Jag hade ju lovat….

…att tala snällt om den lille Golfen, men i dag har jag svurit långa ramsor och kallat den för både det ena och det andra.

Det var kallt i morse, för -8° är väldigt kallt för en gotlänning, men solen sken mellan snöbyarna. Jag klädde mig i varma kläder och vid halvelva tiden gick jag iväg till macken för att hämta bilen som varit på reparation. Jag har fått nya broddar, inköpta från Yngsjöbrodden, så det var inga problem att gå trots halkan på vägarna. Det ligger nyfallen lös snö på isen, så det är lurigt.

Jag gick genom skogen och där var det riktigt skönt

Väl framme vid macken kollade jag att allt jag bett dem göra blivit åtgärdat och nöjd och glad gick jag sedan ut och började skrapa rutorna för att kunna köra därifrån. Det var inte helt lätt att få bilen fri från is och snö, men till slut hade jag så bra sikt så att jag vågade ge mig iväg. Jag körde in till Konsum på hemvägen och handlade och sedan direkt hem och in i garaget.

När jag kom ur bilen och skulle hämta min kasse i baksätet fick jag se en strimma med olja där jag kört. Vad i 😈 är det nu? Jag kikade under bilen och där var det en pöl med olja och när jag kollade på oljestickan var den helt torr. Det fanns tydligen ingen olja alls! En hel radda fula ord 👿

Jag ringde först till Bosse och beklagade mig, men sen ringde jag till macken och bad att någon av killarna på verkstaden skulle kontakta mig och det gjorde de omgående. Två man kom hit och undersökte bilen och de säger att det är någon ventil som frusit sönder. Vadå frusit sönder?? Ska inte en bil tåla lite kyla? Reservdel är beställd och sedan kommer de hit och lagar den. Skitbil, skitbil, skitbil…..

Trevlig Trettondagsafton!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Irriterande, Odvalds. Bokmärk permalänken.

22 svar på Jag hade ju lovat….

 1. Gunnar skriver:

  Trist med krånglande bil! Särskilt nu när det är så kallt ute. Vi har minus 14 här i Karlstad och eftersom vi fortfarande är förkylda så får bilen fått stå idag.

  Jag tror att det är väl så kallt hos dig om du räknar in blåsten.

 2. Hmmm, misstänker man inte lite, att de gjort något fel på verkstaden? Men det är ju bra service, att dom kommer hem till dig och fixar det. Annars hade du ju fått bärga den ner till verkstaden, väl? Ja, usch, bilar ska bara gå!!!
  Hoppas att det ordnar sig utan allt för stora utgifter!
  Kram, Monica

 3. Yvonne skriver:

  Fina vinterbilder! Vi har nästan dubbelt så kallt men gissar det känns kyligare än graderna visar på en ö. Vilken osis med bilen då men bra service ändå om de kommer hem och fixar. Bilkrångel var orsak till att jag gjorde mig av med bilen för ett par år sedan och klarar mig utan. Du har inte tänkt på att leasa en bil istället? Det har ju blivit mkt billigare nu och man har alltid en nybil. Om jag skaffar bil igen så får det allt bli leasing för det är så hopplöst när det krånglar. Du hade i allafall tur att det inte skars sig helt pga oljebrist så du blev stående på vägen.(ja det gäller hitta ljuspunkter). Själv sitter jag nu på ett ca 1 timme försenat tåg till Eskilstuna. Det kom aldrig iväg från Örebro central pga lokfel. Suck. Hoppas det ordnar sig snabbt med din bil och trevlig trettonhelg önskar jag dig

  • Ingrid skriver:

   Jag har ju varit inne på att byta bil, för nu verkar det som om det ena felet efter det andra dyker upp. Få se hur jag ska göra. Leasingbil är ju ett alternativ.
   Hoppas att tåget fungerar nu så att du inte kommer fram alltför sent.
   Ha en fin helg du också!

 4. Lambergsfrua skriver:

  Men snälla nån! Jag tror faktiskt inte att det är något som frusit sönder. Det är nog snarare så, att killarna på verkstan har gjort något misstag, som orsakat oljeläckaget – men det kommer de naturligtvis aldrig att erkänna.
  Att ha bil kostar pengar, hur man än gör. Köpa nytt kostar, reparera kostar och leasa kostar också – men är väldigt enkelt och bekymmersfritt.
  Hoppas nu att reservdelen kommer snabbt, så du kan använda skitbilen ett tag till, medan du funderar på dess framtid 😉
  Ha en riktigt trevlig helg!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

  • Ingrid skriver:

   Visst är det ett mystiskt fel, men jag har googlat och det är inte helt ovanligt. Om det har något att göra med verkstadsbesöket är väl tveksamt, men vem vet….
   Trevlig helg till dig också!
   Kram

 5. Hillevi skriver:

  Nämen, åhhhh! Fulvintern visar sitt gristryne!!! Tror att din golf är en en go’ en men lite misshandlad på verkstaden. Såna tider har vi idag! Ge din käre Golf en chans till och var sträng!

 6. Hej Ingrid ! Blunda för utgiften för en ny liten bil och åk ganska problemfritt i tio år till, jag tror du har gjort dej förtjänt av den ”lyxen”. Räkna kallt med att de år du har kvar, få eller många, så kan de bara bli bättre med en garanterat bra bil. Jag gör inte reklam för något märke men vet att en dålig bil förmörkar tillvaron. Hälsningar Britta

 7. Znogge skriver:

  Men så irriterande! Är det inte kallare än så ska väl en bil klara det kan i alla fall jag tycka. Jag hade satsat på en leasingbil. Finns förmånliga alternativ. Äldsta dottern med make har precis leasat en Skoda och det var ett förmånligt avtal.

  Önskar dig en trevlig kväll trots missöden.

  Kram

 8. Geddfish skriver:

  Frusit sönder??? Nänä. Det var något mysko.
  Jag tycker inte man ska ha en problembil, det tar för mycket energi. Man ska ha goda år i sitt liv.
  Så länge min bil funkar så bra, så behåller jag den. Skulle aldrig byta bort den, även om den är för stor. Det kostar att ha bil hur som helst, men är en frihet. Leasingbil är nog inget dumt val, för den som behöver nytt.
  Allt gott till dig trots allt, och kram, Gerd

 9. Gunnel skriver:

  Eftersom killarna kommer hem och fixar din bil lutar det kanske lite åt att de har dåligt samvete för något som inte blivit rätt. Bra att de åtgärdar det i vilket fall som helst. Kram

 10. Bia skriver:

  Bilar kan då sluka pengar! Jag gjorde mig av med min för ett par år sedan, men nog saknar jag frihetskänslan, att kunna sticka iväg när och vart man vill!
  Kylan har visst lugnat ner sig lite nu.
  Jag vill ha vår! 🙂
  Ha det gott! Kram!

 11. Kicki skriver:

  Nä fy fasen! Jag tror inte alls att nåt frusit sönder. När det byttes olja på vår bil i höstas så hade gängen blivit så dålig på pluggen som täpper till oljetråget att de fick byta ut pluggen. Annars hade den kunnat lossna. Jag tror att det är vad som skett med din bil och det borde verkstaden ha uppmärksammat.
  Jag förstår att det inte var några vänliga saker som sas till bilstackarn.

Kommentarer inaktiverade.