Jag har älskat dig så länge

Det regnade och blåste i morse och när jag morgonrustat färdigt visste jag inte riktigt vad jag skulle göra. Då satte jag mig vid köksbordet med några pärmar och började sortera papper och skriva nya register och nya lappar till pärmryggarna. Man roar sig så gott man kan! 😉

Fram mot lunch sprack molnen upp och nu skiner solen, men det är blåsigt och kallt. För en stund sedan hade vi bara +3° i skuggan, så i stället för att gå ut när jag ätit, satte jag mig och såg en film på SVTPlay.

Det var en av mina trogna bloggläsare som mailade mig i morse och tipsade om den här filmen, som heter Jag har älskat dig så länge. Hon hade sett att jag såg En oväntad vänskap i lördags och trodde att jag skulle tycka om den här filmen också.

Juliette kommer ut från fängelset efter femton år och får en oväntad fristad hos sin lillasyster Léa. Livet utanför murarna är en svår utmaning för Juliette, men den iskalla fasad hon byggt upp under alla år, börjar långsamt rämna.

Filmen finns bara kvar på SVTPlay till den 19 april, så jag tyckte det var bäst att passa på att se den när vädret ändå inte lockade till några uteaktiviteter och det ångrar jag absolut inte. Den var mycket rörande och spännande. Vill du se den kan du klicka HÄR, så kommer du direkt till filmen på SVTPlay.

Tack Eva-Lisa för tipset!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Film. Bokmärk permalänken.

24 svar på Jag har älskat dig så länge

 1. Ulla Anderstedt skriver:

  Båda filmerna är verkligen bra. Har sett dem tidigare. Ja, jag roar mig också med att se film ibland; idag måste jag vara inne. Har luftrörskatarr och har börjat äta penicillin idag. Ha det gott!kram

 2. Lisbeth M skriver:

  De är väl härligt att man kan se film mitt på blanka vardan? Själv väntar jag en kompis som jag bjudit på lite mat,som jag hade klart i frysen,men först ska vi ta en drink på terassen,va riktigt skönt o lä där.
  De behöver inte va så märkvärdigt,huvudsaken är att man ses.I morrnkväll ska jag träffa LF ARE som ännu jobbar,då blir det Isolabella.
  Visst är det livskvalite.
  I lördags läste jag ut Kristina Ohlssons bok Davidstjärnor innan dess läste jag hennes Lotus Blues lite svår i början ,men den blir bara bättre o bättre.
  Jag ska försöka se den där filmen me.
  Kram kram i vårvädret fr mi

 3. Geddfish skriver:

  SVTPlay är fantastiskt. Kanske jag ser filmen, verkade intressant.
  Här har då varit sol i flera dagar, men kallt! Inte så det är skönt att vara ute, antingen sitta i lä, eller så gå i skogen.
  Kram, Gerd

 4. Astrid skriver:

  Vet du jag beundrar dig så mycket
  Du tar dig för saker du bloggar, du lever livet
  Jag borde så mycket men inte blir det av trots regn och rusk

 5. Karin skriver:

  Funderade också just på den filmen, men fastnade för dokumentären om Jailbirds Singers istället. Den var rolig, tankvärd och sorglig.
  Kramar Karin

 6. Znogge skriver:

  Tack för tipset! Tycker mig minnas att någon annan också rekommenderat denna film så kanske är det läge att komma till skott. Blir inte så mycket tevetittande för min del…

  Kram

 7. Nä, sitta och glo på TV på dagen – det har jag inte ro till! *fniss* Dessutom så har jag ju inget ljud i datorn sen jag av misstag tog bort ljudfilen!! 🙄
  Istället fick jag en hel del annat gjort under den här iskalla dagen. Först skötte jag om blommorna inne, sen rensade jag två ”diverseskåp” i hallen. Herregud vad skräp man samlar på sig. Blev en hel påse full – och så hittade jag en hel del användbart också! 😉
  Sen roade jag mig med att sitta framför datorn (vilken skillnad mot TV *fniss*) och sen chockade Rolle mig med att säga att vi skulle gå ut en timme och göra lite nytta. Det hade ju blivit riktigt fint väder….. 😆
  Så jag lyckades rensa 1/6 under rosenrabatten och Rolle fick räfsa om gräsmattan på baksidan, det hade blåst ner en fruktansvärt massa småkvistar och kottar IGEN från den stora lärken. 👿 I morgon blir det förhoppningsvis 3/6-delar av rabatten rensad – om vädret tillåter – så att man blir klar någon gång! 😈
  KRAM
  Susie

  • Ingrid skriver:

   Jag satt faktiskt inte framför tv:n utan satt vid köksbordet och såg filmen på paddan.
   Du är alltid så flitig, men det vill väl till om man ska ha så fint i trädgården som ni har. 😉
   Kram

 8. Musikanta skriver:

  Tack för länken! Jag ska absolut se filmen. Jag har också hört att den var bra. Inget promenadväder idag – har bara gått gallerian fram och tillbaka på IKEA i Linköping idag. Isvindar här också.
  Kram från Ingrid

 9. wiolettan skriver:

  Tack Ingrid för ditt tips. Jag tycker om sådana filmer.
  Här hade vi lite hagel igår och lite regn men idag skiner solen fast det är bara plus 5 grader ännu.
  Hoppas att du får en finfin dag.
  Kram

 10. Birgitta skriver:

  Det var väl en utmärkt idé att softa framför en film i ruskvädret. Det blåser ju så infernaliskt. Och igår var det förjävligt faktiskt. Hade jag haft dagen ledig så tror jag att jag gjort exakt samma sak som du :).
  Tack för filmtips!
  Kram

 11. Mien skriver:

  Hm, det kanske är något för mig och min blodpropp att göra i eftermiddag!

  • Ingrid skriver:

   Vad i all sin dar, har du fått en blodpropp! Jag har ju ingen koll på dig nu när du inte bloggar längre och facebook är jag så dålig att hålle mig uppdaterad på.
   Hoppas att du får bra hjälp och se gärna filmen nu när du är konvalecent. Jag tror att du kommer att gilla den!

 12. Anna/notonmusic skriver:

  Tack för bra filmtips, ska försöka hinna titta på den på fredag eller lördag 🙂 Tror jag skulle gilla den. En oväntad vänskap är jättefin verkligen!

Kommentarer inaktiverade.