan är ganska lång numera. Jag har vant mig vid att få dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro och bläddra i GA och lösa sudokut innan jag tar i håll med något annat på morgnarna och så ville jag ju ha det i dag också, så det var bara att masa sig ur sängen när mobilen pep, trots att jag sovit väldigt dåligt.

Det är väl larvigt och omoget, men att gå till tandhygienisten är det absolut värsta jag vet och i natt har jag legat och funderat över hur många hål hon skulle hitta, trots att det är ytterst sällsynt med hål numera.

Där kändes det ojämnt och vasst, där ömmade det lite i tandköttet och där var det en konstig kant, det var säkert något hål!

Så gick tankarna där jag låg och vände och vred på mig.

Att gå till tandläkaren, tycker jag inte gör så mycket, för då vet jag ju vad som väntar och jag är inte speciellt rädd för det och tar till exempel aldrig bedövning. Den lilla stund av smärta man får av borren står jag ut med. Men när jag ligger där i stolen hos tandhygienisten vet jag ju inte alls hur domen kommer att bli. Det är den ovissheten som är jobbig!

Jag hade en sömnlös natt totalt i onödan, för i dag fick jag verkligen godkänt och vi skiljes åt som de bästa vänner när jag var klar. Inte någon rynkad panna, inga bekymrade ögon, utan bara ett stort leende mötte mig när jag sa adjö.

– Då ses vi igen om ett år!

Årets värsta undersökning var avklarad och det var med lätt hjärta jag stängde dörren efter mig och gick därifrån.

Jag hade ett ärende på Östercentrum och när jag ändå var där gick jag givetvis in på Siesta och beställde en kopp kaffe och smörgås. Ingen räkmacka den här gången, utan en laxsmörgås och den smakade bra den också. Det är grått och trist väder i dag, så jag hade inte lust att ta någon promenad i Visby, så när jag ätit färdig körde jag direkt hem.

Trevlig måndag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Hälsan, Läkarbesök, Visby. Bokmärk permalänken.

16 svar på Jag fick godkänt!

 1. Lyckans ost. Skall dit 25. Fy farao säger jag

 2. På senhösten bet jag sönder en plomb, så det var bara att bita i det sura äpplet – vilket hade gjort ont förmodligen – och ta sig till tandis. Men det var snabbt avklarat, hade inga hål och när också tandstenen var borttagen så kom jag glatt ut från Gammelgarns gamla skola där den mest underbara tandläkaren som finns har sin mottagning. 😀
  Jag hade tidigare en hemsk tandläkarskräck, så efter att ha gått hos en som sövde en i massor av år gick jag inte på 10 år. Ända tills Rolles nya tandläkare visade sig vara en dam som behandlade folk med t.skräck. Då gick min skräck bort…men sen flyttade jag! 😥
  Hon rekommenderade dock den här killen (dom hade jobbat ihop) och när även min frissa gillade honom så gick jag dit. Och numera är jag inte ens orolig när jag åker dit…..Han är fantastisk! 😆
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Min tandläkare är hur bra som helst och det är väl hygienisten också, det är själva situationen som är jobbig och det kan nog ingen göra något åt.
   Kram

 3. Geddfish skriver:

  Tänk, vad vi människor är olika! Jag har aldrig haft varken tandläkar- hygienist- eller läkarskräck. Men det finns annat jag är rädd för 🙁 som jag försöker jobba bort.
  Grattis till ett lyckat besök, då! 😀
  Kram, Gerd

 4. Gunnar skriver:

  Grattis! Du har nog skött dig bra också! Hoppas att du sover bra nu i natt

 5. Znogge skriver:

  Stort GRATTIS! Själv väntar jag mig andra toner när jag väl kommer till skott och bokar en tid…

  Kram och ha en fortsatt bra måndag 😀

 6. Grattis – så skönt! Själv är jag aldrig orolig för vare sig tandläkare eller hygienist, men inte är det så värst behagligt, speciellt hos hygienisten. Men skönt när alla tänderna är glatta och rena!
  Här har det varit sol, vindstilla och någon minusgrad idag och jag kom nyss in efter en skön promenad tillsammans med en väninna.
  Kram, Monica

 7. Skogsnuvan skriver:

  Så bra Här är det slut på att få gå till tandhygenist för man har dragit in tandläkarmottagningen och det finns tandläkare bara 2 dagar i veckan och bara för akuta. Det blir sämre och sämre här med det mesta. Nu har i alla fall sopbilen varit hit som inte varit här på sex veckor.

 8. Inger Johansson skriver:

  …å jag som tycker det är så skönt att besöka tandhygienisten, nästan så jag somnar i stolen 😆
  Skönt att det gick bra för Dej!
  Kram Inger

Kommentarer inaktiverade.