Jag har varit otrogen

Idag blev det tidig uppstigning, för jag skulle lämna bilen på service vid halvnio-tiden. Det var tur för mig att gårdagens och nattens regnväder (vi fick nästan 15 mm nu igen) hade gett med sig, för jag skulle ju gå hem från verkstaden. Solen sken så vackert idag, men det är klart att så tidigt på dagen var det ännu lite svalt.

Vad skulle jag nu göra idag, när jag kommit igång så tidigt? Jag bestämde mig för att åka till Visby. Jag hade faktiskt ett ärende, för häromdagen när det blåste så hemskt, kom det en kraftig vindby precis när jag låst upp ytterdörren för att gå in, jag öppnade dörren men tappade taget om handtaget och dörren for upp med sån kraft att dörrbromsen gick sönder, så en ny sådan skulle jag köpa på Clas Olsson.

Vädret var verkligen skönt, men det har blåst hemskt idag också och när jag gick Adelsgatan ner stod håret som en sky omkring mig och den långa luggen hängde ner i ögonen så att jag nästan inte kunde se. Jag hade en klipptid beställd hos min ordinarie frissa i Klintehamn, men när jag kommit till Hästgatan upp mot Öster och passerade Sax Och Kam kunde jag inte motstå att gå in och höra om de hade någon ledig tid och det hade de. Så härligt! Jeanette tvättade, klippte, fönade och fixade och efter besöket där kände jag mig som en ny människa.

När jag satt på Siesta och åt min räkmacka ringde jag till frissan i Klintehamn och avbeställde den bokade tiden och när hon frågade om hon skulle boka in en ny tid blev jag ju tvungen att erkänna att jag varit otrogen. Hon förlät mig och sa att jag var välkommen igen nästa gång det var dags.

Sen snurrade jag runt i butikerna på Öster och köpte ingenting, förutom den där dörrbromsen. Jag provade ett par shorts på Lindex, men de såg så anskrämliga ut på mig, eller det kanske var så att det var jag som såg anskrämlig ut, så det blev inget köp.

När jag satt och väntade på att bussen, som jag tänkt åka hem med skulle gå, ringde de från verkstaden och talade om att bilen var klar för avhämtning, så det var bara att kliva av vid Preem när vi kom till Klinte, betala för servicen och sedan köra hem. Nu ska väl den lille Golfen förhoppningsvis rulla ett år till utan problem. Fast det stod något i protokollet om batteriet…….

Trevlig torsdagskväll!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Utflykter, Visby och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

22 svar på Jag har varit otrogen

 1. Anna skriver:

  Det låter som en bra dag och du fick ju mycket fixat.
  Jag känner igen känslan att man vill klippa sig pangbom 🙂
  Ha en bra kväll !

 2. Gunnel skriver:

  Den där otroheten behöver du nog inte ha så dåligt samvete för. Både Görans och min bil gick genom besiktningen så nu kan vi andas ut. Jag tycker du är lite väl optimistisk som provar shorts i det här kalla, bedrövliga vädret. Kram

 3. Geddfish skriver:

  Jag kan inte läsa ditt inlägg. men chansar på att det är soligt och blått. Skickar ögonlockskramar, Gerd

 4. Anne-Lie skriver:

  Så mycket du hann med den dagen. Du är en riktigt aktiv pensionär.
  Kram!

 5. Znogge skriver:

  Så skönt att få ordning på bilen och frisyren! På ett sätt är det bra med den vanliga frisören men det kan vara en fördel med någon som ser en med nya ögon!

  Kram och trevlig kväll!

 6. Elisabeth skriver:

  Trots blåsten, fick du en härlig dag! I bland blir bara håret för långt och då kan man inte vänta en endaste dag till! Ha dé gott!

 7. Viola skriver:

  Vad är det man säger – två flugor i en smäll – det är väl vad du gjort idag.
  Service på både bil och förare.
  Den här blåsten gillar jag inte. Jag har bihåleinflammation och får allt hålla mig inomhus. I kväll känns det mycket bättre. Förr fick man penicillin men nu avvaktar man och låter det ”självläka”.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  • Ingrid skriver:

   Det har ju blivit mer och mer restriktivt med penicillin och det är väl kanske bra, men jobbigt när man måste vänta på ”självläkning” i stället för att få en kur.
   Krya på dig!

 8. wiolettan skriver:

  Lilla Golfen, ja det är en mysig liten bil. Jag har också haft en sådan, vit var den och fungerade så bra.
  Så spontant du handlade, det där med frissan, så skulle jag vilja göra också, men jag är alldeles för feg. Tala om för min frissa att jag gått till någon annan, nja, joo, jag är feg.
  Fint att det är OK med bilen. Batterier tar slut förr eller senare, det brukar inte vara så dyrt.
  Hoppas att du har en solig och fin dag på Gotland.
  Kram!

  • Ingrid skriver:

   Det här är vår andra Golf. Den första, som vi köpte begagnad var vit och den jag har nu är vit metallic, silverfärgad alltså. Undrar om de finns att få i guld? 😉
   Det är regn och rusk idag!
   Kram

 9. Ölandsvindar skriver:

  Prova shorts. Det var modigt! Jag ryser bara jag tänker på det. På jobbet skojade vi alltid om att vi skulle dela ut varsin Valium innan vi gick ut för att prova årets baddräkt.Numera krävs det nog morfindropp eller annat starkt för att klara av den pärsen.
  Kram från Kerstin

 10. Lisbeth M skriver:

  Hej i fredagsblåsten, det har vart både regn o hagel och naturligtvis blev det på min runda.Duktigt av dig att prova shorts,jag hoppas gå ner nåt kilo innan jag vågar mig på att prova badkläder. Så nu tar jag 20 min på motionscykeln ochså,få se om det ger nåt resultat,skulle inte tro det.
  Nu är sådden klar i växthuset o i mitt lilla land,investerade i ny vattenkanna med stril 39 kr vid Ö o B,jag hoppas och tror att värmen kommer snart.
  Ha en fin helg,själv hoppas jag kunna sola lite!!!!

 11. Lambergsfrua skriver:

  En innehållsrik och trevlig dag – och en sån där räkmacka skulle jag gärna ha ätit tillsamman med dig. Ser så god ut! 🙂
  Vädret är rena aprilvädret och man vet inte från ena stunden til den andra vad det ska bli – regn, sol, snöblandat. Men det är i alla fall VÅR!
  Varm kram,
  Lambergsfrua 🙂

Kommentarer inaktiverade.