Jag lydde Miens råd

Idag har det varit mulet för det mesta och småregnat från och till och det har bara varit ett par, tre grader varmt. Jag hade tänkt mig en ordentlig fredagsstädning, men det gick inte att ta ut vare sig sängkläder eller mattor, så det fick bli en vända med dammtrasan och dammsugaren.

Förresten är det inte så stor idé att städa, för nu håller målaren på att slipa och spackeldamm yr i hela huset. Visserligen försöker han städa upp efterhand, men det hjälper inte så mycket. Men det är ju inte så många dagar till så är grundarbetet klart och de kan börja måla och tapetsera. Till pannrummet lydde jag Mien’s och flera andras råd och valde en ljus grå färg till väggarna och snickerierna i en mörkare grå, det finns en ton av blått i det gråa och jag tror att det kommer att bli bra och att eventuell sot och aska inte ska synas så mycket.

Aska är det annars gott om i atmosfären nu. I stora delar av Europa är alla flygningar inställda och det är ju tur att man är försiktig.

Här på Gotland kan inte ambulanshelikoptern flyga och det känns inte alls bra, den är ju vår livlina om något dramatiskt skulle hända. I stället skickar man eventuella patienter som måste till fastlandet för vård, med ambulans via färjan, men det innebär ju väsenligt längre tid innan de är på plats och kan få specialistvård. Det är bara att hoppas att vinden vänder, så att det går att flyga från Visby igen med det snaraste.

När naturens makter rasar så har vi små människor inte mycket att säga till om, då är det bara att foga sig och göra det bästa av situationen. Att vi inte fick någon DN idag är ju i det stora sammanhanget inte mycket att beklaga sig över, men visst var det synd på fredagskrysset.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Det här inlägget postades i Blandat. Bokmärk permalänken.